Reklama

Reklama

Sharkwater: Extinction

  • Slovensko Koniec žraločích vôd (festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Napínavá a inšpiratívna akčná cesta, ktorá sleduje filmára Roba Stewarta, ako odhaľuje obrovský nelegálny priemysel so žraločími  plutvami a politickú korupciu, ktorá sa za ním skrýva. Toto sprisahanie,  vedie k vyhynutiu žralokov. Dnes je vo viac ako 90 krajinách zakázaný lov  žralokov ako aj obchodovanie s nimi. Aj napriek tomu sa žraloky stále lovia a hrozí im vyhynutie. (Ekotopfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (4)

M1k9 

všechny recenze uživatele

Se žraloky je propojena moje duše, a tento dokument, Rob, to propojení ztělesňuje. Je to pro mě strašně emotivní a důležité, a popravdě nejvíce mě štve a trápí nezájem více lidí. To je asi to nejhorší na celé situaci, že žraloci vymřou a nikoho to nebude zajímat, nikdo za ně nebude bojovat. Vymřou celé oceány a ekosystém jak ho známe, ale tady to začíná. Jsou to slabá slova, emoce jsou tady mnohem silnější. - --^-- - Zatím jsem v mém okolí nenarazil na nikoho, kdo by nad tím jen nemávl rukou. To je třeba změnit. Nebude to boj většiny. Potřebujeme alespoň pár lidí a ochránit co půjde ochránit. Důležité je se nevzdát. Když se vzdáme vyhrajou oni. Díky všem, kteří to nevzdali a nevzdávají. - --^-- - Díky všem, kteří dodívali tento dokument, který je obzvláště tíživý. 11/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádnej žralofil. Nedávám pět bonbónů proto, že by mě tak moc chytlo u srdíčka pomáhání žralokům. I když je to samozřejmě prasárna, co se děje. Mě nadchla jiná věc, a tou je vizuál. Totiž jakou tady kluci a holky mají techniku, takovou snad nemá ani Adam Ondra při lezení Bigwallů. I pitomý nakupování v obchoďáku tady vypadá vymazleně jako dokument od BBC. Velká škoda, že tenhle mančaft už nikdy nebude kompletní, protože mít co říct + mít jak to říct = úspěch. ()

Reklama

pushover 

všechny recenze uživatele

Žraloci tu žili už před 400 miliony let a za posledních 30 let jich člověk 90 % vyhubil. Většina jich skončí s uřezanými ploutvemi na dně oceánů. Tím se naprosto narušuje biodiverzita oceánů. Na rozdíl od slonů, pand, nosorožců a podobnejch savců to bohužel nikoho moc nezajímá. Tento dokument o tom pojednává, díky silně angažovanému Robu Stewartovi, který bohužel během potápění tragicky zahynul. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Rob Stewart bohužel zemřel při tom, co nejvíc miloval. Během potápění a boje za ochranu žraloků. On je miloval již od dětství a snažil se poukázat na jejich rapidní úbytek, zbytečné zabíjení jen kvůli ploutvím a krvavý byznys nejen mezi chudinou a rybáři. Díky němu máme šanci vidět spoustu úchvatných podvodních záběrů z Kostariky, Barbadosu, Floridy – podíváme se, jak odhaloval viníky, ale hlavně můžeme ocenit, to co bránil nejvíce. Krásu žraloků – ne všichni útočí na lidi, jak je nám to presentováno ve spoustě filmů. Útočí jen velmi ojediněle… ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama