Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (538)

Matty 

všechny recenze uživatele

Údělem žen ve druhém Sicariovi je smutně koukat (Catherine Keener) nebo se nechávat zachraňovat muži (Isabela Moner), kteří při řešení problémů aplikují logiku „když to nejde silou, použij sílu vojenskou". V tomhle se film tolik neliší od jedničky, ovšem Sheridanův ostentativní nihilismus a touha natočit zlý film a zlých lidech nabývají až parodických proporcí. „Filozofii" filmu nejlépe vystihuje motto Brolinovy postavy „Seru na všechny". Sollima režíruje rutinně a Wolski jen manýristicky napodobuje Deakinse. Scény z větší části působí ploše a postrádají jakoukoli atmosféru a napětí (mj. kvůli tomu, že všechny postavy jsou tak trochu svině a vůbec vám na nich nezáleží). Jediný autentický moment nastává, když Del Torův antihrdina může na chvíli opustit křečovitou mačo pózu a s někým vést docela obyčejně „lidský“ dialog (byť znakovou řečí). Extrémní pomalost, daná mechanickým vyprávěním (jeden špatný plán je nahrazen dalším, ještě horším, zas a znovu), absence katarze a uspokojivého řešení v důsledku nepůsobí jako snaha vyjádřit existenciální úzkost ze světa prostoupeného zlem do té míry, že už není východiska, ale pouze jako výsledek odbyté práce a nutkání natočit stůj co stůj sequel. V bizarním finále, kdy zbytky logiky berou za své a stáváme se svědky zrození monstra, se film sice svou přehnaností přibližuje pozdní tvorbě Sama Peckinpaha (jako Přineste mi hlavu Alfreda Garcii), ale bez klíčového humoru, pro který Taylor Sheridan bohužel nemá smysl. Pokračování veskrze zbytečné, ale zřejmě žel ne poslední. Jestli si za týden vzpomenu na něco dalšího než na apartní obuv (crocsy) Joshe Brolina během psychického mučení - jehož účinnost film mimochodem nijak nezpochybňuje (oproti Zero Dark Thirty) -, budu překvapen. 45% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Z hlediska scénáře naprosté fiasko. Zavěrečná pasáž obsahuje tolik hloupostí, že jsem šel do mdlob. Jediný štěstí, že Stefano je skvělý režisér, takže tam kde film ovlivňuje čistě režisérská práce (akce ) film sbírá body, ehm hvězdičky. Dokonce si myslím, že Josh šel pod jeho vedením herecky víc nahoru než pod Denisem. Hudební motiv, který mě imponoval v první Sicariu tadybyl využíván zybtečně mnoho a z filmu se i díky tomu vytratila intezita nepříjemnosti následného. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výborný film, akurát je pokračovaním nezabudnuteľnej pecky, ktorú ja osobne považujem za najlepší film dotyčného roka. Herci výborní, Sollima suverénny, Wolski nie je Deakins, ale rozhodne je to dôstojná náhrada. V druhej, osobnejšej polovici už ma to naozaj bralo a medzi tými letnými trikovými veľkochujovinami je tento chlapský dospelý film pravý balzam na dušu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Stefano Sollima je bezesporu skvělý filmař. S druhým dílem Sicaria si docela pěkně pohrál. Jen škoda, že té akce tam bylo poměrně málo na to, jak mě bavila. Byla totiž set sakra opravdická, bez špetky digitálu...a to já vždycky moc rád ocením. Horší to už ale bylo se samotným scénářem, kterej na konci udělal tak strašný výkruty, že jsem se z toho málem posral. Uznávám, že Tylor Sheridan za pár let dokázal, že je borec, ale tady už to tak trošku přehnal. Zřejmě nejvíc zprasenej scénář v roce 2018. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Josh Brolin a jeho zabiják Benicio Del Toro vyrážejí vyčistit Mexiko od drogových kartelů, mise se jim ale trochu vymkne z ruky a následky je můžou hodně bolet... Dvojka Sicaria je dobrý pomalu vyprávěný thriller, který ale ve všech ohledech na první díl trošku ztrácí. Pořád jde však o poctivou chlapskou a hodně drsnou podívanou. Na kvalitní thriller to stačí, výjimečný film ovšem tentokrát raději nečekejte. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $50,072,235Tržby Celosvetovo $74,008,291Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Samozrejme prvý diel bol niekde inde ale na pokračovanie to je aj tak veľmi slušné, pestré, dravé a hlavne drsné. Stefano Sollima si po vyprávačskej a aj technicke stránke polepšil. Herecky to hlavný protagonisti tiahnu nadmieru. / 75%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Balvan větší, ale ne těžší. Sheridan už se svou zálibou v macho charakterech dost opakuje, podobně z temného prostředí současné Ameriky jako by dokázal těžit pořád méně a méně. Zůstává jen u skličujících výjevů, které tentokrát neskládají tak zdrcující a tajemný celek. Soldado je ale řemeslně velmi dobrá práce, thriller s tempem a atmosférou. I v nejsilnějších momentech ale pořád působí spíš jako zdařilá imitace filmu, který dokázal diváky rozvibrovat napětím pod hladinou. Soldado je hodně záležitostí povrchu, což ale Sicariovi nohy nepodráží. Pořád je tu laserový zrak Benicia Del Tora a krajina bez zákona. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Atmosférou a vizuálem srovnatelné s jedničkou. Bavilo mě to, ale přišlo mi, že ke konci děj nedával smysl. Benicio Del Toro používá cheaty na nesmrtelnost a ještě se pravděpodobně umí teleportovat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JESTLI CHCETE, ABY TO FUNGOVALO, BUDU MUSET BEJT ZLEJ…“ /// Takže takhle se prej dá bojovat proti terorismu. Teda… jestli na to máte žaludek! Toť otázka pro politiky a za ní následuje hned druhá – jestli vůbec chcete, aby se něco změnilo… Politicko špionážní thrillerová podívaná, která je slabší odvar jedničky. Příběh poskládanej ze tří osudů je sice dramatickej, drsní hoši jsou furt drsní, ale chybí tady nějakej „rozumnej“ faktor, kterým byla (třeba) Emily Blunt. Nenudil jsem se, ale žádnej jásající výskok, kterým bych si rozflákal čelo vo strop se nekonal. Brzo není na co vzpomínat… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nemám rád prašný cesty. 2.) Rád bych, aby si se mnou někdo z Mexika promluvil o budoucnosti. 3.) Thx za titule „Libor.“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nářez jak svině a byť dle kritiků dvojka zaostává za jedničkou já si ji užil více. Letošní rok rozhodně patří herci Josh Brolinovi, ten chlap letos září a nepamatuji se, kdy mě nějaký herec zaujal a potěšil hned 4x v jednom roce. Dvě hlavní role ( Only the Brave, Sicario Soldado) a dvě záporné role ( Deadpool 2, Avengers Infitiy War) velký potlesk. První díl měl sice silnější kombo ( Villeneuve,Sheridan,Deakins), zde přetrval pouze scénarista Sheridan, ale režisér Sollima a kameraman Wolski odvedli taktéž solidní práci a pořád se jedná o film, který nemá v kinech konkurenci. Mexické kartely, pašování lidí z Mexika do Usa, nekompromisní a intenzivní akce, nechutně realistické prostředí a atmosféra, Ďábelský Del Toro a vážný Brolin z toho filmu vytváří neskutečný zážitek a já v kině doslova lapal po dechu, navíc šokující závěrečný zvrat, který otvírá otázky a dává prostor pro třetí díl, nemohu si na nic stěžovat. Jednička měla pomalejší tempo a nedostatek akce, abych si ji s radostí pustil znova, tohle chci vidět znova definitivně. Doporučuji. Větší chlapácká jízda v kinech nebyla a nebude. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

I když je na první pohled a snad ještě i po první scéně vše při starém, nedostává se Soldado svému předchůdci na dostřel. Ani nemůže, velká většina klíčových zúčastněných z minula totiž chybí. Villeneuve a jeho dokonale přesvědčivá režie, Joe Walker se strojově přesným střihem, tepající Jóhannssonova hudba a v první řadě vtahující Deakinsova kamera, která tehdy nadprůměrný zážitek pozlatila k nezapomenutelnosti. A ti všichni jsou teď nahrazeni a kromě klíčové herecké dvojice se vrací alespoň Taylor Sheridan. Opět se rozhodl tnout do živého, ale kromě momentu překvapení mu tentokrát chybí i lidštější rozměr, který v prvním dílu diváka díky charakteru Kate tak rozvibroval. Její nástupkyně v podobě neustále vláčené Isabel podobný úkol nemůže zvládnout, protože celou dobu jen slouží zápletce bez toho, že by dostala čistě vlastní scénu na úkor machinací, akce a zatvrzelosti Brolina s Del Torem. Jako samostatná žánrovka samozřejmě Sollimova vize obstojí, na to je charisma obou zmíněných příliš fatální, ale jako pokračování filmu, který před třemi lety zatřásl kinem, je to zatraceně málo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Za mňa lepšie, než jednotka. Soldado sa na jednej strane od samého začiatku pripravilo o jeden z najväčších kladov jednotky (a to Emily Blunt, ale musím dať za pravdu tvorcom v tom, že jej postava mala príbeh ukončený v jednotke a do dvojky by sa nehodila), na druhej strane je oveľa priamočiarejšie, čo hodnotím ako výrazné plus. V prvej časti som sa totiž strácal v deji a postavách. Tu mi bolo všetko jasné od začiatku do konca. Niektoré veci sú len načrtnuté, čo je škoda, lebo sú veľmi zaujímavé a vďačné už na prvý pohľad (rozpor medzi dvoma relatívnymi priateľmi). Trocha ako podvod hodnotím zápletku o unavenom zabijakovi, chrániacim dieťa a možno vďaka tomu nájducemu vykúpenie zo svojich temných, starých hriechov. V skutočnosti sa táto dejová linka rozbehne až po dobrej hodine a ani potom to nešliape na pedál tak, ako T2 alebo Logan. Ale i tak veľmi kvalitná, temná (ústredný hudobný motív znie desivejšie, než väčšina hudby zo slasherov) a miestami akoby až prehnane kvalitne (!) nasnímaná záležitosť. Neobjavné, ale zároveň prepracované postavy a bravúrne zvládnuté akčné sekvencie, hoci ich mohlo byť viac. Koniec trocha šumí do prázdna a to s tou hlavou, no neviem, či to malo zmysel toto tam dať, bolo to také čudné. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Režijně to Villeneuveovi šlape na paty, scenáristicky ale Sheridan selhává, a to zejména ve finále, kdy jednoduše nedotáhl dramatickej oblouk a ještě nechal otevřená vrátka pro neuvěřitelně předvídatelný pokračování. Akce krásná, hudebně je to prostě ten samej nářez jako v jedničce, tentokrát to ale zkrátka nepodržel děj. Docela škoda, protože k tomuhle už se tak často vracet nebudu. 6/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dvojka není hnůj, chybí ale to silný tvůrčí charisma, jakákoli pamětihodnost, nějaký pořádný drive, fakt atmosféra i silnější příběhová nit. Celý film se vleče, podivně končí a nějak nevím, co měl vlastně ve výsledku přinést. Bohužel nevyniká ani po stránce temna a krve, v což jsem tajně doufal (v něco a la ayerovská drsná krimi špína), tady je dokonce násilí méně explicitní. Nad vodou tak stojí pouze nářezová herecká plejáda hlavních i vedlejších rolí, i tak ale vyjde do ztracena. Přijde mi i škoda, že story nezabředla více směrem k transportu islamistů přes hranice US-Mexika a spíš to jen nastřelila za úvodní záminku. ()

movie 

všechny recenze uživatele

70% Kdybych chtěl být přespříliš vstřícný k SICARIO 2, mohl bych napsat, že je to ve svém vyznění hodně evropský film, ale byl by to jenom chabý argument pro jeho všeobecnou povislost. Sollima není Villeneuve, Wolski není Deakins a nahrazení zesnulého Jóhannssona jinou islandskou skladatelkou je skoro na hraně černého humru. Sheridan po své nekompromisní trilogii (SICARIO, HELL OR HIGH WATER, WIND RIVER) potřebuje doplnit munici, drží se tu stěží na hladině, nicméně je škoda, že SICARIO 2 nerežíroval právě on, mohl zde ze svého scénáře vykřesat mnohem víc než v Americe debutující Sollima. Právě na slabé režii Sicario havaruje nejvíce - zatímco v jedničce by se v dívakovi tzv. krve nedořezali, ve dvojce napětí jaksi absentuje a ani papírově nejdramatičtejší scény tu na plátně nezašustí dramatem. Akční scény, zhruba dvě, jsou vlažné velice a tak asi nejlepším momentem filmu zůstava Del Torova rozprava znakovou řečí a jeho finální resurekce. A jen pro upřesnění - neměl bych problém s tím, že Sicario 2 je míň akční, miň dramatičtější apod, jeho slabina je hlavně v tom, že nemá žádný přesah (artovou hladinu devalvujou drobné béčkové momenty a logické balvany apod.) nad to, co by se od něj divácky očekávalo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když chcete začít válku, uneste prince a král ji začne za vás." Mistři světa v rozpoutávání válek na cizím území se opět pustili do akce a vítězem se stává ... Mexiko. Mně to obvykle vadí, ale pokud se jedná o zahájení války mezi drogovými kartely, tak v zásadě nejsem proti. To už mi víc vadilo, že jsem v tom drsném prostředí nenašel nikoho, komu bych mohl fandit. Přesto jsem byl napnutý a připravený vysypat hvězdy z rukávu, ale pak se to stalo. Scénárista patrně utrpěl povrchové zranění v podobě průstřelu hlavy a naservíroval konec hodný České sody. Sorry jako, ale tuhle koncovku jsem si nezasloužil. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

70% Oproti bezmála geniální jedničce, na kterou se vždycky rád znova podívám, tu chybí větší naléhavost a sevřenost, nemluvě o nějakém tahounovi příběhu. Samo o sobě ale solidní thriller. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Stačí pár vteřin sledovat Sicario, aby bylo jasné, že přešlo od Villeneuvea a Deakinse do rukou zásadně standardnějších filmařů - což ale nemusí být nutně na škodu, ostatně z jedničky jsem nějak zvlášť stržený nebyl a dokonce mám pocit, že dvojka mě i při svojí "nevyjímečnosti" zajímala o trochu víc. O trochu. Sicaio si každopádně našláplo na bourneovskou nekonečnost, kdy může vzniknout libovolné množství dílů, v nichž ty samé postavy budou řešit ty samé křivdy, protože děj vždy skončí tam, kde začal - když si to člověk uvědomí, tak to plahočení Del Tora v posledních scénách má hned trochu meta význam. Jinak film veskrze rutinní a čitelný, na němž se jen krásně odhaluje americká ideologie - jakkoliv už si Američané nedělají iluze o svém systému a dekonstruují a podvracejí ho už i v dílech největšího mainstreamu, právě americký systém produkuje jedince, kteří se vůči němu v jeho rámci vzbouří a tu holčičku zachrání - to je ten rozdíl, který odlišuje mexické kartely, které mladé lidi vraždí, a Američany, z jejichž řad vždy vzejde někdo, kdo je zachrání. V Sicariu už je to svojí přímostí a psychologickou nevěrohodností (uchovávaná vnitřní čistota Brolina a Tora je jenom klišé, o jehož uvěřitelnost se nikdo ani nesnaží, jsou to prostě konstanty), ale tak nevadí... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem byl příjemně překvapen brilantní režií, jakož i jasným a nekompromisním směrem, kterým se film vydal. Drsní chlapi, mise bez pravidel, vše syrově, realisticky, ale i efektně natočeno. Film je ostrý a ledově chladný jako břitva. Bohužel právě proto zůstává i publikum jaksi méně emocionálně zainteresováno a pouze to, si myslím, že je důvod, proč dvojka řadu lidí neoslovila tak jako jednička. 8/10 ()

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama