Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král Ratan Singh (Shahid Kapur) a Padmavati (Deepika Padukone) prožívají šťastné a zamilované první dny manželství, když se o neobyčejné kráse Padmavati doslechne krutý indický sultán Alauddin Khilji (Ranveer Singh). Lstivý válečník chce vlastnit všechno, co je krásné a vzácné, zatouží tedy i po Padmavati. V čele své obrovské armády se vydá do království Mewar, aby ho dobyl a získal tak jeho nádhernou královnu. (rikitiki)

(více)

Recenze (21)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet INR 2.150miliónov ($33miliónov)Tržby USA $11,846,060Tržby Celosvetovo $74,630,951▐ Sanjay Leela Bhansali vie točiť, predať veľkoleposť, ponúknuť krásny vizuál a dravé či nežné choreografie tancov, tieto aspekty sú jeho doménov. Dejovo to je miestami troška kostrbaté, prípadne zbytočne zdĺhavé, či dokonca aj nezrozumiteľné, pripomína to Trójsku vojnu. Sultan občas pôsobí dosť bláznivo, uletene, postavy na jednej aj druhej strašne splívajú herci sa strašne na seba podobajú. Samozrejme Deepika Padukone tu vládne, strháva veľkú pozornosť. Nie je to dokonalé ale taký priemer to spĺňa. /70%/ ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Sultán Alauddin Khalji (Ranveer Singh) se dozví o neobyčejně krásné ženě, vydává se proto na válečnou výpravu do Mewaru, aby královnu Padmavati (Deepika Padukone) získal... Výprava a triky nejsou vůbec špatný, ale příběhu chyběl spád. Ve filmu jsou postavy, které by si zasloužily mnohem větší prostor. Názorným příkladem je první žena krále Ratana Singha. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem, zda dát 4 hvězdy, ale po několika reprízách prostě musím uznat, že film má svoji sílu, přitažlivost, 4 hvězdy si zaslouží. Snímek je neobvyklý v tom, jak se nerozpakuje zobrazit hlavní postavy, kdy sice předkládá jasné dobro a zlo, ale místo pohádkovosti nastupuje realismus, morální indiference, hlavní hrdina zloduch a jeho pravá ruka, taky, kde tohle v Indii máte? Navíc nemá rejžu potřebu moralizovat, nebo nějak relativizovat celý příběh. Režisér měl solidní rozpočet (33 mil USD), umí používat CGI a efekty s citem, přesto si kladu otázku, jak by to vypadalo, kdyby měl rozpočet třikrát vyšší a mohl použít skutečná zvířata a více se vyžít na válečné složce? Nebyl by z toho jeden megafilm nebo rovnou snímky dva jako Krvavé pobřeží? Je vyloženě poznat, že by postavám slušelo více rozvinutí charakterů (jsou to spíše jen archetypy, než charaktery) a jejich děje, někdy se vyloženě používají zkratkovité postupy pro rozvinutí děje jako v počátcích filmů, což není špatně, jen to konstatuji. Příběh království Mewar na počátku 14.stol., který ohrožuje muslimský sultán Alauddin Khilji, je rozhodně poutavý, výpravný, silná hudba. Vynikající herci, zejména Ranveer Singh jako Alauddin, film je spíše než velkofilm směs dramatu, legendy, romantiky ve výpravných rozměrech s určitým historickým sentimentem a stereotypy (Hindu dobrý, musulman zlý atd.). Ale budiž tak to část populace vnímá, rozhodně další látka ke studiu, na školách se rozhodně neučí, že Indie odolala útokům Mongolů, Čatagajského chanátu. Nelze se ubránit srovnání s Bajirao Mastani, ten sice byl výrazně výpravnější, válečný, měl více hudebních čísel, byl v některých momentech hodně působivý, ale byl dokonalý v segmentech. Kdežto Padmaavat je určitě dokonalejší jako celistvý film, který bych klidně bez obav pustil i do našich kin. Film hojně vydělal doma i v zámoří, takže doufám, že nám rejža chystá nějakou výpravnou pecku a ještě větší rozpočet. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Indický velkofilm se vším všudy. Nechybí taneční čísla, extrémně barevná výprava, mizerné triky, herci na úrovni telenovel a extrémně zpomalené akční scény. Nic pro mě. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Takovýho virválu jen proto, že se chtěl sultán kouknout na královnu, jestli pověsti nelžou a ona je skutečně krasavice nevídaná. Nic horšího, než pohled by jí patrně nehrozilo, protože sultán byl evidentně na kluky, soudě dle jeho těsného propojení s oddaným otrokem. Sultán byl teda slušnej psychopat, který se permanentně utápěl v depresi a zcela jasně si přál zemřít, proto se pouštěl furt do dalších a dalších nesmyslných sporů. Asi nezvládl coming-out. Smůla, že jeho protivník trpěl urputnými záchvaty etiky, které mu nedovolovaly sultána zabít, přestože ten se mu několikrát skoro vrhnul pod kudlu. ____ Film je silně ritualizovaný, podstatnou část jeho stopáže zabírá efektní motání se do šatů a zpomalené přípravy na veřejná vystoupení. Žádná z postav rozumu moc nepobrala, protože se chovají jako cvoci, například věří sultánovi, jehož poznávacím znamením je, že každého a vždy zradí. Akorát tedy procesí stovek služebnic mělo jistý vojensko-taktický nápad, ale to dle všeho odněkud obšlehli. ____ Snímek má nepřehledný děj, mnohé situace se opakují a napětí ani empatie s postavami se nedostavila. Celé je to utopené ve velkolepé výpravě, ale jiskru to nemá žádnou. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Tento film pro mě osobně stojí a září, jako takový, jen na samotné Padmavati / Deepika Padukone. Mam takovou vlastnost - sympatická herečka prostě klasicky své kolegy zastínila, tak nějak docela upozadila. A tak jsem si těch ostatních vlastně ani moc nevšímal .. občas překáželi, občas ne ... stejně jsem měl oči jen pro ni. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na kontroverzný film Padmavati som sa naozaj tešil, a tým pádom som mal aj pomerne veľké očakávania (čo býva zvyčajne zároveň najčastejším dôvodom sklamania). Ale musím uznať, že vďaka prvotriednej vizuálnej kvalite to bol pre mňa príjemný takmer 3-hodinový zážitok. Výprava, kostýmy, kulisy, scenérie, vizuálne efekty - to bola radosť na to pozerať! Do toho celého zasadený slávny epos o princeznej Padmavat, ktorý bol síce čiastočne pozmenený v porovnaní s originálom Malika Muhammada Jayasiho, no podstata bola zachovaná a dramatizácia sa naozaj podarila na výbornú. Ranveer, Shahid a Deepika zahrali svoje postavy znamenito, najmä Ranveer mi nesmierne pasoval do tej role vypočitavého zloducha akým bol Alauddin Khilji. Čo by som tomuto filmu vytkol, tak jedine slabší rozbeh a nevýrazný soundtrack. Ale to nič nemení na mojom celkovom nadšení. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tak veľmi, veľmi som chcela aby sa mi tento film páčil, ale ani po treťom pozretí (v pôvodnom znení, s Aj titulkami a českými titulkami) ma žiaľ neokúzlil a šancí som mu dala dosť. Úžasná ústredná trojica Deepika, Shahid a Ranveer, už len to by malo byť zárukou úžasného zážitku, ale nedostavil sa. Hudobne je veľmi nevýrazný, piesne nejaké bez života, zaujímavého deja pomálo a preto aj dĺžka je dosť únavná. Tvorcom treba uznať, že spracovanie po vizuálnej stránke je veľmi dobré, ale žiaľ absolútne to nevyváži nedostatok toho ostatného. Filmu chýba iskra, to niečo prečo je film dobrý, vzrušenie, ten pocit nech už viem ako to dopadne ale súčasne nechcem aby to skončilo, lebo sa chcem naň ešte dívať, toto mu chýba, škoda. Podľa humbuku, ktorý film sprevádzal som čakala bombu v štýle Baahubali ale ten Padmaavati strčí do zadného vrecka nohavíc... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka indickej kinematografie, jedno z tých lepších historických spracovaní, v ktorom nechýba veľkoleposť, dramatický až epický príbeh, hrdinskosť a aj akcia. Tej ale mohlo byť podstatne viac, obria stopáž to plne dovoľovala. Históriu samozrejme nepoznám, faktom ale je, že dané kráľovstvá a cisárstvá skutočne v tom 14. storočí existovali, aj spomínané historické postavy. Film uchvátil hlavne svojou veľkoleposťou až monumentálnosťou, kde sa snúbili ortodoxné indické kulisy a na indické pomery asi najlepšie digitálne efekty, aké som videl. Snímok zaiste zhltol ohromný balík rupií. Dokonca aj zvieratá - pštrosy, slony či jelene - všetky boli digitálne spracované, nechám ale na každého rozhodnúť, či to už nie je na hrane. Výber hercov v podstate fajn, aj keď metrosexuálne typy hlavných postáv ma v historickom filme trochu vyvádzajú z miery. Dokonca aj spevy a tance neboli až tak otravné, ako to pri indických filmoch zvykne byť. Už to len chcelo znížiť stopáž, aspoň o hodinu. ()

chelseaman22 odpad!

všechny recenze uživatele

No, co k tomu říci. Film by se vlastně docela jednoduše dal přirovnat k jídlu, a to konkrétně krvavému jelitu bez dochucení a s mizernými rozvařenými bramborami. A to já fakt nerad. odpad! Celosvětový příjem k 25. 7. 2018: $68,600,000, což je 2,079 násobek rozpočtu ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu zase raz ten nesmrteľný príbeh, kedy celé národy zvádzajú vojnu kvoli jednej žene. Trójska Helena je k tomuto slabý odvar. Staroveký indický epos rozpráva o krásnej Padmavaati, ktorá je tou ženou, pre ktorú sú muži schopní zabíjať, a to doslova. Zákerný sultán Alauddin si chce jej srdce vybojovať, zburcuje preto celú armádu a putuje cez pol krajiny, stanuje so svojou armádou 6 mesiacov pred královninim palácom, aby dosiahol, po čom túži. Milujem Indiu a všetko indické, indickú kultúru, kuchyňu, sviatok Holi, hennu, tradičné odevy, chrámy, preto bola pre mňa Padmavaati lahôdkou. Oceňujem výpravu a celkový vizuál, no stopáž bola pomerne prestrelená, ale aj tak to pre mňa bolo príjemné prekvapenie. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, původně jsem čekala pohádku, ale ono to podle historie souhlasí, vítaná změna oproti americkým propagandám zase něco docela jiného. Jenom ale na zpestření, pro nás Evropany je to docela jiná mentalita, zvykat bych si na to nechtěla :-) ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Překrásný, dechberoucí a třpytivý klenot, který je však uvnitř prázdný a rozpačitý. Toť hrubá charakteristika tohoto pestrobarevného snímku, jenž vysoce nastavenou laťku nedokázal překonat. Chtělo to více hloubky, emocí, napětí, energie, prokreslení... Vyjimečně se zde nejedná o boj proti proradným Britům, ale muslimským nájezdníkům z Afghánistánu, kteří v Indii založili dynastii a dokázali odrazit Mongoly, za což jim musím na druhou stranu složit poklonu. Škoda, že je v Indii tolik pokrytectví, že se na Brity a vraždící muslimské hordy uplatňuje ve znázorňování dvojí metr. Asi kvůli tomu, že by z toho muslimové mohli mít bolehlav, jak ohleduplné. Klasicky nejednotná Indie se nedokázala těmto hordám bránit, a tak je tam mají z vesela dodnes. Jestli ale ve všech královstvích uvažovali jako v tomto, tak se ani nedivím a říkali si o to. Dle viděného se psychopatický, bisexuální a narcistní sultán ukázal jako nejsilnější postava. Dokázal mě štvát od začátku až do samého konce, takže si Ranveer Singh za jeho ztvárnění zaslouží určitě velkou pochvalu. Žel a těch žel je zde více než dost, jsou hlavní kladní hrdinové nevýrazní a celkově jejich myšlení a chování bylo s otazníky. Dopouštěli se mnoha podivných rozhodnutí, ale nebyli na to sami. Sultán a jeho vojsko spí na dostřel šípů z pevnosti, tenkráte asi zcela běžné nocování, kor frajer, ale asi by jím dlouho nebyl. Nepřátelské vojsko u hradeb a král dá rozkaz do pevnosti přivést vesničany, není na to už trochu pozdě? Rozhodně bych si nezval na exkurzi do paláce hlavu nepřátelských vojsk, který by si tak mohl krásně a zblízka prohlédnout všechny slabá a silná místa. Když by mi už došlo, že jde o královnu, tak bych mu ji rozhodně neukazoval jako bohyni, ale pro dobro království a všeho živého, bych ji zaměnil, či jí klidně oholil hlavu. Sultán by rozhořčený odtáhl a byl by klid. Vojsko hinduistů se v klidu dívá, jak jim muslimové střílejí šípy na panovníka a střelbu neopětují... Takových taktických chyb a podivností je tam opravdu hodně a snižují celý zážitek. Král se navíc ohání nějakou ctí, ale na tu musí být dva, jinak je to dopředu prohraná partie. Nemilé překvapení přišlo i s hudebním doprovodem, jenž byl rovněž slabší a jako celek nevýrazný. Ale musím uznat, že v jedné písni R. Singh tančil opravdu jako o život s řádně šíleným výrazem. Ta byla dozajista chytlavá a vydařená. Ale co ta „gay" píseň? Z té mi teda nebylo moc dobře, i když po hudební stránce pěkná. Miluji historické filmy a starobylé civilizace. Rovněž množství barev, noblesu a až spirituální zhmotnění vyššího ve hmotě zde na zemi, které si Indie nesla a nese, i když už notně naředěné dodnes. Nebýt toho nádherného, čím se oči mé kochaly, tak bych musel výsledné hodnocení snížit na průměrné, ale nemohu. Po vizuální stránce to bylo moc krásné a já si to celé užíval. Čtyři hvězdy jsou toho svědkem. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi nádherný vizuál a krásná hudba v jinak plytkém příběhu, kde se snoubí drama, láska, chtíč, nenávist, touha atd. Jednotlivým postavám by mnohem více slušelo plnější rozvinutí charakterů, tvůrci se spíše soustředili na archetypy, než charaktery. Stejně tak dějová linie je místy zkratkovitá, což při téměř tří hodinové stopáži, působí až bizardně. V případě báje (čímž Padmaavat více méně je) se nebudu zabývat nelogičností konání jednotlivých postav, ale je fakt, že místy mne to štvalo. Čekala jsem tošku více. Takto za mne slabší průměr. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná trochu rozvláčné, jako většina indických filmů. Ale pro fanoušky je to úchvatný film, skvěle natočený, plný nádherných obrázků a skvělé hudby a nezbytných tanců. Ano, tyhle chvilky jsem si hodně užíval, i když na druhou stranu jsem se také nudil. Samostatnou kapitolou jsou pak bojové scény, rovněž vizuálně ztvárněné na jedničku. A při závěrečné scéně jsem zapomněl i dýchat, a to trvá tak nekonečně dlouho. Nicméně v průměru musím dát jen lepší průměr. ()

Accuphose 

všechny recenze uživatele

Jako takhle, měl jsem malej zádrhel, podobnej tomu, když jsem objevil asijské filmy. Jo voni tam jsou dva, už mi to dává smysl, mrknu dozadu, kdo je kdo a kdo je s kým jako, a tak.... Nemůžou chybět indické písničky a tanec (na to si nikdy nezvyknu), jinak z hlediska zpracování: není co vytknout. Jasně je to trochu patetický, ale to oni jsou. Stopáž je taky celkem obří, ale na rozdíl od Zelené míle, ji tu vnímáte. Nakonec je to pro mě průměr, není to zlý, ale pamatovat si to nebudu a podruhé se na něj taky koukat nechci.... ()

Reklama

Reklama