Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtvrtého července se v pozdních nočních hodinách vrací domů z venkovní slavnosti Teena Maguireová (Anna Hutchisonová) s dvanáctiletou dcerou Bethie (Talitha Batemanová). Nad hlavou jim svítí měsíc a probleskují zbloudilé petardy z ohňostrojů, jejichž praskání je stále slyšet ve vzduchu. Rozhodnou se vydat zkratkou přes oblíbené a neklidné místo, které Teena často navštěvovala na střední škole. Nebyl to ovšem dobrý nápad, protože tam narazí na bandu zločinců, kteří Teenu brutálně znásilní a Bethie tomu musí s hrůzou přihlížet. Jako první dorazí na místo činu detektiv John Dromoor (Nicolas Cage), který se s Teenou krátce předtím seznámil. Je to vdovec a válečný veterán, který má osobní zájem na tom, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost, zvláště poté, co si gang najme úlisného, protřelého právníka Jaye Kirkpatricka (Don Johnson), který je podle všeho schopen muže očistit. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (91)

MartyRBK 

všechny recenze uživatele

To jsem si zas naběhl. Marně jsem doufal v hodnocení 54% (u filmů s Cagem rozhodně silný nadprůměr) a místo toho jsem dostal polomrtvého Cage,který oplývá energií asi jako pacient po lobotomii.Dále opravdu skvělý a originální příběh o znásilnění dívky a následném soudním procesu.....zápletka kterou jen tak nikde neuvidíte.A hlavní hrdinka? ...no ze začátku působí velice sympaticky než se z ní ale bohuzel stane duševně narušena osoba. Prostě ve filmu není nic co by mohlo zaujmout, takže mi nezbývá než tenhle film vřele nedoporučit. Za mne 30%. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, přímočaré akční béčko, které si na nic nehraje, zaujme právě svou obyčejností, neboť příběh není nikterak originální, jeho podstatu vám odkryje už samotný název filmu, žádné překvapení se jinak nekoná. Nikolas Cage díky svému komornímu projevu působí lehce unaveně, na druhou stranu slibovaná pomsta se mu povede fakt pěkně. Já osobně to vidím na takový slabší průměr, žádná hrůza, ale také nic závratného. 4/10. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Rektální znásilnění Nicolase Cagea. V loděnici o jedné vlahé až vlhké noci dojde ke skupinovému znásilnění fešné svobodné matky (Anna Hutchison), svědkem znásilnění je i její 12letá dcera (Talitha Bateman), která se ze strachu schovala. Celá věc se dostane k soudu, proces je zmanipulovaný, tudíž se kvartet násilníků dostane na svobodu. Do záležitosti se vloží místní policista (Nicolas Cage), který bere spravedlnost do svých rukou. Kdyby si tak raději Cage stokrát prověřil, s kým jde točit, podle jakého scénáře a co zaštítí vlastní produkcí, určitě by udělal jen dobře. Vždyť na tomhle filmu se vůbec nic nepovedlo. Povětšinou hraje v příběhu druhé housle, nechci přímo psát, že byl zbytečný, ale skoro to tak vypadalo, když byl tak debilně zakomponovaný do příběhu. Už scéna znásilnění vyznívá nechtěně směšně, ženská "po akci" nalíčená jak na halloweenský karneval a je decentně zakrytá na intimních partiích, násilníci se ani po akci nepřesvědčí, kde je její dcera. Příšerné! Dál to byla parodie na příběhy o pomstě. Cage se bez kloudného vysvětlení chopí zbraně a jde ty raubíře vymazat ze světa, stejná fraška byl i soudní proces. Jediný trochu zajímavý z celého filmu byl Don Johnson v roli bezcharakterního právníka. Jinak nikdo, parta násilnických vidláků byla dost v ústraní, ale ani ona nebudila moc urputný divácký zájem o její osud. Režisérovi pochybných kvalit Johnny Martinovi, který si často bere ve filmech svých kolegů na starost koordinaci kaskadérů, patrně vůbec nezáleželo na výsledku. Nejde ani tak o to, že film vypadá technicky příšerně, hrozná barevnost, neuhlídané kamerové stíny, televizní syžet, jde o to, že ho podezřívám z toho, že natáčení předal svým dvěma asistentům režie, kteří film točili nezávisle na sobě, bez ladu a skladu, proto má film takové výkyvy v návaznosti příběhu na sebe, scény jsou podivně řazené, negradují a nedávají dostatečný smysl. Vznikl tupý thriller, prostý drastických scén, který je nechtěně směšný, s dialogy, za které by se nestydělo ani Studio Kamarád, a na němž je snad všechno úplně špatně. 2/10 ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Nic převratného, originálního, taková kopírka ve stylu Přání smrti. Pomsta: Milostný příběh jde malinko jiným směrem, v mém vidění světa, méně zajímavým a méně akčním. Cage zde hraje policistu, který tak trošku náhodou zná s obětí znásilnění a zároveň se dostává k případu také dost podivně, ale budiž. Vendetu vezme do svých rukou, což je na celém filmu tou nejslabší a odbytou stránkou, která se smrskne do dvaceti minut bez nápadu. Čekal jsem, že Cage bude více trápit partičku dost nechutných hejsků a místo toho se vše odehrává kolem oběti a její dcery. Více prostoru dostává pasáž kolem soudního líčení, vztah matky s dcerou a Cage je malinko postavou navíc. Aby to nevyznělo negativně, tak film docela utíká a není nudný, ale pár banalit, nesmyslů podráží nohy a mohla být z toho nejlepší Cageovka posledních let......5/10 ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Niklas mi už príde byť riadne vyšumelý. Aj v scénach, keď má nahodiť výraz boha posmty sa tvári jak zmoknuté kura na pieskovisku. Samotný film je potom asi taký dobrý ako herecký výkon jeho hlavného protagonistu. Skrátka klasická hollywoodska pásová produkcia, na ktorej producenti trhnú nejaké drobné a ja pri jej pozeraní večer zaspím. 40 % ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama