Reklama

Reklama

L'Artiste et le mannequin

všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 1900

Obsahy(1)

Georges Méliès nás v tomto svém snímku pozve do ateliéru, kde se jakýsi malíř snaží namalovat portrét ženy podle figuríny. Méliès zde figuruje jako záškodník a je smluven s živou dámou, aby na jeho pokyn vystřídala na stupínku figurínu. Tímto způsobem se rozehrává tradiční groteska. (Weissik)

Recenze (5)

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Méliés je silný ve svých filmech, kde demonstruje možnosti filmových triků. Tahle taškařice už tolik šťávy nemá... ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Komediální malování ženy. Figuruje tu malíř, úpravář, žena a socha. Úpravář dá na podstavec sochu ženy. Usoudí ale, že to není ono, a tak si na podstavec stoupne skutečná žena. Úpravář ji upraví, což se ženě nelíbí a přetáhne ho po zádech. Potom se úpravář domluví s malířem jestli se může pomstít. Malíř usoudí, že může a potřebuje výprask. Úpravář si připraví koště. Mezitím si žena slezla z podstavce a vyměnila za sebe tu sochu, která na podstavci stála na začátku. Úpravář se koštětem rozmáchne a zasáhne sochu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Myslel bych, že od kouzelníka Meliese se vyloženě slabého kusu nedočkám, mýlil jsem se. Slabý vtip ve slabém provedení. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Malířovy problémy s modelkou, podrobný děj už popsal Webb... hezká a vtipná scénka, stylem humoru trošku připomínající Vlastu Buriana. ()

Reklama

Reklama