Reklama

Reklama

Faster, Pussycat! Kill! Kill!

  • USA Faster Pussycat... Kill! Kill! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tři divoké a patřičně vyvinuté striptérky (ostatně jinak to ani u filmů Russe Meyera nemůže být) si berou dovolenou od tančení u tyče po barech a vypraví se na road trip. Napřed zabíjí jakéhosi muže a unesou jeho partnerku. Pak se vetřou do domu postaršího sedláka a jeho dvou synů. Ty svádějí ve snaze zjistit, kde stařík ukryl svoje peníze. Faster Pussycat je černobílý film plný násilí a zároveń velice smyslných žen. V průběhu několika desetiletí od svého vzniku se stal kultem a zároveň jedním z nejvýraznějších Meyerových filmů. (Ruut)

(více)

Recenze (93)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po prvých 20 minútach som sa zľakol, že to bude niečo na spôsob Rýchlo a zbesilo, ročník ´65:) Našťastie po "incidente v púšti" sa to zvrtne a máme do činenia s oddychovou nenáročnou story okorenenou troškou krimi a akcie...Príbeh sa miestami až príliš vlečie, no čo sa podarilo dokonale bol casting:) , ako aj práca kamery a príjemná muzička v pozadí.. Keď beriem do úvahy aj rok vzniku, tak by som to celkovo zhodnotil ako veľmi slušný priemer. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Russ Meyer je známy vo filmovom priestore, že povýšil ženské vnady na fetiš. Aj tento film ponúka obdarené "amazonky", ktoré na road tripe zistia, že by mohli obrať o peniaze starého invalidu. Hlúpy, ukričaný film však ponúka aj slušný soundtrack a kameru. Povyšovať tento snímok do priemerných vôd je však urážkou samotnej priemernosti. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Destabilizace poměrů v drsném ranku akčních vypalovaček. Namísto úderných hochů přichází výměna za vyvinuté divošky. Toť svět Russe Meyera, zřejmě podivuhodného chlapíka s hýřivou fantazií. Nenechte se však mýlit, i jeho nejproslulejší film je béčko jako kráva a oči diváků (možná i divaček) se kloní k fyzickým přednostem namísto předností filmových. Není ani divu, brouzdání po poušti a vybíjení aspoň toho mála, co tam zbylo, je scénáristicky vstupenka do uměleckého dna. Dialogy tomu odpovídají, byť je Meyerův cit pro ironii více než patrný. Zbývá tak vlastně jen formálně neodolatelné akční scény a adrenalin Tury Sutany a jejích parťaček (zvlášť Haji mi nedá spát). A navíc k tomu hraje docela příjemná muzika. Ano, chápete správně. Fellini by asi šel zvracet, ale ten, kdo chce jen blbou a zábavnou jízdu, nevolí jinak. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Naprosto nevídané dílo. Ale obsahuje to všechno, co chlapi ocení. Plno pěstí, obří výstřihy a hlavně hoodně koní pod kapotou. Parádní úlet. 71% ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Pohodový béčko, překvapivě dobře natočený. S perfektním soundtrackem, krásnými striptérkami a nádhernými auty. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Krásné ženy v krásných starých autech proč ne dobře se koukalo ale celkový příběh je o ničem, nevadila černo bíla podívaná ale postrádal jsem trochu víc napětí přesto v pohodě. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Veľmi zmyselné pózy, privádzajúce celé teleso ku krajnému gýču a tak isto vo svojich gýčovitých pózach veľmi dynamické, chytľavé a podmanivé, neodolateľne GRINDHOUSOVÉ. Do uší bijúce plus (o do očí bijúcich plus sa netreba rozpisovať, hehe) je divoko jazzová hudobná zložka. 90% pre film nie geniálny v jeho úžasnej dokonalosti či vysokej úrovni, ale v jeho elasticky zvodnej (ne)chutnosti a bezproblematickej rýchlej stráviteľnosti násilia, jemne erotického podtextu a rýchlosti - veľmi výrazného elementu filmu. Meyerova drzá trhnutosť prefrčí hlavou a zanechá po sebe do mysle hlboko vryté scény a útržky dialógov, jasné symptómy kultového snímku. FASTER, PUSSYCAT, KILL!! KILL!! by mohol byť bujnou ukážkou kvalitne poňatého "braku" s koreňom Tarantinovského "pulpu" (žiadny priamy odkaz na P.F.!). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že brzy po listopadové tzv. revoluci začal vysílat takový pofidérní TV kanál s názvem OK3 a na něm se po desáté večerní objevovaly v původním znění bez dabingu i bez cz titulků německé softeroťáky typu "Pozdravy z kožených kalhot", německá svlékací soutěž Tutti Frutti a krom dalšího i filmy Russe Meyera. A Faster Pussycat, Kill! Kill! mi ze všech těchhle podřadných pořadů utkvěl v paměti nejvíc, tudíž jsem si ho v době internetu stáhl a s rozkoší zkouknul znovu. Nezapomenutelná Tura Satana v nezapomenutelné roli s nezapomenutelným způsobem lámání mužských páteří. A pak nějaký bezvýznamný příběh a nějaké bezvýznamné postavy okolo... Objektivně slabomyslná kravina, subjektivně příjemně nostalgická zábava. ()

Jansen 

všechny recenze uživatele

První, co mě u filmu napadlo, byl Grindhouse Quentina Tarantina, ale s tím asi nebudu moc originální. Hned na začátku film chytne neskutečný drive (úvodní proslov - tanečnice v go-go klubu - zběsilá jízda auty), na jehož vlně už v podstatě dojede až do finále. Celé je to velmi slušně natočené, hudba sedí k ději a exteriéry vůbec nejsou špatné. Skoro by se nechtělo věřit, že se jedná o jedno z nejznámějších béček. To by ovšem nesměla po plátně pobíhat trojice superzlých prsatých sexbomb, které zabíjejí náhodné kolemjdoucí na počkání. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Film, který má zcela jiné přednosti než příběh :-) Přesně takové odpočinkové guilty pleasure, které je čas od času potřeba. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jedna z vlajkových lodí exploitation žánru. A úprimne, svoju kultovosť si ale nezaslúžila všetkými desiatimi. Je to dosť nudný snímok, na svoj žáner ale v rámci násilia a erotiky dosť soft ( tieto aspekty sú väčšinou mimo kameru ) a jeho kvality zachraňuje jedine kamera, ktorá z neho robí remeselne kvalitnejšie dielo, než ním celkovo je. Ale čo čakať od filmu, ktorý sa zameriava hlavne na viac ako plné ženské výstrihy. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k názvu filmu i početné fanouškovské základně jsem čekal pecku srovnatelnou minimálně s Pink Flamingos. Ale byl jsem docela zklamaný. Z té rychlosti (,,faster"), sexu (,,pussycat") a násilí (,,kill! kill!") ve výsledku vidíme pomalu se rozvíjející děj, kde asi šest herců debatuje v nudné pouštní krajině (rychlost?), pak slibně vyvinuté ženy - ale když už se svléknou, záběr je jen na holá záda a vrcholem erotiky jsou tak průpovídky ve stylu ,,Nemáme rádi nic co je měkké, máme rády tvrdé věci!" (sex?), a v neposlední řadě pár ubohých kapek umělé krve (násilí?). Možná že na rok vzniku to byl pecka, ale dnes je to kupodivu nudné pokoukání. Jsou tu věci, co vám zvednou koutek (třeba jízda v autě - dívky mají ve tváři smrtonosný výraz, ale je vidět, že auto stojí a technici do něj šťouchají, aby vypadalo, že jede), ale z fleku vyjmenuju třeba třicet věcí, které jsou bizarnější, vtipnější, stylovější, ujetější... Zkrátka od oblíbeného bijáku Tarantina a Johna Waterse jsem čekal víc ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Dneska je kult z kdejaké kraviny, jen když je nějak ouchylná. Oblé křivky a plné výstřihy dělají své, ale jinak je to pitomost. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Do tohohle filmu jsem vkládal až příliš velká očekávání a očividně jsem si myslel, že je to trochu něco jiného. Je to béčko, ale ne tak ujeté, jak jsem si myslel. Prostě tři striptérky, které se rozhodnou, že svět je jejich. Výborné představitelky, skvělá hudba, ale celkově to není až tak odzbrojující, jak by se to na první pohled mohlo jevit. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Tři striptérky jezdí v rychlých autech po kalifornské poušti, popíjejí, kouří, kopou chlapům zadky a boří stereotypy. Ve své době docela provokativní propadák, který feministky nesnášely. Dnes kultovní film, který naopak feministky milují. Jeden z nejoblíbenějších exploatačních filmů Quentina Tarantina, který jeden čas zvažoval natočení remaku. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica tohoto filmu je nudná a je prakticky o ničom. Tri pekné striptérky si dávajú preteky naprieč púšťou keď sa vtom zjaví párik. Chlapca zabijú dievča unesú. V druhej polovičke je to už o niečom inom. Nastáva nefalšovaný exploitation s prímesou hixpliotation prvkov (tý burani mi pripomenuli napríklad Texaský masaker). Násilie a vraždy nechýbajú. Hneď na začiatku mi bolo jasné že Tarantino sa týmto filmu poriadne inšpiroval. Je to ako keby som pozeral Death Proof. Dočítal som sa že je to vraj kultová snímka. Mne teda nič moc neprišla. Netvrdím že to nie je kontroverzné a šteklivé ale samotné spracovanie ako kamera, strih, hudba mi prišli na rok 1965 staromódne a tým nemyslím čierno bielu kameru (v tých rokoch už točili iné filmy). Keby že je to rok 1955 tak by som určite pridal hviezdičky. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Já prostě tyhle staré exploitationy miluju. Zvlášť pokud jsou kombinovány s roadmovie a mají postavy, které jen tak nezapomenete. Přesne to je případ Faster Pussycat. Všechny tři představitelky krásných a drsných holek s rychlými fáry mě bavily, stejně jako ti ostatní, kteří se ve filmu objevili. Příběh sice není kdovíjak rozvinutý a pár chybiček by se jistě dalo najít, ale od béčkového filmu to člověk očekává. Násilí je dávkováno decentně, přesto velmi efektivně a působivě. Hudba naprosto sedí k prostředí a černobílá kamera dokonale podtrhuje atmosféru. Za mě pět hvězdiček a to naprosto bez debat. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

"'CAUSE YOU'RE BEAUTIFUL ANIMAL. AND I'M WEAK. AND I WANT YOU." Jeden z nejdráždivějších filmů, co jsem za poslední dobu viděl, protože bych se těma ženskejma klidně nechal mlátit (hlavně Lori Williams), přičemž bych nevykazoval žádný odpor. Jasně, zápletka je lehce primitivní a průběh scén více-méně předvídatelný, ale co si může chlap víc přát, než vidět na plátně tři drsný kočky v nadupaných autech, který si chcou trochu povyrazit. AR: 1,37:1 - Academy Ratio ()

Reklama

Reklama