Reklama

Reklama

Faster, Pussycat! Kill! Kill!

  • USA Faster Pussycat... Kill! Kill! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tři divoké a patřičně vyvinuté striptérky (ostatně jinak to ani u filmů Russe Meyera nemůže být) si berou dovolenou od tančení u tyče po barech a vypraví se na road trip. Napřed zabíjí jakéhosi muže a unesou jeho partnerku. Pak se vetřou do domu postaršího sedláka a jeho dvou synů. Ty svádějí ve snaze zjistit, kde stařík ukryl svoje peníze. Faster Pussycat je černobílý film plný násilí a zároveń velice smyslných žen. V průběhu několika desetiletí od svého vzniku se stal kultem a zároveň jedním z nejvýraznějších Meyerových filmů. (Ruut)

(více)

Recenze (93)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tři tanečnice s ohromnými přednostmi a nemenšími zadnostmi si odskočily od striptýzových tyčí, naskočily do tří našlapaných vozidel a vyrazily za relaxem. V souladu s úvodním upozorněním komentátora se odreagovaly násilím nerozlučně spojeným se sexem, přičemž 50% postav tuto kombinaci nepřežilo. Musím se přiznat, že jsem řval smíchy při některých násilných pasážích, neboť směšně odletující postavy od vozidel, vrhání nožem za hranici dostřelu kulometu či napěťové vytrubování žesťů z tohoto snímku vytvořilo černobílý stylový úlet daleko za hranici dobrého vkusu, jehož vlastníkem jsem se nikdy nestal. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tři dračice s vyvinutým hrudníkem hledají trochu povyražení v kalifornské poušti, kde zabijou chlapa a jeho přítelkyni vezmou jako rukojmí. Cesta je zavede až na ranč ke starému muži a jeho dvoum synům, kde se pokouší zjistit, kde má stařec schované peníze. Vše spěje k závěrečnému dramatickému vyvrcholení...Během celého filmu se má pozornost přesouvala od pohledu do do nepřehlédnutelných výstřihů ke skvěle napsaným dialogům. Rozhodně nejde o nějakou akční jízdu plnou sexu, ale je to zábava, která nenudí, pokud nemáte vysoká očekávání. Černobílá kamera je skvělá, výborný je soundtrack, střídající jazzové motivy se saxofonem, který se vám zadere do hlavy a orchestrální hudbu. Plus báječný titulní song ve stylu bigbítu 60.let. Mě těch 80 minut uteklo rychle. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Horká poušť ve spojení s ladnými křivkami tří krasavic, z nichž alespoň jedna stojí opravdu za to, vytváří atmosféru, která posílena černobílým materiálem a často se opakujícími detaily na dívčí vnady, dokáže přímo nakopnout do rozkroku. Co na tom, že prostřední část filmu smutně tápe a hledá sama sebe. Otevřený, i na dnešní dobu více šokující než směšný, začátek vzpruží tak, že si je divák schopen bez hlesu vychutnávat obrázky bez jakéhokoliv vyššího cíle a ponořit se do onoho animálního stavu, ve kterém jsou důležité jen dvě věci. Zabíjet abys přežil, přežít aby ses mohl množit. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jasně je to béčko jako vyšité, ale nelze tomu odepřít jistý filmový půvab a režisérovo obrovské nadšení pro věc. Kamera mi přišla výborná, stejně jako exteriéry a vůbec celkově se na ten film hezky kouká. Navíc soundtrack je dosti poslouchatelný. K tomu připočtěte geniální casting v čele se superzlou Varlou, která zabíjí chlapy holejma rukama, nožem dokáže házet klidně 100 metrů a autem jezdí lépe než Paul Walker s Vinem Dieselem dohromady. Dále mě utkvěla Billie, která měla neuvěřitelný sex-appeal. Třetí ze striptérek Rosie byla zajímavá pouze svým nesrozumitelným portorikánským přízvukem. No a ta poslední scéna, když jeep s přeživšímy odjede do pouště doprovázen chytlavým songem je používána dnes a denně (teď mě zrovna napadá akorát "Od soumraku do úsvitu" nebo "Feast" ale určitě by se našly i jiný filmy). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Co to sakra? Béčko jak kráva, ale velmi dobře natočené. S velmi dobrým soundtrackem a velmi velkými ňadry. Jinak važně kravina, ale komu to vadí.... Ladies and gentlemen - welcome to violence! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hmmm... nuda to nebyla, ale nějaký pořádný odvaz taky ne. Film mě překvapil solidní režií, kamerou i dynamickým střihem. Možná je problém v tom, že se žádná z těch koček nesvlékla. Zkusím si sehnat další Meyerovy pecky a pak uvidíme... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Guilty vůbec, pleasure minimální. Přehnaně ukecané a skrz na skrz stupidní Hodiny zoufalství lascivního strýčka Meyera. Vodníci by se sice mohli kojit v předklonu z mostu, ale nepřirozené, pitomoučké repliky a scény jako přetlačovaná svalovce s Porschem či Varla údery otevřenou dlaní mažou tu tenkou hranici mezi dobrým thrashem a trapným kabaretem. Kult zrající jak víno? Měřítkem je pro mě u exploitationu zábavnost (neplést se směšností) a té je tady poskrovnu.. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Nedělám to často, ale musím přiznat, že jsem sem šel dát odpad, nicméně začetl jsem se do komentářů a uznal, že by to bylo nespravedlivé. A především proto, že mi nedocvaklo, že je to Meyerovka! A přitom bylo přeprseno! Nepovažoval jsem a nepovažuji film hodný nějakého guilty pleasure, protože herci na to zkrátka neměli. Nebo jen nevěděli, jak uchopit stupidní scénář, který ale nebyl vyloženě praštěný nebo parodie (to už bych ho nejspíš poznal). A že prsa ani jednou nevyhřezla (to také). No nic, uznávám, excelentní kamera, slušná hudba. Na víc než ** to u sebe neukecám. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Chytľavé old school B-čko s cool formou, slušným príbehom, debilným chovaním postáv a s pekelne zle hrajúcimi hercami. 7/10 ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Já teda nevim, mám rád béčka všeho druhu, ale tohle mi přišlo jako totální kravina. Stupidní příběh, amaterské zpracování a herecké výkony zredukované na natřásání koz a kroutění zadkem. Přesně na takovýchhle filmech kdysi vyrůstal Quentin Tarantino a ve všech možných podobách se nám je snaží cpát i dnes. Máme to ale opravdu zapotřebí?***Veděli jste že: Spice Girls se filmem inspirovaly pro videoklip ke svému singlu "Say you´ll be there".// Quentin Tarantino prohlásil, že by se okamžitě vzdal pěti let svého života za možnost natáčet s představitelkou Varly".*** ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kultovně vyprsený feministický úlet, bez něhož by svět o čtyřicet let později nepoznal Tarantinův Death Proof a možná by trvalo o dost déle, než by se v Hollywoodu prosadila verze nespoutaných a skrz na skrz hříšných ženských hrdinek. Russ Meyer doslova vizionářsky odhadl, že mužský fetiš na ženské poprsí bude dlouhodobě silnější než seriózní kritický náhled na film, a stvořil sice rázně idiotskou (asi každá postava je ukázkový kretén), ale sympaticky nesvázanou, atmosférickou a výtečně ozvučenou podívanou, která přes ostré tempo nestačí nudit a sálá z ní ta dobová morální pokleslost, kterou musí každý zažraný cinefil aspoň trochu milovat (a jste-li Tarantino, tak ji dokážete v současnosti upgradovat na vrcholek filmové zábavy). Je to fakt velká kravina a příběh nestojí za řeč, na rozdíl od Lori Williams, která by stála za všechny prachy světa - už jen ona ten kultovní status krásně ztělesňuje... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

"Tak ses umyla, teď tě ještě pořádně vyždímu!" XD Dnešní holky hnou prstem už jen pro diamanty, těm tehdějším muselo stačit unést nějaké neviňátko, z něhož by mohly prašulky vzejít. To by ale tyhle tři kočičky (fakt že jo!) nesměly být tak chamtivé... Jak se říká, s jídlem roste chuť, takže když se doslechnou o rodince, která si v poušti ulila nějaký prašule, musí se mermomocí seznámit. Tahle rodinka ale jakoby z nějakého masakrálního hororu utekla, taťka magor, co má páteř víte kde, jeden synáček svalovec bez mozku, kterej i rozjetou káru odstrčí a druhej synáček s postojem "mě se to tady netýká"... Holkám se zachtělo penízků, chlapcům děvčat a mně se zachtělo vyrazit do pouště za diamanty. ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Obrovské výstřihy, naplněné až po okraj, někdy až přetékající a rychlá auta – co víc si chlap může přát! U filmu jsem se výborně bavil a proto odpouštím i ty hodně špatné herecké výkony. Navíc pro fanoušky Tarantina by měl být tento film povinností (čerpal z něj inspiraci pro svůj film Grindhouse: Auto zabiják)! Film má také výborný soundtrack, zejména titulní song nemá chybu! ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Páni, tak tohle je ten biják, který inspiroval Tarantina při vzniku jeho dokonalého filmu "Grindhouse: Auto zabiják". Navzdory svému stáří a příšernému názvu je tenhle film mimořádně zábavný a stopáž uteče zatraceně rychle. Je to amorální podívaná ve velmi akčním tempu, složená z mixu pořádných cecíků, nadupaných bouráků a šokujícího násilí - čili je tam přesně všechno to, co mám tak rád ve chvílích, kdy chci myšlenkově vypnout. Moje první filmová konfrontace s kultem Russe Meyera dopadla nad očekávání dobře a tenhle jeho černobílý skvost jsem si užil ve vší jeho zábavné pokleslosti. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Faster, Pussycat! Kill! Kill! je kousek kterej jsem hóóódně dlouho odkládal. Taktéž je to film jehož velkým fandou je samotnej Quentin Tarantino. A jak je psáno ve zdejších zajímavostech tak dokonce plánoval Q. Tarantino natočit jeho drsnější remake. Z nápadu nakonec zešlo. Škoda. Pod taktovkou Tarantina by to mohl být teprve kult. Namísto toho si ze snímku vzal inspiraci pro svůj Grindhouse: Auto zabiják(2007). No a co říct nebo napsat k snímku jako takovýmu ? Snad jen to, že nevím čím si ten status kultovní vlastně zasloužil. Ano je to místy zábavný ale je to i místy naivní. Ženský se tu natřásají a ukazujou svoje přednosti(ikdyž né v plné kráse) ale myslím si, že je plno jinejch snímků který by si kultovní statusu zasloužilo a nemá ho. Každopádně milovníkům kyprých vnadů a Béčkové zábavy určitě lze doporučit. 3hvězdy ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Brutálne béčko, alebo rozjímanie nad vzťahmi medzi mužmi a ženami (a násilím, samozrejme), v ktorých je raz obeťou jeden, potom zase ten druhý. Alebo oboje naraz, čo je v kinematografii v takejto kultovej miere ojedinelý zjav. Najskôr je obeťou žena, ako číry objekt mužských chúťok. Situácia sa potom obráti a takto to pokračuje až do konca. To, kto prežije, má tiež svoj symbolický význam. Ale dosť bolo filozofovania. Ak by neboli herecké výkony tak amatérske, ak by nebola hudba tak neskutočne wtf a zároveň dokonale priliehajúca k deju, ak by to bolo vo farbe, tak by bol zážitok polovičný. Čiže asi ako pri Aute zabiják. Len stále neviem, či mal radšej Meyer prsia, alebo zadky. Vieme z médií, že prsia, takže s kameramanom si to dohodol asi fifty-fifty. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se bál, protože tenhle typ filmů zrovna nevyhledávám ale jelikož se jedná o oblíbený film plno tvůrců, především Tarantina, tak jsem tomu věřil a vyplatilo se. Ono to je sice hodně hloupé ale funguje to dobře. První co je v tomto filmu důležité jsou postavy které jsou takové jaké mají být, holky hezké ale všechny jsou mrchy, hlavně tu dvě ze tří postav měly šíleně strašný přízvuk. Chlapy tu jsou jen tupci, ale ne takový aby se nedokázaly ubránit. Rvačky jsou úsměvné a celkem mě překvapilo že tu není ani moc akčních pasáží v autech. Nicméně člověk se nenudí a baví se. Parádní špatně dobrý film. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Co si z tohoto snímku pamatuji? Prsa, sadistické striptérky, prsa, trochu toho násilí, prsa, buranský jih, prsa, silný akcent některých herců, prsa, černobílou kameru, prsa, nějaký ten fetiš, prsa... a pokud jsem to zapomněl zmínit tak ještě prsa. Takže svůj účel film vlastně splnil. Rozhodně se nejedná o špatný snímek, ale ten kultovní status (k tomu zřejmě pomohlo i to, že Quentin Tarantino někde tento film označil jako jeden ze svých oblíbených) tak úplně nechápu. Není to nic až tak brutálního, nebo třeskutého, jak by se mohlo zdát. Ale je to celkem slušně natočené béčko, které celkem pobaví. Jediný (a zřejmě poslední) Meyer, kterého jsem viděl. ()

Reklama

Reklama