Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (538)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Začátek byl velice slibný. Oko každého rozmlsaného diváka jistě potěší záběry na výbuchy v bezprostřední blízkosti dětí a jiné syrové záběry, které jsou zejména v poslední době vzácnou výjimkou a ojedinělou ozdobou každého filmu. Několik zinscenovaných akcí - to byla krása. Přesně tímto způsobem jsou vedeny války s "terorismem". Bohužel, nedlouho po únosu se ze snímku postupně stávalo těžce předvídatelné a stereotypní neúnosné melancholické otcovské rodinné drama a kvalita i zajímavost postupně padaly níž a níž. Nebýt skvělého Del Tora s Brolinem, tak bych snad i padal únavou. Ve výsledku jsem tedy spokojen pouze lehce nadprůměrně. Z mého odborného pohledu toto pokračování kvalitou dokonce předčilo nic neříkající jedničku, co si tak matně pamatuji. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Nedostatkem druhých dílu u takových filmů je, že trpí absencí atmosféry těch prvních. Tam ale výtky u Day of Soldado začínají i končí, protože jinak je to přesně ten drsnej, špinavej a nekompromisní thriller jako Sicario! "Fuck it all, wipe it clean!" ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Úvodních 5 minut s Islamisty mi vyloženě vyrazilo dech a čekal jsem, že se bude dál příběh vyvíjet tímto směrem. Bohužel se tak nestalo. Film mi přijde celkově dost prázdný - bez příběhu. Akce a hudba výborná. Po excelentní jedničce celkem zklamání. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Já už si teda jedničku úplně nepamatuju do detailů. Ale Izabela bych být nechtěla. Jinak opět parádní akce! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Neskutečné zklamání. Je zde dobře vidět, jak může pokračování uškodit změna režiséra. První půlka je super, zato druhá vůbec nedává smysl. Ať už nelogická rozhodnutí postav, tak nesmrtelný del Toro coby terminátor. Asi nemá ani cenu přemýšlet nad tím, jaké mají vůbec USA v Mexiku pravomoci. Hezký příklad toho, jak může dopadnout nepovedený pokus o rozpoutání války kartelů. Konec prostě nedává smysl... Snad už pokračování nebude. "Tak ty chceš být Sicario?" ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Člověk by se asi neměl divit tomu, že když chybí 2/3 klíčových umělců z prvního dílu, tak to nedopadne úplně nejlépe. Dám šanci čemukoliv, pod čím se podepíše Taylor Sheridan, ale tohle prostě nevyšlo. Místy nudný příběh, který jako by vypadl ze současných amerických zpráv, unylá režie, neinvenční hudba... Těžko budu hledat větší pozitiva. Brolin a Del Toro vynikající jako vždy, ale scénář jim nic moc nového nenabídne. Snad největším překvapením byla Isabela Moner, která si film skoro krade pro sebe. Husí kůži jsem měla jen na konci, kdy začala hrát nezapomenutelná hudba z prvního dílu. Posledních 15 minut bylo hodně fajn, ale film to nezachrání. Holt zředěná verze původního Sicaria, která nemá důvod existovat. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jednička byla rozhodně lepší...dvojka je utahaná až běda, sice doplněna ucházející hudbou, ale v komplexním měřítku postrádá gradaci a napětí. Jedna postava lépe vykreslena, ale na výsledek to moc nemá vliv. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

S druhým Sicariom som bol veľmi spokojný. Nie síce až tak, ako s prvým, ale rozdiel je zanedbateľný. Pre mňa bolo podstatné, že chýbala Emily Blunt, že sa otvárali zložité problémy, ktoré nemali jednoduché riešenie a že záverečné titulky poskytli príležitosť nadviazať na oba filmy ďalším. V druhom Sicariovi mi chýbala tá tajomná až mystická atmosféra, ktorá bola v prvom často prítomná. Oba filmy boli kvalitne nakrútené a tá čudná hudba prispievala k potrebnej atmosfére. Bezemočná honba za splnením úloh a chýbajúce morálne limity potvrdzujú, že ide o film z 21. storočia. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Nebudu chodit kolem čerstvé krve, která byla ve druhém Sicariu prolita, dvojka jak už to bývá zvykem, je ve všech ohledech lepší a to ve všech směrech. Zatímco v jedničce, sem nevěděl na koho se příběh soustředí, jelikož to pindalo mezi několika postavami a všichni byli nevýrazní, tak dvojka tyhle problémy nemá. Dvojka má ucelenější příběh a film se plně soustředí na hlavní dvojici Brolin x Del Toro, který je už konečně, jak po herecké stránce tak i fyzické, zase v plné formě. Také se víc dozvíme o Del Torově postavě a také se víc prohloubí jeho přátelství s Brolinem. I druhá rovina příběhu, už zde nepůsobí jako vata, ale je na ni dán větší důraz a hezky se proplétá s hlavním příběhem. Akční stránka také prošla velkou změnou, akce je tady víc, je realističtější a je napínavá. Co se týče druhé poloviny filmu, ta sice neni tolik akční, ale o to víc na ni dán důraz po příběhové stránce a ve výsledku to do sebe hezky zapadá. A fakt sem tedy nečekal, že se stane co se stane, to bylo něco tak šokující a že následky toho budu vstřebávat, ještě několik dní. Byť se moje předchozí věta zdá zmatečná, nebudu nic prozrazovat, bylo to prostě šokující. Filmu prospělo změna režiséra, Stefano Sollima ví co dělá a s tímhle tématem má zkušenosti, takže film stojí pevně na zemi a nevznáší se někde v oblacích. I Sheridan také už ví, jak má psát scénář a nedělat v příběhu kraviny. Co se týče konce, je to jasný, je to předání titulu Sicario. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Sicario: Day Of The Soldado ma nakoniec asi chytila o niečo viac ako prvý film, no je to ťažké súdiť, ktorý bol reálne lepší. Je skvelé vidieť opäť Del Tora a Brolina. Obaja sú vynikajúci, podávajú skvelé výkony a myslím si, že film je veľmi schopne režírovaný. Napriek tomu, že tu máme o niečo komplikovanejší príbeh, tak sa to dá sledovať relatívne jednoducho a dáva to väčšinou zmysel. Scénky, ktoré mali byť dobre spracované tomu dávajú nejakú váhu. A myslím si, že je super vidieť, že aj tvrdí chlapi vedia dať nejaké emócie a mať možno nejaké citlivejšie stránky. Neviem ako to budú vnímať ostatní, no mňa to celkom potešilo. Je tu pár dobrých dialógov, ktoré sa mi páčia, a film má aj svoje tiché momentky, ktoré vie nechať vyznieť. A keď je čas na akciu, vyzerá to super. Akurát mám pocit, že film má nejaké scénky, ktoré vôbec nie sú vysvetlené alebo tomu nič nepridajú. Napríklad prečo sa musí film venovať na začiatku arabským teroristom, ktorý prišli cez Mexiko do USA? Chápem, že to dáva dôvod na akciu, no mohli to pokojne byť mexickí teroristi a vôbec sme tu nemuseli do toho pridávať ISIS. Najmä ak sa to už počas zvyšku filmu nespomenie ani raz. Nechápem prečo policajti začali na našich hrdinov strieľať. Nikto to nevysvetlí. Proste nevieme. A je tu ešte pár takých scénok. Ale čo sa zvyšku týka, myslím si, že to celkom funguje. Herecky je to zvládnuté super, má to obstojnú atmosféru. Úvodná scénka v supermarkete je skutočne fantastická a aj desivá. S filmom som spokojný a myslím si, že júl otváram celkom dobrým filmom. Uvidíme čo bude nasledovať ďalej. Hodnotenie: A- ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Atmosféra byla trošičku slabší než u Denise Villeneuve v prvním díle, chyběla tu taková ta noir bezvýchodnost, ta psychologická hra s divákem. Ale o co slabší byla psychologická část, o to silnější byla akční dějová linie. Námět byl věrně zachován. Jde se víc do přestřelek, víc do jádra teamu realizačního. Film o tom, jak vypořádat se dvěma nepřáteli naráz, když máte zelenou na vše. Přese všechno je tento druh snímku stále zatím bezkonkurenční. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Původní Sicario byl takový malý zázrak. Drsný film z ještě drsnějšího prostředí, které se dneska moc netočí a pokud ano, určitě se nedostanou do kina. Pokračování na první pohled slibovalo totožnou atmosféru, jen tvůrci více přitlačí na pilu. A jak tomu tak v pokračováních bývá i zde je vše větší, přidalo se na akci i postavách a hlavně se udělal přímočařejší příběh, který sice něco v úvodu nakousne, ale poté se vydává prakticky po stejné trase, jako tomu bylo v prvním díle vč. ženského (dětského) faktoru v drsném světě nemilosrdných chlapů. V tomto případě film nejvíce tratí na scénáři, který v mnoha ohledech neví, kam směřovat a občas si vypomáhá berličkami, které by divák čekal v béčkovém akčňáku než realisticky působícím thrilleru. Přesto se pokračování povedlo a atmosféru má stejně syrovou, jako tomu bylo poprvé. Jen by si divák měl ujasnit očekávání, protože film roku, to bohužel není. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zpackaný scénář za sebou jen tupě řadí vojenské manévry. Film se tentokrát místo pašování drog víc zaměřuje na pašování lidí a islámský terorismus. Díky chladné profesní odtažitosti jsem si nevytvořil k postavám důvěrný vztah. Zahltilo mě to výbuchy v supermarketech, uprchlickou krizí... Nálada, hudba a kamera jsou vynikající. Jde vlastně o směs westernu a válečného filmu. Po shlédnutí vznikne pachuť zbytečně nastavovaného díla. A to možná budou další nekonečné díly podle poslední scény. Clověku se zasteskne po vyšinutých amorálních filmech, které divákovi do duše zasejí démonický neklid. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem promptně překřtil na tenisový zápas mezi USA a Mexikem, kde síť je hranice mezi tyto státy. Hlavní postavy, které reprezentují tenisové míčky, lítají přes síť tam a zpátky z jistých důvodů, přičemž match dopadne konečnou unylou remízou. Když shrnu celý příběh, film je defakto o ničem: Během celé doby se nic nevyřešilo, k žádnému poučení nedošlo, postavy se defakto nikam neposunuly a závěr je prapodivná směsice divného, které má nechat otevřené dveře pro další pokračování (tato mechanika mě začíná mírně štvát). Nejde tomu upřít celkem solidní řemeslo: Režie je důstojná a herecké výkony jsou též na úrovni, ale nemůžu se ztotožnit s nápady nehýřícím scénářem. Nedokážu zkousnout, jak váleční veteráni, kteří rozsévají smrt, najednou z ničeho nic zcitliví kvůli úplně cizí holce úhlavního nepřítele, který mu zničil rodinu či na samotné hranici věrohodnosti přežití jedné z postav (nekomentuju absurdní časové posuny vs přesuny). Absence výraznější akce mě též nemile překvapila a na co si nejvíce pamatuju, je 2 hodinová délka nepřetržitého dunějícího lesního rohu jako hudební motiv. On to celkově není špatný film, ale působí tak neskutečně genericky, že budu vděčný, až na něj zapomenu. A to bude velmi rychle. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Tak ako sa mi páčila Suburra od rímskeho režiséra Stefana Sollimu, keď koordinoval čisto tuzemský projekt, nad ktorým mal určite väčšiu kontrolu, ako nad pokračovaním thrillerového hitu Sicario z roku 2015, tak nie som bohvieako nadšený popri nerýdzemu nadviazaniu na niečo, čo sa málokedy podarí, t.j. vstúpiť dvakrát do tej istej rieky, možno, ak by ostal predchádzajúci režisér Villeneuve + kameraman Deakins, pričom Emily tu nikomu ani nechýba, výsledok, hotový film by mohol byť možno o čosi lepší... ? Varovný prst taktiež zdvíham i nad nepríliš dobrým scenárom Taylora Sheridana, ktorého neustále vychvaľovanie začína zaváňať čímsi povestným : „Aj majster tesár sa niekedy utne” . Keď už som pri tom scenári, tak ten teda pekne škrípe, v jednom z úvodných scén je výborná sekvencia s teroristami v obchode, že si človek automaticky predstavuje, aby sa im následne venovala veľká pozornosť, ale potom film prechádza do levelu plného klišé, čo sa len zakaždým čoraz viac umocňuje. Nechcem len hanobiť, a tak ocením prácu s Isabelou Moner, ktorá sa blysla napríklad v Transformers, jej postava Isabel Reyes bude „účastníčkou zájazdu” , ktorý bude absolútne nekompromisný, budú ju obklopovať postavy, ako sú : Alejandro, Matt Graver, ktorí si nikdy nekladú servítku pred ústa, a ani by sa im to vôbec nehodilo. Čiže scenár VERSUS celková atmosféra, to sa medzi sebou celkom bije, ale i napriek tomu je to stráviteľné, a práve druho menovaný štýl je tým pravým orechovým, lebo niektoré pasáže sú naozaj brutálne... PS: Nespomenul som ešte varšavského rodáka, kameramana Dariusza Wolskiho, ktorý už má niečo za sebou, a nie sú to iba dobrodružní Piráti Karibiku, jeho prispenie do tohto napínavého žánru je takým spestrením, že aspoň jeho optika prináša povznesenie sa nad situáciou. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

První díl jsem Sheridanovi sežral i s navijákem, ale scénář dvojky je neskutečně debilní, chování postav nedává v kontextu děje moc smysl. Smrdí z toho na to honů agitka o ošklivých prohnilých amerických politicích, kterou se Sheridan ani nesnaží skrývat. Ale řemeslně je to opět vymazlené, nový režisér, kameraman i skladatelka zaostávají za svými předchůdci jen o malý krůček. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Poctivá hra, ktorá síce nedosahuje úrovne jednotky, ale ponúka dobrú zábavu. Osvedčené mužské postavy, dobrý vizuál, akcia, dokonca aj nejaká tá myšlienka. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně na stejné úrovni jako první díl. Opět zde máme napínavý akční thriller, se zajímavým příběhem. Já jsem sice po tom začátku trošku čekal, že se rozpoutá ta válka mezi kartely a půjdou po Reyesovi, ale scenárista měl jiný záměr. I tak ale se jedná o kvalitní počin. ()

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama