Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (538)

Milky. 

všechny recenze uživatele

Za mě prostě trochu vylepšená jednička ze stejného prostředí. Uvítal jsem větší zaměření na samotného Alejandra a jeho postavu. Akce opět dobrá, akorát jsem měl pocit, že jí tak nějak nebylo tolik, kolik být mohlo. Filmu chybí nějaké brutálnější a napínavější finále, kterým by se to pořádně završilo. Tady to stejně jako u jedničky tak nějak plyne, plyne a najednou je konec a film uplynul. Ale i tak jsem si to užil a 4* si to určitě zaslouží. ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Achjoo, já vlastně ani nečekal, že by dvojka mohla být lepší než jednička, takže ani nejsem nasranej, ale spíše smutnej. Čili oproti jedničce výrazný pokles a to HLAVNĚ na poli scénáristickém. To co dělalo Původního Sicaria unikátním byla: hudba, Denis Villeneuve, vynikající scénář a skvělé herecké výkony. Řekl bych, že ve dvojce zůstaly jen ty výkony. Škoda přeškoda, ale i tak se na to dá dívat. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Suďte si mě, najdu na tom desítku chyb, jenže já tyhle charaktery jako je Alejandro prostě žeru. Člověk, který viděl a zažil příliš mnoho, zvládá všechno a řekne jen to nejnutnější. Jenže k tomu všemu má motivaci, kterou mu člověk věří. Víte, že už udělal příliš mnoho na to, aby mohl přestat... Tepovka zvýšená, sucho v krku a vědomí, že Jason Bourne nebo Bryan Mills jsou vlastně docela cukroušci. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Scénář je určitě slabší než u jedničky, sice trochu více akční, ale ten závěr byl dost kostrbatý a ten otevřený konec, kdy jsem si měl domyslet konec sám mne taky nenadchnul. Třebaže to režíroval Sollima, který má na kontě lahůdkový seriál Gomora, musím dát za zklamání jen dvě hvězdy ( ikdyž Benicio je teda herecky extratřída) a taky za to, že poslední dobou dávám přednost filmům přibližující realitu, zatímco tady ta fikce řízlá konspirací ( jak jsou ti američtí CIA DEA zase děsně ti zlí ) jde u mne do mínusu. ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Neprítomnosť Villeneuva, Deakinsa a Jóhannssona je tu cítiť, no projektu paradoxne najviac ubližuje Sheridan, ktorého scenár rozhodne nie je taký vypiplaný ako v prípade úžasnej jednotky. Tento nedostatok sa však darí pomerne dobre maskovať, a to najmä parádnou technickou stránkou, zručnou réžiou aj super kamerou. A hoci je dvojka ešte surovejšia a krutejšia, atmosférou či intenzívnou dávkou napätia sa na svojho predchodcu už, žiaľ, nechytá. Sicario 2 ale disponuje niekoľkými skvelými scénami (posunková reč!), herecké obsadenie na čele s Brolinom a Del Torom opäť nesklamalo (príjemne prekvapila mladá Isabela Moner) a ja som si to ako celok dokázal naozaj užiť. Za mňa teda spokojných 7,5/10. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

To co se člověk dočte všude - ve všech aspektech o trošku horší než první díl. To co ale druhému Sicariovi sráží hlavu je jeho neukotvenost v realitě. Tam, kde měl u prvního dílu člověk pocit, že by se to takhle klidně mohlo stát (i když asi nemohlo), nastupuje u dvojky klišé a rutinní filmařina/scénáriřin....scénářovi....blbě napsaný to je. A s tím se vytrácí i napětí, aby se ke konci příběh urval úplně a velmi trapně a na sílu si otevřel prostor pro trilogii. Přes všechny tyhle výtky zůstává umně natočený thriller, svižné nadprůměrné řemeslo, které se nebudu stydět pustit manželce, až bude mít chuť na nějakej napínák. Jo a jak teď koukám, tak si zpětně uvědomuju, že hudbu už nedělal Johánn (nevím, jestli měl Sicaria dělat a umřel, nebo neměl a umřel, nebo jestli pil náš májový ležák a umřít se mu nechtělo, ale stejně musel) a je to pořádně slyšet a je to jeden z důvodů, proč jednička byla tak dobrá a tohle není. Silný tři hvězdy, skoro čtyři, ale ten konec, ten je tam nepustí. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

"Rules of engagement?" "Fuck it all. Wipe it clean." Dostal jsem to, co jsem očekával. Plnou palbu chlapskýho filmu bez kompromisů. ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný sequel, který vznikl jen proto, aby se dalo vydělat na pokračování geniálního prvního dilu. Trojce ještě dám šanci, ale skepse je na místě. Chuť mi spravil akorát Benicio, který je furt ve formě, a opět vynikající a zneklidňující hudba. Jinak těžký (pod)průměr. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Citam komentare a nejako vela psychologie tam tlacite ludia. Film ma bavil, aj ked vacsina postav by si zasluzila gulku v prvej minute. A co? Film natoceny o trosku inom (realnom) pristupe k rieseniu problemov s nepohodlnymi. Pacilo sa mi ked sem tam jedna z postav utrusi poznamku, ktorou si pekne nastavi zrkadlo. Mozno by to chcelo trochu viac sebareflexie, aby to bolo viditelnejsie, ale vsimavy si vsimne. Dej bol mozno trochu chaoticky, ale tak to v tejto brandzi chodi, vraj. Pohlad aj na zaciatky chlapca na druhej strane barikady je osviezujuci, hlavne z dovodu ocakavania kedy sa tie dejove linky spoja. Na zaciatku, vybuchy boli fakt humus, zle sa na to pozeralo. Scena spravena paradne, ale v reale sa takej situacie dufam nikto z nas nedozije. Herci fakt skveli, Brolin bol mozno aj lepsi ako Del Toro, v jednotke mi to prislo naopak. Zaver ma celkom prekvapil a som zvedavy ako to bude s dalsim pokracovanim. Musim si opatovne pozriet jednotku, lebo toto ma na prvy krat oslovilo viac. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Trefa do černého a více než důstojné pokračování tentokráte nejen texasko-mexické jízdy. Přes pár drobných výhrad je to akčnější, přímočařejší a místy i napínavější záležitost, než skvělý předchozí "atmosférický" Sicario. Výbornou kameru doplňuje povedená hudba, nekompromisní akce, u kterých člověk sotva stačí vydechnout, střídají dramatické momenty plné napětí, které by se dalo krájet. Škoda jen toho závěru, který kromě jedinečné scény se zásahem vrtulníků, jde přece jen tak trochu do vytracena (anebo už naproti třetímu dílu? - holce bude asi kartelpapá s jeho penězi brzy chybět...) Mimochodem, nejsem doufám jediný, komu se zdá, že těch posledních deset minut letu, které zbývaly vrtulníkům k zásahu, se hóódně protáhlo... Ale jako celek - jednoznačně palec nahoru! ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Ja si neviem pomôcť ale mne to nejako nesadlo. Atmosféra bola skvelá drsná , badass soundtrack ostal ako v jednotke a postavy sa nezmenili a hrajú skvelo avšak celé mi to prišlo také nevýrazné.Akcie je hrozne málo a aj keď je natočená pekne tak mi to nestačilo.Najviac ma mrzel koniec ktorý Alejandra odstavil úplne a bola to také nič. Za mňa sklamanie. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Priznam, ze som siel na premieru s velkym ocakavanim. Tesil som sa na temne pasaze a vynikajucu hudobnu gradaciu. Zial, bolo ich pomenej a niekolkokrat som sa nad scenarom neveriaco pozastavil. Pred styrmi dnami som si zopakoval vynikajucu jednotku a ked teraz spatne porovnavam, comu sa neda ubranit, tak napriek tomu, ze Soldado je urcite dobry film, je o pomyselne dve urovne slabsi. Takze napriek par skvelym pasazam, ako celok, film nie vzdy drzi pokope a atmosfera kolise a postrada hlbku a temnotu, ktorou v jednotke prekypoval. Tiez, samotny zaver, hoci dava novy namet na tretie pokracovanie, mi prisiel ako vysloveny "wtf"-moment. Za mna znacne sklamanie, hoci si film zasluzi aspon trojhviezdie. Ale ono to tak byva. Ked je nieco skvele prvykrat, chceme, aby to bolo skvele i po druhykrat. To sa zial v pripade Sicaria nedeje. Napriek tomu odporucam. Benicio je nezmar. ;) ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Upřímně mě to bavilo více než jednička a hlavním důvodem za tím vidím seskupení Del Toro, Brolin... A hlavně Josh Brolin tenhle rok válí jako už dlouho nikdo a v tomhle snímku to jde opět znát. Příběh je tu sice tuctový, ale komu to vadí, když se nám místo toho dostává super akce, originální hudby a desítky mrtvých cops? Mně teda ne. Super podívaná a podle konce to vypadá na třetí díl, který by klidně mohl být vrcholem celé trilogie. Čisté 4* ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Důstojné, i když úplně jiné (naštěstí ne o tolik horší) pokračování. Proto nemá smysl více srovnávat. Naprostý opak všech těch bayovských namachrovaných ptákovin. ()

godycz 

všechny recenze uživatele

sheridan je vazne cim dal lepsi. jak me jednicka neba, tak toto me nadchlo. sollima se ukazuje, jako idealni reziset na takoveto filmy. to mu jde.... ()

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama