Reklama

Reklama

Le Chevalier des neiges

všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 1912

Recenze (4)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Stejný případ jako všechny ostatní Meliésovy celovečeráky. Nuda, která většinu diváků donutí film vypnout. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh, štíhlý blonďák, tj. ten dobrý, bojuje se silnějším brunetem, tedy tím zlým, o přízeň krásné krasavice. Zlý podepíše smlouvu s čerty, ti zapřáhnou draka do kočáru, jeho vyvolenou unesou a zavřou na jeho hradě. Dobrý to samozřejmě takto nenechá, spojí se zase s anděly a vydá se svou milovanou osvobodit. Sice vypadá jako sušinka, ale hravě se probourá skrz hradby, nezastaví ho ani ucpávající se žíla a nakonec holýma rukama vyláme mříž a.... nebudu prozrazovat všechno, schválně můžete hádat, jestli to dopadne dobře nebo špatně. Snad jen řeknu, že mě překvapilo, že ten zlý neskončil tak, jak to do poslední chvíle vypadalo, ale trestem, který byl poměrně zřejmý už od začátku a na který jsem v průběhu filmu úplně zapomněl. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Příběh je slabší. Mistr triků a otec filmu Georges Méliès už nemá co říct. Zachraňuje to jako vždy skvělá vizuální stránka. Drak a plavba po vodě...krásné. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Krásná Méliesova pohádka o dvou nápadnících, kteří soupeří o krásnou dámu, ona však dává přednost jen jednomu z nich. Ten druhý tedy zajde za černokněžníkem a ten mu přivolá ďábla, aby mu pomohl dívku unést na daleký hrad. Když ji její vyvolený nenajde, zajde za stejným černokněžníkem a ten mu přivolá na pomoc hvězdy, které ho za ní odvezou. Triky jsou již na tu dobu mírně zastaralé a absence mezititulků nepomáhá pochopení děje, přesto je to stále ještě dobrý film. ()

Reklama

Reklama