Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (538)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, který má tu smůlu, že je pokračováním něčeho úspěšného a jedinečného. Kdyby ve svém názvu nenesl břímě jménem Sicario, patrně bych Soldada vnímal jako zajímavý temný thriller, který mě dokázal zaujmout především vizuálně povedenými momenty a nepřívětivou atmosférou. Problémem však je, že za současné situace Soldado vlastně jen očividně kopíruje prvního Sicaria a jak už to tak bývá, jeho kvalit nedosahuje. Problém vidím hlavně ve scénáři, který Sheridan tentokrát na můj vkus moc překombinovává a namísto pomalejší a jasně vyhraněné dějové linie plácá x motivů přes sebe a patrně se tak snaží vytvořit komplexní obžalobu amerických federálních služeb. Tím ale filmu ubírá právě to, co udělalo první díl nejvíce zajímavým. Nelze opomenout ani fakt, že trojice Sollima, Wolski a Guðnadóttir prostě nejsou taková esa jako Villeneuve, Deakins a Jóhannsson. I tak se ale jedná o dobře ubíhající a pěkně natočený thriller, který by bez zmiňovaného srovnávání docela v pohodě obstál na svém žánrovém poli. 6/10 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl uplně jiny nářez než jednička. Del Toro a Brolin jsou prostě nejdokonalejší představitelé jejich rolí v Sicariovi. Akce je zde tak akorát, ale když už tam je, tak je kurev*ky hustá (Del Toro v jámě, první půlka filmu přepady kartelu)... Všechny scény s vrtulníkem jsou naprosto úžasné, příroda a styl kamery stejně tak. Oproti jedničce to bylo daleko surovější bez Emily Blunt, která tam pořád kecala a stěžovala si, tady to jelo o sto šest. Konec plusový bodík za vystopování toho malého mexického chuja a přesně vykreslené emoční propad té holky. Po Upgrade je to letos bezkonkurenčně nejlepší akčnák. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

[spoiler párty] Navazovat na Villeneuveho Sicaria, jež je z hlediska realizace jedním z nejvýraznějších a nejosobitějších příspěvků do diskuze o americko-mexickém neporozumění, je jobovka, obzvlášť při téměř kompletní obměně tvůrčího týmu. Z toho však zbyl scénárista Taylor Sheridan, jehož práce nadále čerpá z témat naznačených dílem prvním, z nichž nejvíce vyniká flustrující nemožnost podchycení podstaty zla, aby ji bylo možné vykořenit. Zde je flustrace ještě silnější z důvodu propojení převaděčských kartelů s islámským terorismem, jež je sice hybatelem děje, ale někdy za půlkou filmu se vlastně dozvíme, že to byla slepá stopa. Neustále se skloňující jméno vůdce cartelu Carlose Reyese by mělo značit, že u něj příběh tak nějak skončí, ovšem za celý film jej neuvidíme. Vidíme ale celou řadu gun-fetish scén, perfektně zkoordinovaných vojenských akcí a nemálo americké vojenské techniky, která sice za sebou nechá slušnou hromadu těl, ale ani na chvíli nemáme pocit, že by vítězila. Protože Sicario překládá konflikt dobra a zla na střet řádu a korumpujícího chaosu, který řád nemůže nikdy vyhrát, protože chaosu není ze své podstaty schopný porozumět. Proto filmu nezbývá než beznaděj a cynismus. _______Po realizační stránce sice zůstává původní film pochopitelně naprosto nedotčený, leč to ani zdaleka nesvědčí o tom, že by pokračování bylo špatně natočený. Jen se v něm víc mluví než předvádí a vyloženě na tenký led se pouští při revitalizaci některých témat z jedničky (nervozní jízda vojenské kolony, náhled do přechodu obyčejného mexičana na šikmou plochu), kde jde vidět jak daleko je Villenueve před všemi ostatními. Sollima ale není žádný Jan de Bont, nýbrž režisér s vlastním vnímáním tempa a prostoru. Nejvíce jsem ho poznal v poslední cestě Alejandra po silnici, kde všechno trvá tak nějak o sekundu-dvě déle, než bychom čekali a každé sebemenší gesto má svůj úvod i epilog. Bohužel je zřejmé, že se na něj jako nového přírůstku do hollywoodské stáje, dívalo s počátečním podezřením a zjevně byl tlačen do nějakých pozic. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli mi v hlavě zase něco zkratovalo, ale mně se velmi líbil herecký výkon Isabely Moner, přestože neustále připomínám, že nemám v oblibě dětské herce. Takže je se mnou něco špatně, nebo ta děcka hrají líp než dřív. Měl jsem dojem, že se ve scénáři oproti prvnímu dílu více tlačilo na pilu, logika děje tím pádem utrpěla nějaký ten šrám, ale celek nepůsobil vůbec špatně, bavil jsem se a dvě hodiny uběhly jako voda. 4*- ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Brutálnější, akční level moc vysoko, nebezpečný film a hudba brutálně nebezpečná. Konec mě neskutečně sice nasral ale musím si zvykat že takhle filmy konči. Bomba nářez v každé minutě příběhu. Ty zmrdy vypálit do jednoho. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se celý nese v pochmurné atmosféře podbarvované pochmurnou hudbou a zachmuřenými tvářemi všech zúčastněných. Někomu tu chmurnost věříte víc (Del Toro, Brolin, nebo tuze přesvědčivá mesticka v roli narkobaronovy dcery), někomu míň ("iron lady" Keener, nebo neduživý hezounek v roli nezletilého převaděče-gangstera). Skvostná, výsostně temná a hustoatmosférická první půle se bohužel po poločase trochu rozmělní, rozředí, ztratí tempo, epiku, náboj a já nevím co ještě, scénář je víc iñárritovský a z Del Torova plánu v závěru příliš moudrý nejsem. Snaží se snad vychovat si pomocníka? A proč zrovna tohohle? A jak pokračuje válka kartelů, začala-li vůbec? Doufám, že třetí díl přinese uspokojivé odpovědi. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

“You’re going to help us start a war. - With who? - Everyone. No rules this time.“ Pro mě jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku. Léto začíná a do kin přijíždí Del Toro jako Sicario. Jednička pro mě byla velmi kvalitním thrillerem z prostředí mexických kartelů. Dvojka už z traileru působí jako mnohem akčnější bratříček. Mého oblíbeného Mého oblíbeného Denise Villeneuvea na postu režiséra vyměnili a chybí i Emily Blunt. Vadí to? Nijak zvlášť, nový režisér nám ukazuje jinou vizi thrilleru a pouští se do pokračování příběhu, který funguje skvěle i sám o sobě. Jak už bylo zmíněno, tak Emily Blunt v hlavní roli vypadla a pokračuje se pouze s Benicio Del Torem a Joshem Brolinem. Utáhnou oba příběh? Odpověď je – zcela znamenitě. Terorismus proudí do USA přes Mexiko a je na pár chlapech, aby začali válku s kartely. A to hlavně špinavě a bez zapojení vlády. V tomhle film funguje perfektně. Atmosféra je skvělá, a ač už to nemá feeling jedničky, tak jako akční thriller to rozhodně má co říci, i samo o sobě. Je to tím, že dvě hlavní postavy jsou poutavé a příběh se různě klikatí a není zcela předvídatelný. Dal bych si to ještě jednou? Ano. Takovýchto temných a syrových filmů moc není a pokračování Sicaria splňuje, co slíbil. Pokud má bych nějaká trojka, jako završení ságy, klidně a naopak moc rád jí uvítám. Protože toto pokračování má vše a já si letos poprvé opravdu užil film v kině. Dvojka používá stejný koktejl jako jednička a vychází jí to. Jakmile začně hrát i stejná hudba, mám husí kůži a přeju si pokračování. Takže jedním slovem - skvělé. Pokračování tři roky starého hitu je temné, kruté a nakonec má i stejně rysy jako jednička. Luxusní soundtrack, skvělá kamera, dlouhé scény a atmosféra, která se může krájet. Já jsem spokojen. [Csfd projekce28] (88 %) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Sicario: Day of the Soldado se drží v těch šlépějích, které v holywoodském rybníčku zanechal jeho starší bratříček z roku 2015. I zde se najde mnoho scénáristických chyb, což v kombinaci s neduhem prvního dílu, který tkvěl zejména v tom, že film v určité pasáži zkrátka ztratí "drajv", nedělá moc velkou dobrotu. Naštěstí tyto negativní atributy režisér Stefano Sollima zdárně vyvažuje skvělou akcí, bravurní kamerou, hereckými výkony, z nichž v závěsu za Joshem Brolinem vyčnívá Isabela Moner, a v neposlední řadě i hutným soundtrackem. Jistě, dokonalý film to vážně není, nicméně pokud hledáte dobře vypadající akční záležitost, jenž staví na reálných základech, Sicario: Day of the Soldado, potažmo i první "Sicario" je tou správnou volbou. Skvělá práce! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „Your objective is to start a war between the Mexican cartels, not with the Mexican government!“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dvojka nevzbuzuje ten pocit, že je to něco víc, než obyčejný akční thriller, ale pořád se jedná o zatraceně dobrou záležitost. Sollima vsadil na větší přímočarost, což se odrazilo jak na akci, tak na osobnější rovině v druhé polovině. Film sice nenabízí nějakou nezapomenutelnou sekvenci jako jednička a ani Wolskiho kamera není tak precizní jako ta Deakinsova, ale v daném konceptu to zase tolik nevadí. Uvítal jsem i fakt, že se tu jedná o čistě chlapskou záležitost, takže na nějakou holku s kvérem rovonu zapomeňte. Herecky excelují Del Toro s Brolinem a velkým příslibem je Isabela Moner. Rychle sem s trojkou. 90% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nebyť tých konečných zvratov tak to má nábeh na najlepšiu žánrovku za dlhú dobu. Konečnými zvratmi myslím skôr fakt, že to končí viac optimisticky, než by si scenár od Sheridana zaslúži. Je povestný tým, že nerobí kompromisy a jeho postavy sú nám sympatické dokým nepríde krutá rana reality. Tu to bohužiaľ nie je. Hoci Solima pracuje s tvárnejšími charaktermi, ktoré už poznáme a môžeme teda u nich vnímať určitý posun dopredu. Film funguje. Myšlienkovo, akčnými scénami a aj ako zamyslenie nad stavom spoločenstva. Wolskiho kamera splýva s priestorom a je nápaditá a Hildur si berie to najlepšie s Jóhannovho soundtracku z prvej časti a obohacuje to o svoje emočnejšie témy. Del toro a Brolin bezchybný. A fantastická Isabela Moner. Nebyť posledných 15 minút bolo by to za plný počet. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Druhý příběh nájemného zabijáka je stejně zneklidňující jako ten první. Znovu se od samého začátku ocitáme v neskutečně odporné realitě současného koloběhu násilí a smrti za skryté účasti státní moci, z něhož není úniku. Opět můžeme sledovat naprosto nekompromisní akci, nechat se pohltit krajně nepříjemnou atmosférou vnitřního nepokoje, vychutnat si v pomalém tempu, a také v prostředí bez kladných hrdinů, se odehrávající děj a užívat si obrovské charisma jeho hlavních hybatelů, přičemž se pro tentokráte dozvídáme něco více i o jejich skutečných motivacích a minulosti. 90 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to v rovnakom style ako jednotka. Voci postavam absolutne chladne. Bolo mi uplne jedno co sa tam odohrava a tym padom ma to strasne nudilo. Niektore vypäte sceny ma skôr rozosmiali. Napriklad ten uvod so samovrazednymi teroristami. Tvorcom sa uz asi zdalo malo bojovat len proti drogovym gangom, tak sa museli do toho pridat teroristi. V tretom diely ocakavam boj proti mimozemstanom. Ale toho sa uz nezucastnim. Aj tento diel som v polovici vypol. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Áčkovo natočené béčko. Svojim spôsobom mi to pripomínalo filmy z éry Dudikoffa. Kde oni sú zlí, on zachraňuje a je tam bezbranná postava, ktorá záchranu proste potrebuje. Podobne ako v jednotke, tak aj tu je kvalitne urobená scéna v kolóne. Len v jednotke bola vyložene skvelá. Kvalitná akcia, ano opäť robím kvalitára, len škoda, že postavy sú tentoraz tak nejako plané. Trailer som si dal viac než dvakrát, film si na rozdiel od jednotky znova už nikdy nedám. Nie je žiadny dôvod. Chybu nehľadajte vo vizuále, ale hlavne v jednoduchom a vlastne podivne zakombinovanom príbehu, v ktorom postavy dej netiahnu, ale ho len tlačia. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Logických lapsusov v scenári je príliš veľa na to, aby si to zaslúžilo lepšie ako priemerné hodnotenie. Del Torovej smrti by uveril len veľmi naivný divák, o to smiešnejšie pôsobilo to, čo sa udialo po poprave. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Asi je to o tom jak přijímáte jedničku. Mně přišla dost utahaná. Dvojka mě tedy chytla daleko víc a nebýt toho drobného zaškobrtnutí na závěr byla by to 100% spokojenost! Emocemi je to protkané daleko více než první díl a to jak film graduje je neskutečný. Je evidentní, že si Sheridan libuje ve formování charakteru a ztrátě nevinnosti/naivity. A v tomhle směru tedy katarze Isabely Moner funguje nesrovnatelně silněji, než ta Emily Blunt(první díl)! Problém je, že tam to mělo skončit.... pohled na ten výraz, vrtulník odletí do háje a nazdar! Pak se ovšem odnikud objeví scéna, která to všechno zkazí. Aneb jak zvorat parádní film posledními 5 minutami. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nebýt to pokračování prakticky dokonalé jedničky, tak tomu těch 5* klidně prdnu. Sollima neni Villenevue a určitě už to není po cinematography stránce tak precizní, ale i tak Solima napodobuje, co to jen jde. A pořád je to zatraceně dobrý film s postavami, které diváka zajímaj. A to dokonce natolik, že minimum akce vlastně vůbec nevadí. A když už se dostaví, tak je správně tvrdá a nekompromisní. Rko jak má být. I hudba je o třídu slabší, hlavně proto, že se tam tentokrát až příliš opakuje jeden motiv, kdežto Jóhannson byl i přes jistou minimalističnost poměrně rozmanitý. Finále úderné a mnohými vytýkaná absurdnost mi nevadila. Spíše naopak. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný překvapení. První Sicario byl vcelku výjimečný snímek, u kterého by mi jakékoliv pokračování přišlo zbytečné, nemluvě také o tom, že režie se už nezhostil super talentovaný atmosférický Villeneuve, ale někdo jiný. Ale čoveče, ono to furt funguje. Sice už ne tak podmanivě, ale stále dost dobře. Opět je divákovi kvalitně zprostředkován pohled do velice drsného a krutého světa drogových kartelů, kde ochránci zákona bojují ohněm proti ohni, tedy sice účinnými, ale dost hustými a kontroverzními způsoby. Mirkovi Dušínovi by z toho praskla kebule. I když snímek postrádá onen jedinečný Villeneuvův cit pro atmošku, stejně se jedná o velice vtahující podívanou, která na to jde po svém. Brolin a Del Toro skvělí. Kdyby film ještě více zapracoval na jednotlivých charakterech, což bylo něco, co se mi hodně líbilo právě ve filmu předešlém, bylo by to úplně supr. Průměrné 4* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Víťazný tím sa síce prekopal od základov, ale snímok napriek tomu pôsobí ak dôstojné pokračovanie skvelého thrilleru. Je to technicky dokonalý príklad toho, ako sa v Hollywoode točia moderné akčné snímky, ktoré majú v sebe okrem explózií a prestreliek, aj nejaký ten tmavý kolorit. Chyba je však vtom, že ponúka množstvo síce nie vyložene nudných, ale proste nezaujímavých pasáži a pôsobí preto dvakrát dlhšie, ako je jeho aktuálna minutáž. A tu zrejme prichádzame k tomu, že spomínaný víťazný tím by sa nemal meniť ( jedinou výnimkou, ktorá sa nanešťastie zmeniť musela, je skladateľ Jóhann Jóhansson ). ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

CineStar Černý Most (ČSFD projekce) - Já byl spokojen. Pohodlné kino, předpremiéra zadara a kvalitní snímek. Za mě to mělo daleko větší šmrnc než jednička. Celé 2 hodiny se tu něco děje, není hluchých míst, je to napínavé a parádní soundtrack tomu dodává drive. Ano, jsou tu chyby i nedotáhnutý scénář, ale u mě tentokrát zvítězila forma nad obsahem, takže fenk ja čsfd za projekci. Vtipný, jak to tu po prvních hodnoceních osciluje mezi 69% a 70% a střídá se nám modrá s červenou :)) Já osobně jsem jednoznačně pro červenou! 77% ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

První pokračování Sicaria dostalo nový háv v podobě režiséra Stefana Sollima, který se prodral na výsluní výtečným snímkem Suburra. V Sicariu Del Toro neztrácí s Brolinem na charismatu a jejich herecká účast je hodna uznání. Film má plno silných momentů, které jsou obdivuhodně dechberoucí s propulsovaným hutným zvukem deroucí se z pevně ukotvených repráků, ale bohužel střípkem úrazu je scénáristova listina, která občas zaskřípe zuby a srazí snímku královský hřebínek. Soldado i přesto neztrácí na atraktivitě a pokud mu občas nějaký ten renonc odpustíme, tak ve výsledku můžeme být více než nadprůměrně spokojeni. ()

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama