Reklama

Reklama

Obsahy(1)

LÁSKA SHORA je hravým a vtipným vyprávěním o putování Prokopa a Magdaleny za zatměním slunce. Cestou prožívají nečekaná dobrodružství, mudrují a diky své zmatené povaze se ocitnou málem v nebezpečí. Zároveň je poetickým zamyšlením nad dopravou mezi místy a komunikací mezi lidmi.Hlavně je ale portrétem dvou skutečných lidi a světa kolem nich v nečekané situaci - hraném filmu! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Radko 

všechny recenze uživatele

Komentované správanie postáv, rozoberanie spôsobu chôdze, pohyb pešo aj autom, spánok, využívanie vypadnutia obrazu či zvuku do humornej mysty linky, neuveriteľné texty piesní aj ich deklamácie a podobné finesy - pospájané do vtipného tvaru, trvajúceho približne hodinu. Potom je to len snaha o používanie podobných postupov a ich pretváranie a recyklácie.. No zásoba tých naozaj inovatívnych a vtipných došla a záverečná polhodina sa tak stáva len zhovievavým čakaním na koniec. 50% ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Chápu, proč Vít Janeček o Petrovi Markovi řekl, že je to takový "český Godard". Minimálně pro tento film je podobná nálepka poměrně přiléhavá. Láska shora je někde mezi Bande á part a Bláznivým petříčkem. ()

hippyman odpad!

všechny recenze uživatele

coby (přírodo)vědec jsem si vědom toho, že ne každý experiment se musí nutně vydařit... tenhle pokus vysrat se na filmovou pásku jsem bolestivě snášel celých nekonečných 20 minut... vědět, s čím budu mít tu čest, radši si pustím postý za sebou stejnej díl simpsonů nebo himym... apeluji na všechny normální potenciální diváky: buďte od té lásky a vyhněte se tomuto amatérskýmu shitu obloukem, potažmo shora... odpad! ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

O tomhle se těžko píše, ten film se musí hlavně vidět a slyšet (chvílemi teda nevidět ani neslyšet...). Petr Marek kašle na jakákoliv estetická pravidla, kameru i střih si udělá sám, nastřihne do snímku spoustu šílených záběrů z ruky, tak, jak to cítí on sám, hlavní postavy nechá komentovat samy sebe, když scéna nezní, zkusíme ji znovu... Přidá pár veselých písniček a sympatický příběh...a ono mu to sakra skvěle funguje!!! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pokud nečekáte standardní romanci, dočkáte se hravého filmečku, který experimentuje s tím, co film a divák vydrží. Chyby se tu nepřetáčejí, ale zdůrazňují dalším záběrem, komentáře hlavních představitelů skáčou svým postavám do řeči a chvílemi vypadne zvuk nebo obraz. Kdo má smysl pro humor, bude se skvěle bavit dialogy a neuvěřitelnými texty písní. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Film o prirodzenosti vo filme, ktorá z hercov robí skutočných ľudí. Ináč tak trochu Jim Jarmusch alebo Wim Wenders wannabe experiment s jemne filozofickým scenárom. Ale čo na tom, ten, komu sa trafí do vkusu a zmyslu pre humor, by mal byť spokojný. A originalita už aj tak prestáva existovať, tak netreba byť na ňu zbytočne náročný a vysadený. Videné v rámci Season Challenge Tour (týždeň s romantikou). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle by chtělo nový žánr - něco jako snový dokument nebo absurdně komentovaný život, protože jen poetika všedního dne, to není přesné, poetika absurdity taky ne... Mně se na tom prostě líbí, že i když to nemá pevný děj - a co mě nejvíc naštvalo, že do toho Brna nakonec nedojedou! - a jde o sled historek jak z Pečeného sněhuláka, případně od Kozuba a spol., nebo pokusů Dejvického divadla o humor (i když tihle asi ne...), tak prostě to má (až na tu poslední půlhodinu) naprosto kouzelné scény, kdy jsem se nechal unášet kamerou, komentáři mimo obraz a samozřejmě naprosto geniální muzikou s občas vynikajícími texty. Jen je to prostě dlouhé - tohle je takový spíše televizní formát na kratší plochu, ne na celovečerák, a takových 70 minut maximálně (maximálně!) by tomu stačilo. Ono je to z ranku takových B-City (seriál kdysi točil Honza Kratochvíl pro ČT), prostě absurdně zábavných historek z reálných míst podaných nereálnou optikou, což mne baví na ploše 30 minut jednoho seriálového dílu, ale v celovečeráku je to prostě únavné. ()

Jansen 

všechny recenze uživatele

Peťa Marek, Peťa Marek, ten má dobré nápady. Místy to bylo tak neokázale zábavné a sofistikovaně vtipné, až jsem měl pocit, že to celé vzniklo jako skupinový brainstorming FAMU v dobách její největší slávy. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Jestli lze vůbec o něakém filmu napsat, že to je "příjemný experiment" :)) tak je to tenhle. A hudba k němu je skvělá. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím jestli jsem tak "hloupá", že jaksi nechápu pointu tohoto filmu a přijde mi děsný, naivní, stupidně natočený, děsně zahrátý a ještě hůř sestříhaný. Jakési "dabování" kolemjdoucích kdesi na sídlišti, klouzání se na chodníku kde není led jenom proto, že tím chce zaujmout (bez urážky) tehdy nehezkou slečnu, pokus o divnou romantiku a nebo o "muzikál"?! A road movie to není ani omylem....Pravda stačilo mi k tomuto názoru necelých 40 minut (já jsem takový názor měla už dříve ale snažila jsem se tomu dát šanci) ale i tak to bylo veliké utrpení...Hanba na režiséra a neherce a pana "skladatele". ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Původně nebylo mým plánem tento film komentovat. Napsat něco k takovému filmu a sdělit tím něco smysluplného není snadné. Ale na základě komentáře uživatele fNdEsIECLE jsem narazil na recenzi Mirky Spáčilová, která mě rozčílila a to do takové míry, že jsem musel ukást auto. Láska shora je pěkný poetický film, který se velmi příjemně sleduje. Experimentální je trochu zavádějící pojem. Mě to evokuje pojmy jako Michael Snow a například jeho vlnová délka. Čímž se nijak nesnažím dogmatizovat pojem experiment, ale spíš vysvětlit svá očekávání. Film je však poměrně narativní a jeho shlédnutí nevyžaduje žádné bolestivé přemáhání. Chápu, že pro paní Spáčilovou je zřejmě obtížné porozumět filmu, který není natočený podle šablonek pro většinového diváka, film který si hraje a mluví s námi tak trochu jinak. Tedy film, který se podstatě nějakého uměleckého počinu blíží mnohem víc než filmy z výrobního pásu, zkonstruovaný podle osnov, bez špetky osobnosti. A samozřejmě paní Spáčilová se dostala na dřeň problému, když se svým záviděníhodným důvtipem a profesionalitou (považte, kde najít většího odborníka na film?) vypíchla neznalost Petra Marka. Jak by člověk, který vystudoval filmovou vědu mohl vědět něco o stavbě záběru, či dokonce příběhu? A nyní dokonce učí na FAMU režii. Snad nám ty mladé režiséry nezkazí... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Experimentální blbůstka několika kamarádů točena výhradně jenom pro ně, nějak takhle to na mě působí. Líbí se mi snaha vytvořit bizarní romantický pár, ale vše bizarní je jen naznačeno a nepracuje se s tím, což je škoda. Proč nerozpracovat, proč se Petr bojí výletů? Místo toho, aby se to nějak řešilo, přijde chlap s písničkou, Petr se lekne a ujede z filmu, doslova. Taky se mi líbí návštěvy míst, kde "není zvuk" (zvuk vypadne) nebo "není obraz" (vypadne kamera). To je na celém filmu nejzajímavější a použito je to jen dvakrát. Škoda. Místo toho film vyplňují nezáživné a nudné dialogy, které jsou občas vyhnané do zábavného absurdna, bohužel, málokdy. Jinak prostě posloucháme dialogy o chození, o tom, že jídlo taky cestuje a sem tam přijde geniální filozofická myšlenka typu "všude nělde na světě zapadá slunce". Zajímavé to nebylo vůbec, vtipné taky ne, nevím k čemu to tam bylo. Herci nic moc, ale to vysvětluje první věta mého komentáře. Celkově to je zbytečně utahaný experiment o netypickém páru, jejichž zvláštnostem se film nevěnuje a spíše je ignoruje. EDIT: Po čase ty 3* dám, sice ta druhá půlka už se dost vleče, ale pořád má co nabídnout. A zajímavé to je určitě, hlavně na českou tvorbu, takže nechápu, o čem jsem tu kdysi plácal. 3* ()

Reklama

Reklama