Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtvrtého července se v pozdních nočních hodinách vrací domů z venkovní slavnosti Teena Maguireová (Anna Hutchisonová) s dvanáctiletou dcerou Bethie (Talitha Batemanová). Nad hlavou jim svítí měsíc a probleskují zbloudilé petardy z ohňostrojů, jejichž praskání je stále slyšet ve vzduchu. Rozhodnou se vydat zkratkou přes oblíbené a neklidné místo, které Teena často navštěvovala na střední škole. Nebyl to ovšem dobrý nápad, protože tam narazí na bandu zločinců, kteří Teenu brutálně znásilní a Bethie tomu musí s hrůzou přihlížet. Jako první dorazí na místo činu detektiv John Dromoor (Nicolas Cage), který se s Teenou krátce předtím seznámil. Je to vdovec a válečný veterán, který má osobní zájem na tom, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost, zvláště poté, co si gang najme úlisného, protřelého právníka Jaye Kirkpatricka (Don Johnson), který je podle všeho schopen muže očistit. (HBO Europe)

(více)

Recenze (91)

verbal 

všechny recenze uživatele

Partička středozápadních vidláků zase multiotvorově obšťastnila nějakou tu vyrachtanou vesnickou roztleskávačku / šlápotu jménem Pegysů a zdá se, že jim ten milý gangbang v pohodě projde. To by ovšem nesměli zkřížit bércové vředy inspektoru Derrickovi … Aha, tak ne, teď jsem se dočetl, že to prý byl Mikuláš Klec, který jen začíná vypadat jako zoufale obarvovaný stranický funkcionář z Východního bloku. Sice hraje hovno a jen se celou dobu tváří, jako by právě před chvíli documlal žalud řádně žluklému šedesátiletému bezdomovci, ovšem v kontextu jeho nedávných sračkopočinů je tato stupidně jednoduchá kokotinka a zombí defilé hereckých mrtvol hotovým mástrpissem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi mám úchylku. Sem tam vyhládávám filmy s Nicolasem Cagem a tvrdím o nich, že nejsou vůbec špatný. On má v posledních letech tak trošku problém. Točí totiž strašný béčka. Jenže ty béčka jsou vědomě béčka a jako béčka nejsou vůbec zlý. Třeba tenhle film. Co můžete čekat od filmu, kterej má tak blbej název, že i v obsahu Vám musí říct, že se vlastně jedná o milostný příběh a pomstu zároveň. A to je prosím pěkně doslovnej překlad. Nicolas tu je ale naprosto v pohodě a jelikož se pak začne mstít, tak film rozjede i docela solidní úroveň pomsty. Tudíž splní přesně to, co svým názvem nabídl. Na to, že režisér Johnny Martin má za sebou už jenom nějakou černou sračku (dle ČSFD), je tenhle kousek fakt docela fajn. A jelikož jsem si všiml že Nicolas tenhle film dokonce i produkoval, tak mám skoro až pocit, že podobné filmy točit chce a vyhledává je. Nevím jak on, ale já musím říct, že v rámci jeho ročních pětifilmů, je tenhle kousek na té lepší straně bárky, která ne a ne se potopit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nebohý Nicolas. Vlasy mu na hlavě vyklízejí pozici takovým způsobem, že každý rok ustoupí v průměru o půl palce směrem k temenu a jejich majitel začíná vypadat jak člen sovětského politbyra. V postavení tváří v tvář neschopné justici od něj očekáváte, že vezme spravedlnost do svých rukou a začne píchání jehel pod nehty, upínání varlat do svěráků a wellness v hydroxidových lázních a on místo toho jen zarputile číhá, dvě minuty s pistolkou suchopárně poflusá jejich hrob a pak se při dojemné hudbě jak z Gladiátora rozloučí s děvčátkem, který těžký život teprve čeká. Ať už s traumatizovanou maminkou nebo s babičkou, která vypadá jak sestra doktora Zaiuse z Planety opic. No nic, zamával jsem Marlboro Manovi z advokátní komory, když odjel v obleku na míru od budovy soudu na mašině a uznal, že autor zhovadilého Skeleton Mana dosáhl nepatrného tvůrčího progresu.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě nevalné mínění o efektivitě a nezávislosti justice máme asi každý, nicméně scénárista musel v soudní síni použít skutečnou ptákovinu, aby měl Nicolas Cage důvod vzít spravedlnost do svých rukou. Kvarteto vidláků se totiž při návratu z venkovní slavnosti sexuálně vyřádilo na matce dvanáctileté dívky, navíc v její přítomnosti, zkrvavenou ji hoši nechali v opuštěné chatě a nyní to vypadá, že jim to celé ještě projde. Vdovec a držitel několika armádních ocenění to ovšem jen tak nenechá. Už jen název je na pováženou. Hudba je tklivá jak z nějaké červené knihovny, akce skončí dřív, než vůbec začne. Nicolas dál sbírá drobky, dál sype několik mdlých filmů ročně. Výsledek mě nepohoršil, ale ani zdaleka nenadchnul. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno nechtěl jsem to po solidně vypadajícím traileru zakřiknout, ale vypadalo to, že by se Cage mohl zase po nějaké době objevit v něčem koukatelném a kupodivu stalo se. Jasně tenhle film není žádná nezapomenutelná pecka spíše se jedná o takovou klasickou béčkovou záležitost na provařené téma, ale nakonec se z toho vyklubal celkem příjemnej oldschol zpracovanej thriller kterej na jedno shlédnutí rozhodně nepohorší. Jenom od toho nesmíte po té úvodní scéně očekávat akční nálož je to spíše pomaleji plynoucí záležitost na takřka klasické téma kdy chuděru frajerku odporní parchanti znásilní před očima její dcery, ale díky bezcharakternímu advokátovi v podání Dona Johnsona se z toho dostanou. S tím se však nesmíří Nick v kleci který je tu celkem fajn a hlavně šíleně nepřehrává a dá se stoickým klidem těm hajzlům co proto. Jasně není to nijak originální a střední část filmu je utahaná, ale jako pohodový béčkový revegne kousek? proč ne...55% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další Cage je samozřejmě opět kravina, ale díky ní jsem si uvědomil jak moc mě chybí na plátnech Don Johnson. Jeho advokát je lahůdkový. Zpočátku film působí skoro jako dovětek ke Con Air :) naštěstí jsou v podobném duchu pouze barové scény. 30% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V rámci subžánru revenge filmov určite nejde o nič prevratné, no N. Cage má aspoň tú vlastnosť, že ma vie vždy upútať čo sa týka jeho hereckého prejavu (aj keď uznávam, nie každému výraz zmoknutého psíka vyhovuje)... Samotný film, podobne ako aj u iných filmoch rovnakého razenia, je plný dobrých a zlých ľudí, z ktorých v tomto prípade ma bavili hlavne tí zlí - niečo tak nesympatické a ľudsky humusné (vrátane tej nechutnej matky násilníkov) som už dávno nevidel. To sa vážne podarilo. No čo sa týka tých dobrých, tak vlastne okrem N. Cagea boli všetci nevýrazní a šediví, nebavil ma ani jeden. Vlastne pri filme som celú dobu čakal, kedy sa v scéne vyskytne niekto z tých humusákov alebo hlavná postava detektíva. To ostatné okolo nich a vyšetrovania tej udalosti dosť nudilo. Čo sa týka príbehu má svoje silné aj slabé stránky. Slabá je tá, že ničím neprekvapil (výsledok bol jasný už od začiatku), no potešil ma koniec, pričom nevadilo ani to, že bol predvídateľný. Tak by to malo vyzerať. Pokiaľ spravodlivosť a ochranu jednotlivcovi neposkytne štát, je potom výsostné právo jednotlivca, aby si zjednal nápravu sám. Lepší priemer. 65/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Jsem nečekaně spokojen. Opět jsem předvídal, že to bude nudné a nekoukatelné béčko, to se naštěstí nestalo. Úplná bomba to není, v pokročilé druhé polovině filmu to začíná být tak trochu odfláklé, což je děsně škoda – potenciál to mělo na téměř bezchybnou nízkorozpočtovou záležitost. Úvod, který se pozvolně rozbíhá, je naprosto super. Životem otrávený polda Cage co je vdovec přišel dokonce i o partáka. Poté se seznámí s atraktivní ženou, kterou znásilní a brutálně zbijí málem k smrti hnusný gauneři a to před zraky její malé dcery. Cage tu vystupuje ve vedlejší roli, až ke konci se pěkně projeví – vezme si útok ženy k srdci a začne se mstít. Takže fáze kdy gauneři pěkně zřídí onu ženu a to jak psychicky, se mi dost líbí. Je to opravdu reálné, jako drama se to jeví víc než dokonale. Té ženy mi bylo opravdu líto – realisticky natočeno – nemůžu tomu nic vytknout. I scéna u soudu, kdy to vypadá, že hajzlové, co to způsobili, si snad ani nic neodsedí. Msta o kterou se Cage později postará mi přišla taková urychlená. Mělo filmu přidat tak půlhodiny navíc a víc to celé zdramatizovat a doladit, potom by to možná bylo na plný počet hvězd. Přesto jsem spokojen. Solidní nízkorozpočtové drama, které si ještě někdy pustím. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rektální znásilnění Nicolase Cagea. V loděnici o jedné vlahé až vlhké noci dojde ke skupinovému znásilnění fešné svobodné matky (Anna Hutchison), svědkem znásilnění je i její 12letá dcera (Talitha Bateman), která se ze strachu schovala. Celá věc se dostane k soudu, proces je zmanipulovaný, tudíž se kvartet násilníků dostane na svobodu. Do záležitosti se vloží místní policista (Nicolas Cage), který bere spravedlnost do svých rukou. Kdyby si tak raději Cage stokrát prověřil, s kým jde točit, podle jakého scénáře a co zaštítí vlastní produkcí, určitě by udělal jen dobře. Vždyť na tomhle filmu se vůbec nic nepovedlo. Povětšinou hraje v příběhu druhé housle, nechci přímo psát, že byl zbytečný, ale skoro to tak vypadalo, když byl tak debilně zakomponovaný do příběhu. Už scéna znásilnění vyznívá nechtěně směšně, ženská "po akci" nalíčená jak na halloweenský karneval a je decentně zakrytá na intimních partiích, násilníci se ani po akci nepřesvědčí, kde je její dcera. Příšerné! Dál to byla parodie na příběhy o pomstě. Cage se bez kloudného vysvětlení chopí zbraně a jde ty raubíře vymazat ze světa, stejná fraška byl i soudní proces. Jediný trochu zajímavý z celého filmu byl Don Johnson v roli bezcharakterního právníka. Jinak nikdo, parta násilnických vidláků byla dost v ústraní, ale ani ona nebudila moc urputný divácký zájem o její osud. Režisérovi pochybných kvalit Johnny Martinovi, který si často bere ve filmech svých kolegů na starost koordinaci kaskadérů, patrně vůbec nezáleželo na výsledku. Nejde ani tak o to, že film vypadá technicky příšerně, hrozná barevnost, neuhlídané kamerové stíny, televizní syžet, jde o to, že ho podezřívám z toho, že natáčení předal svým dvěma asistentům režie, kteří film točili nezávisle na sobě, bez ladu a skladu, proto má film takové výkyvy v návaznosti příběhu na sebe, scény jsou podivně řazené, negradují a nedávají dostatečný smysl. Vznikl tupý thriller, prostý drastických scén, který je nechtěně směšný, s dialogy, za které by se nestydělo ani Studio Kamarád, a na němž je snad všechno úplně špatně. 2/10 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Cage už je úplně vyřízenej. Když pominete jeho zoufale alkoholem zničený a oteklý obličej a stále vás bude udivovat ta jeho šílená přebarvená paruka, nezmůže se tenhle kdysi můj velice oblíbený herec vůbec na nic. Vengeance : A Love Story, už z toho debilního názvu vám může být jasné, jakou asi že to kvalitku zase Nikča za jeden týden vyplodil někde s partou amatérů za pár šupů. Je to typická revenge rape story akorát že se nemstí poškozená, ale spravedlivý poldíček kterého mocinky moc trápí nespravedlivý soudní systém. 90 minut se mluví, 2 minuty se střílí a na konci je dobrý rozhovor mezi Nikčou a Donem Johnsonem (ahoj další vyhnědlá hvězdičko). Film který nemá žádný význam, žádnou hodnotu a jeho zbytečnost je markatní úplně stejně, jako definitivně zničená kariéra Nicolase, který se buď úplně posral, zbláznil, nebo nevim vo co mu jde. Takhle si kariéru posrali už snad jen Val Kilmer, Steven Seagal a Cuba Gooding jr. Dám 2* ale jen proto, že to není tak strašný jako jiný zhovadilosti co tenhle odulínek vyplodil za posledních pět let.30%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage "válí" v thrilleru, který je z poloviny soudním dramatem ve velice špatné podobně a v té druhé nudným thrillerem o pomstě. V Cageově filmografii posledních 15 let, jeden z těch přijatelnějších kousků, ačkoliv je neskutečně pitomý, zvláště tím, jak moc vážný chce být. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film nie je zlý účasťou Nicolasa Cagea, ten si robí to, čo furt, a neškodí jeho obsahu. Ale citový kalkul so zbytočným nátlakom na diváka je tak očividný, že sa mi tu najviac nakoniec zhnusila samotná obeť znásilnenia. Tešil som sa aspoň na kvalitný právny spor, ten ale zbytočne odbočil ku krvavej pomste. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to dívat. Nicolas Cage za poslední roky nehrál zrovna v moc dobrých filmech, no tenhle akční thriller s kapkou toho rape a uhozenou pomstou má alespoň průměrnou hodnotu. Kvality moc nepobral o tom žádná, zvláště pak ten soudní proces byl dost uhozený, ale soudci a právníci pokud dostanou dobře zaplaceno, nebo nejsou kámoši, udělají v hodně případech pravý opak toho, co jiným říká jejich selský rozum a to nejen u nás v republice, ale všude na světe. Spravedlnost je proto potřeba vzít do vlastních rukou, nebo musíte mít po ruce někoho, kdo udělá černou práci za vás. Ti čtyři ocasi měli v hlavě pěkně nasráno (zvláště ten poslední, když mu zemřeli nebo zmizeli ostatní kámoši, určitě bych valil někam do zapadlého bordelu za někým koho skoro neznám). Anna Hutchison byla ale pěkná rajda (myslím vzhledově)… ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Já se přiznám, že mám sadistickou slabost pro tyhle nízkorozpočtová béčka, které se snaží být hrozně závažná a snaživý režisér se v nich snaží vehementně uplést z hovna bič, ale ty sračky se mu rozpatlávaj po prstech, padaj na zem a když už držej u sebe, tak vůbec nemrskaj jak by měly. Vengeance: Never Go Fully Retard Name má pár efektních, nekompromisních scén a záběrů, které dávají najevo, že na rozdíl od zbytku štábu alespoň režisér bral celý projekt alespoň trochu vážně. Takže například úvodní (a jinak úplně zbytečné) chytání padoucha či odpravení posledního zloducha donutí uznale pokývat hlavou. Zbytek je strašnej maglajz s příšerným vedením herců nevalných kvalit (kdo obsadil matku násilnických bratří zaslouží odevzdat castingovou průkazku), podivuhodným řazením scén a bez jakékoli gradace. Vidět ale po delší době zase Nicolase Cage v něčem takovym je paráda srovnatelná s návštěvou muzea mučících nástrojů, takže jsem smířlivý. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co se Cage týče, tak nic novýho. Zase vejral jak vyoraná myš. Ale jinak mě tohle béčko plné vyčichlých tváří docela bavilo. Skupinka vidláků byla nádherně na pěst, svůj prostor tu dostal Johnsonův slizký právník a když se to tak vezme kolem a kolem, tak Cage se s tím nakonec taky sympaticky nemazal. Jo, dokázal bych si to představit jako soudní thriller s revenge vložkou a v tomhle ohledu zamrzí, že to nevzal do ruky někdo renomovanější, ale sakra točil to režisér Skeleton Mana a ve světle toho se vlastně jedná o filmový skvost. 60% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Nic převratného, originálního, taková kopírka ve stylu Přání smrti. Pomsta: Milostný příběh jde malinko jiným směrem, v mém vidění světa, méně zajímavým a méně akčním. Cage zde hraje policistu, který tak trošku náhodou zná s obětí znásilnění a zároveň se dostává k případu také dost podivně, ale budiž. Vendetu vezme do svých rukou, což je na celém filmu tou nejslabší a odbytou stránkou, která se smrskne do dvaceti minut bez nápadu. Čekal jsem, že Cage bude více trápit partičku dost nechutných hejsků a místo toho se vše odehrává kolem oběti a její dcery. Více prostoru dostává pasáž kolem soudního líčení, vztah matky s dcerou a Cage je malinko postavou navíc. Aby to nevyznělo negativně, tak film docela utíká a není nudný, ale pár banalit, nesmyslů podráží nohy a mohla být z toho nejlepší Cageovka posledních let......5/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Milionkrat obohrata drama o znasilneni a naslednom sude s pachatelmi v nezazivnom prevedeni. Postavy ma vôbec nezaujali a preto ma film vôbec nebavil. Herci pôsobia dost znudene. Preto ma vôbec nenadchol ani nekompromisny zaver. Cage sa stava zarukou pre mizerne nudne filmy. 3/10. ()

Reklama

Reklama