Reklama

Reklama

L'Auberge ensorcelée

  • angličtina The Bewitch Inn
Horor / Krátkometrážní
Francie, 1897, 2 min

Obsahy(1)

Georges Méliès se chce ubytovat v cizím pokoji. Jakmile dá svůj kufr a plášť na postel, tak kufr i plášť zmizí. Po odložení klobouku na skříňku zmizí i klobouk. Věci se ztrácí dál a dál, až mu nezbude málem nic. (zdeny99)

Recenze (21)

dr.horrible

všechny recenze uživatele

Dokonalé, vtipné, výborné; to sú prívlastky, ktoré toto dielo na ČSFD dostalo. A súhlasím s nimi, akurát že tomu tak bolo pred vyše sto rokmi. Komu to príde smiešne dnes, je buď infantilný, alebo sa na niečo hrá. Alebo mu proste len nerozumiem. Pre mňa je to podobné ako ostatní Mélièsovia; milá spomienka na počiatky filmu, ktorá už ale dnes nemá moc čo povedať. Nehodnotiteľné. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Svůj 1897. komentář a zároveň své 1897. hodnocení jsem se rozhodl vést ve velkém stylu, takže jsem si pro tuhle noblesní chvilku zvolil snímek rovněž z roku 1897. Děj zněl hrozně zajímavě. Pokojíček, kde se vše ztrácí. Podivný plešárd, který mi hrozně připomínal samotného rejžu je zřejmě hrozný smolař a na co v pokoji sáhne, tak to mu pod rukami zmizí. Pro mě osobně to byl nejstarší snímek, kde jsem v alespoň nějaké ubohé formě mohl pozorovat filmové triky. No, dovedu si živě představit, jaké bezesné noci museli doboví diváci prožívat. Filmový skvost! ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Klasický Méliès - a to jak dekoracemi, stavbou pokoje, použitými triky, prvky grotesky, tak i pointou. A popravdě, jeho ještě starší kousky byly přece jen lepší. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Groteskoidní smršť filmových triků o pánovi, co přijde na hotelový pokoj a marně si snaží lehnout. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Klasická krátká Georgesova podívaná se vší parádou. Tentokrát se podíváme za unaveným cestovatelem, který se rozhodne přespat v hostinci. Další důkaz, že strašidelné pokoje byli v oblibě již před více než sto lety. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ach, číra filmárska radosť. Ako málo vtedy trebalo k spokojnosti. Tento námet spracoval Méliès o niekoľko rokov neskôr v LE DIABLE NOIR. ()

montongery 

všechny recenze uživatele

Na to že to je přes sto let starý, tak mě to dokázalo pobavit i víc než některé dnešní krátkometrážní filmy. Georges Méliès je pro mě jeden z průkopníků, díky kterému vznikl film v takové podobě, jaké ho známe dnes. Takže respekt vzhledem k té době a jeho inovativnosti, kdy film existoval pouze v podobě experimentů, o jejichž potenciálu se více než hodně pochybovalo. Jinak už i tady vidím malinkou inspiraci k jiným filmům. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Krátké a výstižné. Možná špatně pochopitelné, ale když si k tomu přidáte prostě slova strašidelný pokoj, tak je vymalováno. /////Nelze přidat soukr.pozn.///// ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Začarovaný hostinec, kde v pokoji mizí věci a zase se objevují a některé na drátkách prchají pryč. Bylo to krásně roztomilé a ten poslední úprk plně chápu. ()

sutorovic 

všechny recenze uživatele

ľudia sa v kine museli potototo.. veď predsa - z ničoho nič sa strácajúce predmety spôsobovali zaiste prvotriedne mrazenie, rovnako tak tie, ktoré sa neviditeľnou silou začnú samé od seba pohybovať po celom tom malom, úzkom priestore. bezmocne sa prizerajúci návštevník si nemá šancu ani vydýchnuť, také peklo to je...ešte aj tma, bŕŕŕŕ...ani by som nedýchal, trafil by ma šľak a doma v posteli rozmýšľal, čo som to vlastne videl a či neuletím aj s postelou preč, alebo mi ona neviditeľná, diabolská sila nepovykrúca prsty v kŕčoch. určite by ma prenasledovali nočné mory... paranoia, čistá paranoia na čistú entú, ktorá s odstupom času zapôsobí aj ako mrazivá groteska. ()

Bobstajn 

všechny recenze uživatele

Opět hororová komedie, tentokrát již typicky v Mélièsově stylu. Chlapík má co dělat, aby se z proklatého pokoje dostal alespoň s vlastní zdravou (i když potlučenou) kůží ()

Reklama

Reklama