Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (538)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Napriek sľubnému začiatku je film nie príliš vydareným akčným filmom, v ktorom asi najviac zaujme príbeh mexického tínedžera, ktorý sa behom troch nocí vypracuje zo školáka takmer na hlavu kartelu...Myslím, že tvorcovia takýchto filmov by si mohli prečítať aspoň knihu To je za Maru Salvatruchu či inú knihu napísanú človekom, ktorý v latinskoamerickom gangu pôsobil aby to vyzeralo aspoň ako-tak realisticky. Isabela Reyes, americká jednotka má drony ktoré určia teplotu v bazéne člena kartelu ale nevedia, že o 500 metrov končí asfaltová cesta...A prestrelky medzi mexickou políciou a americkými vojakmi...škoda slov. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Navzdory dejovej chudobe, mi dve hodinky utiekli sťa očko na pančuchách. Nebyť záverečnej etudky a zopár narážok, Sicario by do názvu len ťažko zapasoval. Linka so zadumaným adolescentom síce mala svoj význam, ale na môj vkus dostala príliš veľký priestor a mňa teda dosť nebavila. Čo ma naozaj potešilo, bola účasť všetkých troch mojich obľúbených chlapákov z jednotky, hlavne Donovanov Forsing. Čo ma naozaj nepotešilo, že v skutočnosti som sledovala emotívny príbeh o prenesených otcovských pudoch, nehynúcom priateľstve medzi psychopatom a sociopatom a vhľad do problematiky vplyvu negatívneho prostredia na mládež a jeho dopad na následnú voľbu povolania, oblepený efektnými akčnými scénami. Pekne sa na to pozeralo, nie, že nie, ale bude to len za také mocnejšie ***. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.........čo povedať - nudil som sa -nič mňa nazaujalo - námet,predstavitelia,dej - nič ....už som len čakal nech to skončí konečne .....a záver ? úplne NIČ......a pritom ......celý problém,ktorý sa tam akože rieši vlastne nie je....železná opona so strážením ako za socializmu a je po probléme....ale kde nie je vôľa ,nie je ani cesta....tie onánie akože strážime hranice sú mi na smiech a nezaujímajú má - vôbec.......viackrát nepozeram. ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Největším problémem tohoto filmu je, ... že prostě existuje jednička. Tady to nejde nesrovnat. Sicario bylo vyjímečné snad ve všech směrech. Tady nemůžu sice říct, že by to bylo vyloženě špatné, protože pár scén bylo hodně dobrých, hudba kopírující první díl taky ušla, ale chybělo tomu to něco... . něco zapamatováníhodného. Takže ve výsledku mírný palec nahoru a 65%. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, špičková nihilistická deprese, líbilo se mi víc než jednička. Bohužel naprosto debilní konec, na který jsem se při hodnocení pokusil zapomenout. Herci naprosto výborní, Brolin s del Torem tak, jak je máme rádi. ()

Eržik 

všechny recenze uživatele

Příběh jedničky šlapal na jedničku, geniální filmařina z něj k tomu udělala opravdu neopakovatelnou podívanou, a to bohužel doslova, protože dvojka je prostě slabší. Příběh není ani na tu dvojku, ale spíš čtverku, zpracování je stále dost kvalitní, ale nepřináší nic nového a snaha opakovat je zde spíše násilná. Události v jedničce mě šokovali, nebyli mi po chuti, ale akceptoval jsem je bez jediné námitky, zde ovšem namítám mnoho... I tak jsem ale docela spokojený a třetí pokračování uvidím rád. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to o dost víc než jednička. Zde ne tolik myšlenkování, akce zhruba stejná, méně věcných nesmyslů. Byl by to dobý dvojfilm. ()

Necron 

všechny recenze uživatele

Reziserky vyborne odvedene remeslo, bohuzel pusobici jako 2x prevarena polivka. Slabsi scenar, skvělý Josh, soundtrack jedna velka, nudne zaloopovana, vykradacka. Kdybych nevidel jednicku, dal bych 4*. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce to má přehlednější děj a tak nějak slabší atmosféru. Super drsné a realistické přestřelky zůstaly. A postěžuju si, že uplný konec je divný, jak kdyby posledních deset minut šel přepsat nějaký týpek ze studia, když mu řekli, že to bude mít ještě třetí díl. Jinak v cajku. Potěší, ale svět se neotřásl jako u jedničky. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

první Sicario zůstalo nepřekonáno (dle očekávání).Dvojka je hodně podobná,ale přesto je znát,že hlavní tvůrci se změnili.Stále jde o pomalu plynoucí thriller se silnými momenty,ale tentokrát se hodně plave po povrchu a ta tam jsou ony nepříjemně skličující atmosferické momenty.Ne,že by atmosféra chyběla úplně,ale tady jakoby něco chybělo.I přesto všechno je ale druhý Sicario pořád nadstandardní macho drsnou zábavou,kterých v dnešní zvláštní době až tolik nevzniká.A vlastně kouzlu jedničky jsem také propadl až na druhý pokus...80% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stefano Sollima je syn slavnejsieho otca - no a stary Sollima ma oslovil reziou, bol to rezisersky talent. Mlady zatial troch zaostava, ale len malo. Kazdopadne US - mexicka hranica zobrazena vyborne, film ma slusne tempo, jak napisal EvilPhoenix, je to narez, stale sa nieco deje, scenerie uchvatne, herci slapu naplno. Emily Blunt uz v jednicke ukoncila svoj pribeh, tak neviem, preco by tu mala byt, hoci ju mam rad, je to talentovana herecka. Dost trva, kym sa to rozbehne, ale v druhej polke uz film slape naplno, nuda nehrozila. Slusne pokracovanie, vladne spokojnost . 74 % ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Možno si dali trošku viac záležať na minidetailoch a preto som dal o hviezdičku naviac ako u prvého dielu. Neuniklo my však, že ak raz niekomu na hlavu natiahnem vrece a omotám páskou, tak v ďalších scénkach to vrece nesmie zázračne zmiznúť nereálne z hlavy z pod pásky. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to! A to hlavně skrz moje zklamání z prvního dílu. Nicméně se to povedlo. Mrazivá atmosféra, skvělá hudba, výborný herecký výkony. Tady se mi projevilo, že Bluntová byla prostě navíc a že to šlo i bez ní! Brolin standartní, ale to co zas předvádí Del Toro, to je pomalinku pozvánka do Top desítky! Excelent! Závěr za mě naprosto geniální! Tleskám a jestli bude, těším se moc na trojku! 85% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Po prvním Sicariovi, který byl pro mě překvapením roku, se scénárista Taylor Sheridan opět vytasil s dalším skvělým scénářem, který novým příběhem navazuje na předchozí film. Ano, moment překvapení je již fuč, ale to neznamená, že nás čeká méně kvalitní film. Sicario 2: Soldado totiž je přesně tím pokračováním, které ví co divák od pokračování tohoto snímku chce. Atmosféra se buduje postupně, napětí by se dalo krájet a příběh je tak pomalý a pozvolný, že mi až připomínal Wind River. V druhé polovině se pak řež rozjede naplno a já napětím místy nedýchal. Charaktery byly opět napsané na jedničku a nerad jsem se s nimi v závěru loučil. Prostě ideální pokračování, tak jak by mělo správně vypadat. 80% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že Sollima není Villeneuve (napětí se nedá tak krájet), Wolski není Deakins (zkouší ho napodobovat) a Guðnadóttir není Jóhannsson (hlavní motiv nepůsobí tak naléhavě, i proto asi na konci pustí ten od JJ), ale přesto jsem byl celé dvě hodiny přikován a doufal, že horší už to být pro hlavní hrdiny nemůže (a vždy to byl omyl). Zamrzel mě ale konec, protože místo aby se věnoval většímu měřítku (válka?, program na ochranu svědků?), byl v hledáčku kamery BDT. Ne že by to vadilo, ale takto zůstal film bez přesahu. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Druhá promítačka potvrdila, že na jedničku to zdaleka nemá. Je to sice znovu mrazivý, hudba slibuje celej film parádní melu, ale rejža zjistil, že dvě hodiny je už až dost, a tak se bez nějakýho smyslplnýho konce zvednul, a šel domů. Pitomec. 40%. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě bylo nudné peklo. Jedničku jsem tak nějak přežila hlavně díky Emily Blunt, tady jsou samí chlapi a jedna malá nafrněná holka, což moc nefunguje. Postava Benicio Del Tora mohla dostat daleko více prostoru a příběhu, Josh Brolin se mi líbil asi nejvíce, nicméně ten konec??! Strašný! Měli ho nechat být a byl by to skvělý konec, stejně nakonec nic neudělal. Akce bylo málo, gradace příběh skoro žádná a spousta vedlejších postav, které tam byly úplně zbytečně. Za mě se jedná o úplně zbytečný film. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval mezi pěti a čtyřmi hvězdičkami, ale nakonec převážilo to, že nemůžu dvojku trestat za to, že Villeneuve je prostě jenom jeden. I bez něj je to film, který má excelentní scénář (Sheridan pomalu pokukuje po mé TOP 10), špičkové herce, tempo, a vlastně vůbec, kurva, všechno, co pořádná šlupka musí obsahovat. 90% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak takhle podle mých představ druhý díl Sicaria dopadnout neměl. Bůhví proč je tam až moc dějové látky, která nemá s tou původní moc společného. V jedničce jsme nepotřebovali žádné vztahové a rodinné vložky, stačila nám prostě akce, brutalita a hlavně kartely. Teď jsme dostali příběh o dceři narkobarona, jejíž osud mě osobně vůbec nezajímal. Když se vrátím k té akci, za zmínku stojí asi jen scéna s policejní přestřelkou a tím celá akčnost tohoto snímku téměř končí. Řemeslně super, herecky skvělý, ale co z toho, když scénář stojí za prd. Sicario 2 je jako něco, co se zoufale chce stát Sicariem jedna, ale ten talent tam prostě ještě dost chybí. Na tomto příkladě si aspoň můžeme ukázat, jak je Dennis Villeneuve vlastně pekelně dobrý režisér. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější je, že vlastně nic nevyřešili. Takových filmů moc není, protože vždy se všude snaží všechno vyřešit a nejlépe pro nechápajícího diváka dokonce vysvětlit. Kdyby tam zemřel, tak by to taky mělo o trošku větší grády. Ano, je to horší než jednička a chvilku to vázne, ale přesto je to velmi dobře zpracované a útok v poušti, "lom" a skvělá hudba si získali mé sympatie. ... ČSFD projekce ČM ()

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama