Reklama

Reklama

Tony Bennett & Lady Gaga: Live!

(koncert)
  • Velká Británie Tony Bennett & Lady Gaga: Cheek to Cheek Live! (více)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie / USA, 2014, 53 min

Režie:

David Horn

Obsahy(1)

Nejlepší zpěvák swingu a o šedesát let mladší diva poprocku na pódiu Lincolnova centra v New Yorku 2014. V září 2012 americký zpěvák Tony Bennett uvedl, že má v plánu nahrát se zpěvačkou Lady Gaga album s jazzovými standardy. Vysvětlil, že mu o šedesát roků mladší hvězda poprocku zavolala z Nového Zélandu a celý nápad iniciovala. „Řekla, že se mnou chce nahrát jazzové album, a tak jsem odpověděl, že s tím počítám," sdělil Bennett. Do studia pak navrhnul sestavu znamenitého swingového big bandu. Spolupráce Bennetta s Lady Gaga začala vydáním nahrávky The Lady Is A Tramp na Bennettově albu Duets II, které vyšlo v září roku 2011, a pokračovala albem sestaveném z amerického jazzového zpěvníku evergreenů „Cheek To Cheek" (2014). Záznam koncertu z Lincolnova centra v New Yorku je variantou studiové nahrávky, ale repertoárově je ještě širší. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

"Říkám si Lady Gaga, ale když zpívám jazz, jsem Stefani." Vždy si říkám, proč jsou ty jejich vystoupení tak krátké. Tyhle dvě hudební ikony si to dávají naprosto poctivě a suverénně... Dívat se na to dnes, tak už to má trošku jiné kouzlo a to zákulisí tomu vytváří parádní podtext! Navíc tedy dávat to letos, je to to speciálnější, když jejich spolupráce právě tenhle rok skončila... Stefani tady už jako hudební ikona a několika hity ostřílená zpěvačka, ale zase jí to tehdy vytáhlo o stupínek výše. S tím, že ukázala pochybovačům, jaký rozsah hlasu má. Snad jen škoda, že ani jedna píseň není jejich a taky, že v téhle verzi nezazní ta legendární Goody Goody... P.S. Ty výstřihy! xD... Špičkový koncert! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní koncert. Musím říct, že Lady Gaga, která mě svým obvyklým repertoárem a provokativním vystupováním nikdy pořádně nezaujala, se tady předvedla jako špičková zpěvačka a okouzlující šoumenka. Na slávě Tonnyho Bennetta se rozhodně nijak nepřiživuje, naopak je mu zcela rovnocennou partnerkou. Klidně to mohlo být i delší. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Lady Gaga dokáže překvapit (i ve filmových rolích viz. třeba Gucci) a v tomto živáku krom "povinné" ukázky stopadesáti modelů ze své garderoby dokazuje, že je vážně skvělou zpěvačkou. Škoda, že její vlastní repertoár jsou takové sračky... Každopádně bylo moc fajn vidět pohromadě tyhle dvě vzdálené generace a zástupce úplně odlišných žánrů, kterým to ale na pódiu společně ladilo i slušelo a celý tenhle komorní koncert byl prostě příjemným pohlazením na duši. Lady hlasově za mistrem určitě nezaostala, jen ten feeling a swingové frázování má (měl) samozřejmě Tony nedostižné. Tak ať je mu v tom jazzovém nebi fajn... ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Hudební pohodička jako když jste v luxusní cukrárně a tam podávají hudbu. Na zákuscích nenajdete třešničku na dortu, protože tady se žerou přímo z misky jenom třešničky. Lady Gaga opět předvedla svůj široký záběr a že umí. Během vystoupení se šestkrát převlékla a předvedla úžasné róby, které ale měly jedno společné – výstřih až na břicho. Dále ještě stihla průběžně „obtěžovat“ Tonyho a dělat mu významné návrhy. Doufám, že Tony není členem hnutí Mee Too. I když, pokud by se držel pravidel a stěžoval si až po dvaceti letech, tak už by to nemusel stihnout. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Mal som trochu obavy, keďže swing/jazz/blues nie sú moja šálka kávy (a vlastne ani Lady Gaga nie), ale bolo to príjemne strávených 50 minút, i keď na môj vkus miestami príliš unavených, pomalých. ()

Medvedialaba 

všechny recenze uživatele

Skvelý koncert, ktorý ulahodí zaujímavým spojením dvoch žánrovo rozdielnych generácií interpretov. Tonny Bennett si citlivo a dômyselne vyberá k spolupráci v duetách talentované speváčky, aby v nich odkryl nespútané muzikantské osobnosti. V Lady Gaga tak spoznávame skvelú jazzovú speváčku s dokonalým frázovaním a precítenosťou. Vynikajúci zážitok! ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Povedený koncert! Lady Gaga je talent... citlivé, nádherné, perfektní, zkrátka dech beroucí vystoupení. Mistr je galantní, osobitý a má šmrnc. Skvěle si sedí! Pestrý, byť jistě nijak přelomový koncert je nejlepší nakombinovat s večerem u sklenky dobrého vína (samozřejmě ve dvou). ;-) ()

Reklama

Reklama