Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (538)

Honzua 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od perfektního Sicaria, kde násilí bylo vyústěním precizně budovaných scén, Soldado jej pouze fetišizuje ve snaze zastřít bolestivou skutečnost, že nemá vůbec žádný příběh. Del Toro a Brolin jsou bez Emily Blunt rázem poloviční. Jejich motivace nepochopitelné stejně jako posouvání děje. Operativci najednou hraničí se sebeparodii a Mexiko je jen zkratkovitou a prvoplánovou kulisou bez jakýchkoliv hmatatelných nuancí. Velký špatný. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

První věc, která se mi vybaví, když budu vzpomínat na Sicario 2: Soldado bude zklamání. A moc mě to mrzí. Ale laťka byla nastavená příliš vysoko a pár věcí nevyšlo tak jak mělo. Kdyby se nejednalo o druhý díl, tak bych byl mnohem více spokojenější. A filmu udělaly medvědí službu luxusní trailery, která nás připravovaly na něco, co nakonec vůbec nepřijde, nebo to přijde až v dalším díle. Je smutné, že jsem zklamaný z dobře natočeného filmu, který má luxusní momenty a skvěle vypadá. Režisér Stefano Sollima předvádí skvělou práci, a s některými momenty si náramně vyhrál a je radost na ně koukat. Film má parádní atmosféru, velmi dobrou akci, a rozhodně je napínavý. Největším problémem je zde kupodivu scénář Taylora Sheridana, jenž zde předvedl zatím nejhorší práci co jsem od něj viděl. Scénář a zápletka dost pokulhávají, chybí zde tah na bránu, moment překvapení a nějaké zadostiučinění. A s tímhle neudělají nic ani výborní herci. Josh Brolin prožívá rok snů a i zde je parádní, a já s ním neměl nejmenší problém. Benicio Del Toro je v této roli výborný, a mě se jeho výkon dost líbil. Isabela Moner příjemně překvapila, že dokázala dost dobře prodat emoce, od holky na přesdržku, po vystrašenou holku. Catherine Keener je zde trochu do počtu, přesto dost v pohodě. Jak už jsem psal, film má dobrou atmosféru a akci. Akce není tolik, ale když přijde, tak se na ní kouká moc dobře, přesto si myslím, že jí mohlo být trochu více. Totéž platí i o tom přesahu s migranty, který místy zbytečně brzdí děj od toho co bychom chtěli vidět. Sicario 2: Soldado není špatný film, jen má smůlu, že vznikl jako druhý. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Nic okolo ničeho. Druhé Sicario jsem si sice užil, opravdu užil, protože takhle naturální black ops akce v áčkovém filmu zase tak moc nebývá. Druhá věc ale je to, že druhý díl přijde jako nějaká předehra k pokračování. Nic moc se tam nestane, ne tedy v širším měřítku. Nechci moc spoilovat, ale globálnímu zlu se nezasadí úder, mise se taky nesplní a v podstatě to jen posune na šachovnici života pár charakterů o nějaký ten kousek dál. Nic tam nemá hlubší vysvětlení, pozadí a vlastně všechno co se stane, nad tím se pokrčí rameny, zhodnotí se rychle situace a jede se dál. Na druhou stranu tam ani není moc prostojů a ty dvě hodinky utečou mnohem rychleji, než se zdá. Možná celá zápletka je snaha o to zbourat klasickou žánrovou šablonu, což se tedy asi povedlo, jen je to promyšlené asi jako veškeré operace v Sicariu - teď jsme něco udělali, co jsme asi chtěli, a co s tím teď dál? A to je prostě trochu pitomé, když člověk nemá problém zápletku shrnout do dvou-tří souvětí, ale odpovědí mu je stále otázka "OK, chápu, a co tedy bylo dál?" Co bylo dál? Dál byly už jen titulky. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

První Sicario mě nějak neoslovil, tady se už ovšem jede na ostro jak má a ten italský šmrnc režie je prostě působivý a drásající. Film, kde jsou všechny složky, které tvoří upoutání diváka mistrovské. Přeji si další díl. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

První Sicario byl za mně jeden z nejlepších filmů roku 2015. Villeneuve s Deakins ukázaly jak skvělý duo tvoří. O dva roky později to potvrdily úžasným Blade Runnerem 2049. Ale k dvojce se žádný z nich nedostavil. Režisér Sollima a kameraman Wolski spojily síly aby natočily pokračování, no a jak to dopadlo? Musím říct, že po prvním díle jsem byl celkem zvědav, zda se pokračování dokáže vyrovnat jedničce a byl jsem mile překvapen. Prostředí kartelů v Mexiku, přestřelky a hlavní " sicario " Benicio Del Toro, ale i skvělý Josh Brolin opět ukázali, že se do těhle chlapských filmů hodí a dokáží diváka udržet 122min zírat na obrazovku, kde se stále něco děje a tak si ani nevšimnete, jak rychle to uteklo. Za mně velká spokojenost. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Politicko-"šedozónní" výzva rozpoutat válku mexických kartelů dlouho vůbec ne(v)táhla, ba co víc, ani o to nejevila sebemenší snahu. Prostě se udál terorismus na území USA, tak se zavolalo ostříleným profesionálům, kteří dostali volnou ruku. Teprve později, ve vztahu k unesené mladé dceři mocného narkobarona, se vynořily osobní pohnutky/city a přehnaně i morální ambivalence (vyvstávající z toho, jací byli všichni za nitky tahající pragmatičtí a bez svědomí). Do béčkových vod zabřednuvší finále navíc rozpadlý plán nikam nedotáhlo (protože má/mělo následovat pokračování). Režijně, audio-vizuálně či herecky ovšem nevytýkám nic. ()

brando 

všechny recenze uživatele

Pro mě stejně kvalitní jako fantastická jednička. Sic změna režiséra, autora mýtické Subbury, s připočtem faktu, že pokračování bylo uchopeno skrze postavy Brolina a Del Tora a upozadění ženského motivu, ale dle mého správný směr. Úvodní scény v kině vyvolaly opravdu stísněný zážitek podpořený skvělou hudbou a kamerou. Co se týče zmíněných herců, věnovat superlativy je házení hrách na zeď, opravdu chemie a charisma z jejich projevů čiší. Co se týče scénáře, který je občas podroben menší kritice, a jeho vyústění já bych neměl námitek, i přes fakt, že uzavřenější příběh by působil úderněji. V součtu si ale myslím, že jde o podceněný film. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Brolin ma evidentne svuj rok.Deadpool,Avengers a ted druhy Sicario. Tahle dvojka se nese v duchu prvniho dilu,jen je o neco drsnejsi,jak je nam taky receno,tentokrat bez pravidel. Sice jsem mel ke konci trochu vyhrady,ale v celku jsem byl velice spokojeny a jsem zvedav zda bude i treti dil ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nebýt Del Tora s Brolinem asi by se tahle sicariova kára až do kin nikdy nedoplazila. Celé to jemně smrdí infekcí nevítaných sequelů s nálepkou direct-to-video, kdy je všechno horší než v původním filmu (zvlášť scénář tu působí nedotaženě). 60% ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Jednička výrazně lepší, nicméně stále žánrový nadstandard. 🗡️ 70% P.S. Josh Brolin je největší badass roku.Přitom je strašně sexy. ❤️❤️ ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je skvělé, že je takový chladně nekompromisní, syrový a politicky nekorektní (pravdivý). Všem vykladačům a ideologům těch "správných" hodnot, kteří melou něco o humanitě Sicario 2 dvě ukáže, že ve válce (politice) nejsou žádná pravidla. Naopak, čím jste zákeřnější a brutálnější, tím větší šanci máte dosáhnout svých cílů. Možná to bude pro některé šokující zjištění, ale porazit narkokartely nebo teroristy se nepodaří za pomoci laskavého obětí a sluníčkové agitace...75%. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Pomôž nám rozpútať vojnu." – „Proti komu?" – „Proti všetkým." Taylora Sheridana považujem za dobrého scenáristu, ale to čo "predviedol" v druhom Sicariovi, tak nato by nemal odvahu ani Steven E. de Souza pri písaní Komanda. Strašná demencia (áno, to s hlavou), ktorú ešte viac podkopáva WTF koniec. Čo je veľká škoda, pretože Stefano Sollima sa snažil čo mu sily stačili a z ústredného hudobného motívu mám zimomriavky doteraz. 40 % ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Za prvým dielom to trochu zaostáva, ale stále je to našlapaná záležitosť, v ktorej jasne valcuje dvojica Del Toro - Josh Brolin. Scenár v istých miestach trošku kríval, ale napriek tomu som si tento film užil. Kamera, hudba, akcia...všetko ako má byť. 80% ()

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu, že má vzniknout i 3. díl. Ale co má tohle být? Nedává to vůbec žádný smysl, v podstatě se tam nic neděje. A s nějakou uvěřitelností si tam lámou hlavu asi jako u nových dílů Rychle a zběsile. Prostě ne, nebýt to Sicario, tak je ten film někde ve 3. cennový. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Od druhého Sicaria som nevedel čo čakať. Dejovo to nieje take úchvatne ako bola jednotka. Musím ale pochváliť vyber hercov, akčné scénky a aj dobre prostredie. Mexiko a ich cartel boli parádne. Ide ale celkom o fajn krimi thriller ktorý má bavil rovnako ako slušná jednotka. Posledná polhodina neskutočná a necháva človeka v napätí. Nevyrazný koniec dosť odradil ale aj tak.. 4* ()

cross 

všechny recenze uživatele

Kouka se na to dobre, ale kdyby se me nekdo zeptal o cem ze to vlastne bylo, tak bych dost vahal, co mu presne odpovedet.... Tri hvezdy za atmosferu, ktera vas vybizi cekat na neco, co vlastne vubec neprijde... ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od pokračování jedničky, která mě naprosto nadchla mnoho a byl spíš skeptický, ale zas tak špatný to nebylo. Akce, brutalita i napětí pořád na slušné úrovni, odsejpalo to svižně, ale přece jen pár nesmyslů se nakonec našlo a celkem odfláknutej konec to sráží dolů. Na jedno zkouknutí dobrý. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nám sa to z Európy asi nezdá, ale s mexickými gangami to nemá jednoduché ani americká vláda s najsilnejšou armádou na svete. Vo filme sa „pre všeobecné dobro“ zníži k taktikám teroristov a plány vychádzajú len tak na polovicu. Film nie je pokračovaním prvého dielu, ale ide z neho presne rovnaká beznádej v otázke, kam tento svet speje. Znepokojivej duniacej hudby tu bolo trochu viac, ako je vhodné. –––– Když chcete začít válku, uneste prince, a král ji začne za vás. ... Pokud to chcete do konce, tak si musím umazat ruce. ()

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama