Reklama

Reklama

Školní sbor

Trailer

Obsahy(1)

Oceňovaný krátký film se odehrává v roce 1991 v Budapešti v Maďarsku. Příběh inspirovaný skutečnými událostmi sleduje cenami ověnčený školní sbor, okouzlujícího učitele i novou studentku, jejíž příchod odstartuje sled událostí, které by mohly odhalit temnou pravdu skrývající se za jejich slávou. (HBO Europe)

Recenze (12)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Bojoval som, vnútorne, či by deti boli schopné toho, o čom nechcem spoilerovať, ale práve pointa mi vyčarovala očakávané kúzlo filmového okamihu. Mindenki, krásne slovo mimochodom. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jednoznačný oscarový vítěz, a to jednoduše proto, že neměl konkurenci. Dějově je to dobře vystavěné, téma je zajímavé, ale jsou o herecké výkony, které ho posouvají vzhůru, a to nikoli jen u učitelky, ale především pak u dětských herců, z kterých jde ve finále skoro i strach. Ta poslední scéna se musí vidět. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Tento oceňovaný maďarský středometrážní film jsem si nemohl nechat ujít. Ještě sice nemůžu srovnávat se všemi ostatními navrhovanými na Oskara, ale rozhodně je dobře natočen včetně mile přirozeného dětského hereckého obsazení. Doporučuji dál. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno, (to som ešte chodieval na fotbal) fanušikovia Dunajskej Stredy kričali MINDEN BELE . Aj tu sa deti rozhodli ťahaťza jeden povraz spolu (Mindenki) . Krásny film s krásnym detským zborom. Na malom priestore a čase a toľko filmových dojmov ... vrelo odporúčam . Obzvlášť ďakujem Evulienke za titulky. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Oscarový kraťas představuje skutečnými událostmi inspirovaný příběh Zsófi, která se dostává do nového kolektivu, cenami ověnčeného školního sboru, kde se ihned spřátelí s Lizou, třídní oblíbenkyní, obě si sednou, rády zpívají a zbožňují hudbu, ale v důsledku nadcházející soutěže se jejich učitelce (nutno dodat, že mezi všemi velmi oblíbené) nepozdává, aby Zsófi zpívala, protože ještě není na dostačujícím levelu - takže si s ní po hodině dá, jak říká ředitel naší firmy "face to face" a přinutí ji, aby jen předstírala, že zpívá a že ji bude pozorovat a řekne ji, až se bude moct přidat... a nesmí o tomhle nikomu říct. Liza, která je naopak vnímaná jako největší talent sboru, ihned pochytí, že její kamarádka nezpívá... (...) I na mládí obou dětských hereček skvělé výkony, žádná křeč... motiv je starý jako lidské společenství samo, ale ve správném zpracování vždy velmi silný, atraktivní. A ten závěr. "...jestli necháme zpívat všechny, nikdy nebudeme nejlepší." ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, krásny a v neposlednom rade náučný! Gratulujem k získaniu Oscara v kategórii najlepší krátky film! Skvelá práca! Osobné hodnotenie: 95% (*****) ()

Ydiot 

všechny recenze uživatele

Moralitka, ale JAKÁ! Jednoduchý, a přitom dokonalý scénář, skvělé herecké výkony a závěrečná skladba Árpáda Balázse a Ágnes Nemes Nagy "Bodzavirág", u které běhá mráz po zádech. /// Film byl inspirován skutečnou událostí. Režisér se za svého pobytu v Anglii od své švédské spolubydlící dozvěděl o sboru se stejným problémem, jaký můžete vidět ve filmu. Ten reálný sbor byl ovšem s ostudou rozpuštěn a sbormistryně veřejně zostuzena. /// (Mimochodem, Mindenki znamená "Každý" nebo "Všichni", a původní název mnohem lépe vystihuje myšlenku filmu než "Školní sbor".) ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Reklama

Reklama