Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (538)

campix 

všechny recenze uživatele

Pokračování Sicaria to mělo strašlivé těžké. Navázat na skvělý počin, který měli na svědomí lidé jako Denis Villeneuve nebo Roger Deakins, tedy filmová elita. Ve světle toho můžeme jenom uznale pochválit jejich náhrady, jelikož ani v tomto srovnání tolik nepokulhávají. Sollima už v Subuře ukázal, že umí a Wolski se Sheridanem odvedli kvalitní práci. Tady se nabízí srovnání s nedávným Sheridanovým Wind River, jelikož druhé Sicario je podobná atmosferická a místy hodně nekompromisní bomba z velmi specifického odlehlého prostředí. Josh Brolin je momentálně úplně všude a i tady to celé táhne. Benicio Del Toro opět také nezklamal a ti dva si vystačí i bez Emily Blunt a ostatních. Sicario začne mírně pokulhávat až v závěru, kde je vidno hned několik nedorazů po dějové stránce, a to by tak kvalitní scénárista jako Taylor Sheridan neměl dopustit. Lehké mínus má Sicario u mě i za konec, ale celkově jsem nadmíru spokojen. Navázat se povedlo velmi kvalitně a Brolin dotáhl tento film do těžkého nadprůměru. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vida, staci vymenit rezisera a najednou to jde.-). O parnik lepsi nez jednicka. Vyborna atmosfera, slusna rezie a budovani napeti. Zapracovat vice na scenari, mohl to byt jeden z nejlepsich filmu roku. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jaké zadání dostal Stefano Sollima od producentů, ale trochu to vypadá, že dostal za úkol okopírovat Denise Villeneuvea. Máme tu opět pevnou ruku kameramana s dlouhými a čistými záběry, velmi realisticky udělané akční scény, hutnou hudbu a la letos zesnulý Jóhann Jóhannsson (kterou vytvořil opět Islanďan) a staré známé v podobě Benicio Del Tora a Joshe *Thanose* Brolina. A co je důležité, příběh peromistra Taylor Sheridana. Jenže je to málo. A tentokrát nejde o nenaplnění přehnaných očekávání, jako třeba u Deadpoola. Všichni si odvedli svoje, Sollima je zručný režisér, herci, hudba, kamera, všechno fajn a přesto to stačí jen na konstatování, že je Soldado nadprůměrný film, který ale zdaleka nedosahuje kvalit Sicaria. Nebudu spoilerovat, ale v mých očich je pouze intermezzem mezi událostmi Sicaria a tím, co se bude dít ve třetím díle. Tvůrci byli v tomto ohledu vcelku bezelstní(minimálně na konci) a bystřejšího diváka mohlo už v polovině filmu napadnout, že je děj tohoto filmu pouze záminka pro konfrontaci Sicaria s jeho bývalým zaměstnavatelem. Přesto mi to nevadí a budu doufat, že se Soldadovi podaří vydělat dost peněz na to, aby se proti sobě postavili dva staří známí. Vlastně už teď můžu říct, že Sicario 2: Soldado, si nejspíš mnohem víc užijeme, až po shlédnutí jeho pokračování. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Ja som z filmu sklamaný. Čakal som niečo viac. Prvý diel sa mi veľmi páčil. Asi aj preto som sklamaný. Problém vidím v scenári, ktorý v celku nie je dobrý. Režisér Stefano Sollima je veľmi talentovaný a zručný, ale myslím si, že spravil čo mohol, ale v rukách mal zlý scenár. 6/10 ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Je to překombinovaný a jsou tam pro mě nelogický věci, ale technická stránka si drží úroveň. Napětí a akce tam je. Takže když u toho nebudete moc přemýšlet, tak to jde. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Pro mě podobně jako první díl, akorát bez ženské postavy v hlavní roli, takže má ještě větší prostor vyniknout dvojice Del Toro a Brolin. Ani první ani druhý Sicario u mě nebude patřit mezi filmy, které si budu dlouho pamatovat a doporučovat na všechny strany. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Cool stuff. Cool hudební podkres. Cool scenérie. Cool Brolin s Del Torem. Hustě zase na mexických hranicích. Wow efekt po jedničce slabší, a trochu hrozí, že třeba i některé seriály můžou zapůsobit i o kapku víc (Narcos v některých epizodách), ale pořád je to žánrová pecka s tou atmosférou. Jako celek na špici letos. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Profesionálně odvedená práce, jak za kamerou, tak na plátně. Jenže scénáristovi nějak tak utíká niť a nic z toho, co načne, nedotáhne do konce. Začíná terorismem, pak uhne k válce kartelů, aby pak skončil u osobních konfliktů. Ano, pořád se něco děje, ale nějak mi utíká, proč se to děje. Zůstávají jen Matt a Alejandro - postavy vymodelované podle Eastwoodova westernového muže beze jména. Hodně špinavé práce a občas nějaký ten dobrý skutek. Nový Sergio Leone se sice nekoná, ale snaha se cení. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Jako ono by to bylo v podstatě stejně dobré jako jednička, kdyby nebylo Butchovi se Sundancem implantováno svědomí a zárodečné množství soucitu. No a samozřejmě chyběla paní Emílie. Tentokrát tedy ještě za slabší čtyřku, ale pokud bude ústřední dvojice stále více měněna v Rychlé šípy, pak budu v komentáři k příštímu dílu nucen použít řadu velmi hrubých invektiv! ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

tohle me rozdrtilo kulicky..temny a pocit bezmoci, kde clovek nevi komu muze verit a je na vsechno sam..brolin a toro vali jak svine..nebej horsiho konce (dle me) tak bych dal plnej knedl. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

V momentě, kdy jsem měl pocit, že se konečně něco děje, tak to skončilo. Co to je za stavbu děje? Vrchol filmu scéna s němým sedlákem? Asi. Nepochopil jsem. Celý film působí jako předehra nějakému urputnému finále. 2,5* ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tyhlety realistické akční filmy mám prostě rád. Akorát tu zápletku jsem asi úplně nepochopil. Často jsem nevěděl, na které straně hranice jsou a proč furt někam jdou/jedou/letí. Pochopil jsem, že to jsou nadnárodní intriky o tom, jak zinscenovat únos, zahájit válku gangů a dostat se na kobylku kartelům. Ale stejně mi tam toho asi dost uniklo - např. proč ta holka najednou nemůže přes hranice a kdo patří ke komu. Ale jinak tvůrci se opět nebáli krve a mrtvol, takže spokojenost... a pak to zakončení - super. Že by trojka? ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

On by ten film sám o sobě byl možná i na 4 hvězdy, byla tam vidina dobrého pokračování, jenže to by nesměl mít dvě věci, které ho hodně zprasily. 1) "PG-13". To samé co Dunkirk. Nemám problém, když se do filmu dá jakože brutální scéna, ale obejde se tím, že je třeba mimo záběr. Mám ale obří problém s brutální scénou, která přímo na záběru je , ale filmaři z toho udělají Kouzelnou školku. Nemůžou takhle ultimátně lhát sami sobě, když nechají odpálit sebevražedného bombového atentátníka kousek od civilistů a nejen, že civilisté leží na zemi v celku, ale i samotný atentátník se úplně vypaří (Skála:" Cože? Tělo se může jen tak vypařit? - Ano, dokonale.). Žádná krev, žádné kusy těl. A přitom vidět hned v úvodu, jak se matka se svým malým synem rozletí na kusy, by naladilo na šokující zaražení do křesla, které by vystačilo na zbytek stopáže. Takhle si člověk pořád připomíná, že jde jen o film a nedokáže se vžít do děje. Něco jako by jste usínali v posteli, ale těsně před usnutím by s vámi vždycky někdo zatřásl. 2) Ten film vůbec neví, o čem chce být. To mě štvalo totálně: SPOILER --- Na začátku po útocích si říkám: Super, dvojka bude tedy o hledání, chytání a likvidování sebevražedných slimáků! Jenže nějaký čokl jim asi sežral zbylé stránky scénáře, tak se za chodu nejspíš přepisovalo a úplně obrátilo o 180. No, sice jste trochu zprasili potenciál, ale OK, budou vyvolávat válku mezi mexickými kartely a ti se budou masakrovat mezi sebou, taky bomba. Čokl sežral další stránky scénáře. Aha, takže se to ve skutečnosti bude točit kolem fiktivního únosu protivné dcerušky mafiánského bosse. To už jste zprasili docela dost, ale tak pořád to může být zajímavé, on ji dostane na hranice a tam se o ni rozpoutá tahanice mezi týmem Brolina, kartelem jejího fotra a protikartelem. Taková válečná trojka. Dá se. Čokl sežral posledních 5 stránek scénáře. Nasrat. Tak nadějně to celé vypadalo a taková slátanina se z toho stala. Doufám, že čokla utratili. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Druhý příběh nájemného zabijáka je stejně zneklidňující jako ten první. Druhé řádění na americko-mexickém pomezí je ve znamení navazování. Drogové kartely se začaly podílet na pašování teroristů přes mexické hranice (skvělý úvod v marketu), čemuž má rozpoutáním války mezi nimi udělat přítrž agent Josh Brolin. Dostává volnou ruku, takže do party kromě elitních žoldáků vezme i starého známého Benicia Del Tora. Znovu se od samého začátku ocitáme v neskutečně odporné realitě současného koloběhu násilí a smrti za skryté účasti státní moci, z něhož není úniku. Celý film jsem si lebedil, jak tam vše náramně funguje - skvělá zápletka, excelentní hudba, luxusní atmosféra, výborný scény, perfektní casting (Del Toro a Brolin jsou prostě neskutečný machři). Závěr za mě naprosto geniální! Rychle sem s trojkou. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Sicario si svého diváka určitě najde, ale u mě šlápnul vedle. Má totiž pěkný vizuál i napětí, ale tím jeho přednosti rychle končí. Mě např. totálně odboural, když Benico Del Toro strčil holčině do boty ten čip. To byl jediný, kdo nepochopil, že dostal od Brolina varování? Anebo bylo jenom potřeba nějak ospravedlnit ten konec? ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Tragicky tuctový scénář táhne film prudce ke dnu, u hladiny jej drží jen známé charaktery z jedničky a povedené akční scény. Oproti atmosféře a napětí předchozího dílu působí Sicario 2 však jen jako velmi slabý odvar. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Chválabohu to dopadlo lepšie ako som čakal. Druhé sicario je viac mainstream, ale stále je to relatívne dobrý film, ktorý sa oplatí vidieť. 3,5* ale zaokrúhľujem hore za telefonát medzi Beniciom Del Torom a Joshom Brolinom. Milujem to ticho ! ()

Ogen 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než 1. díl, tímto tempem se dokonce i těším na pokračování. Bez Benica by to bylo o ničem, jako herec je skvělý a role je psaná jemu na míru. ()

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama