Reklama

Reklama

O zpívajícím stromku

(TV film)
  • Německo Das singende, klingende Bäumchen (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Pohádka o kouzelném stromku, který zpívá jen tomu, kdo z celého srdce upřímně miluje. Princezna vyrůstá bez matky a král ji rozmazluje. Podaří se mu z ní vychovat bezcitnou a sobeckou dívku, která nemá nikoho ráda. Když dospěje, odmítá všechny nápadníky. Král ale stárne a potřebuje někomu předat nad svou zemí. Princezna nakonec se sňatkem souhlasí, ale dá si podmínku. Provdá se jen za toho, kdo jí přinese zpívající stromek. Princ, který se do ní zamiloval, skutečně takový stromek objeví, střeží ho ale zlý lesní duch. Princ ho od něj získá s tím, že zpívá jen tomu, kdo z celého srdce upřímně miluje. Stromek nezazpívá a princ se musí stát duchovým sluhou. Princezna ale dál po stromku touží, a tak se starý král rozhodne splnit její přání. Získá od ducha stromek s podmínkou, že za něj dostane první živou bytost, kterou při svém návratu domů král spatří. (TV Nova)

(více)

Recenze (3)

honeysuckle 

všechny recenze uživatele

Jedná se o remake německého pohádkového filmu Das Singende, klingende Bäumchen z roku 1957, který je pro Němce takovou klasikou, jako je pro nás Pyšná princezna nebo Princezna se zlatou hvězdou. Její nová adaptace zfilmovaná v rámci série Sechs auf einen Streich bohužel zůstala tak nějak na půli cesty. Na jednu stranu se tvůrci vyhnuli princi zašitému do medvědí kůže, který strašil v původní verzi (najděte si fotky :), trochu rozvinuli romantickou linku a potěší i přítomnost původní princezny – Christel Bodenstein – v roli bylinkářky. Bohužel se hrubě nepovedl scénář, dialogy neodsýpají tak pěkně jako v jiných filmech z této série a nejasná je i postava trpaslíka/ducha. Narozdíl od po dětech bažícího Rampelníka či trpaslíka ze Sněženky a Růženky posedlého poklady si u jejich bratrance ze Zpívajícího stromku nejste jistí, o co že mu to vlastně jde. Uvěznil tam ty dva mladé, aby je převychoval? Pracuje na sociologické diplomce a potřebuje vědět, jak se lidští jedinci zachovají v krizové situaci? Nudil se a došla mu marihuana? Měl tam ten stromek jenom jako vnadidlo nebo mu na něm skutečně záleželo? Motivace hlavního zloducha tak zůstává otázkou, stejně jako není rozpracován jen načrtnutý motiv ochranitelského otce, který se bojí ztratit jedinou dceru. Naopak bych ráda vyzdvihla velice podařenou výpravu, krásné kostýmy a výkony dvou hlavních představitelů, kteří si ty hádky a pitvoření evidentně velice užívali. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Reklama

Galerie (18)

Reklama

Reklama