Reklama

Reklama

Město lží

  • Velká Británie City of Lies (více)
Trailer 2

Detektiv losangeleské policie Russell Poole (Johnny Depp) nedokáže vyřešit svůj největší případ - vraždy hudebních legend Tupaca Shakura a Christophera Wallace přezdívaného Notorious B.I.G. Případ zůstává i po dvaceti letech otevřený. Reportér Jack Jackson (Forest Whitaker), který se zoufale snaží zachránit svou pověst a kariéru, je odhodlán zjistit proč. Spojí síly s Poolem, aby případ konečně uzavřeli. Poole odhaluje neuvěřitelný příběh o moci, korupci a zločinu a Jackson rozplétá síť skandálů a podvodů. Oba muži neúnavně pátrají po pravdě. Podaří se jim rozbít základy losangeleské policie? (HBO Europe)

(více)

Recenze (60)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že z orientace v postavách bych maturitu neudělal. Přišlo mě to, že je to spíš v duchu a míci amíkům a nebo kdo ty jména rapperů neslyšel prvně v životě jako já. Johnny Depp když hraje postavu, která se nechová jako kdyby vyšňupla popelářseký auto plný koksu, tak mu jde hraní nejlíp. Hudební doprovod hrozně pomáhal té správné konspirativní atmosféře. Cekově smíšený pocity náročné na sledování, někdy se to dost vleklo, ale zase filmařinka kvalitní ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Má to mít evidentně rozměr investigativní, ale je to spíš trochu nudné...škoda, v podstatě jen průměrný krimi thriller, byť s výborným hereckým obsazením...po Furmanově předchozích skvělých filmech (Obhájce, Infiltrátor) tedy vážně zklamání... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušná kriminálka zaobírající se tématem nevyřešené vraždy rapperů Tupaca a Biggieho. Johnny Depp jako detektiv slušný a Forest Whitaker v roli žurnalisty taktéž. Film má sice pomalejší tempo, ale nenudí a finální rozuzlení rozhodně zaujme. Pro fanoušky žánru povinnost. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ty nie si policajt.“ Absolútne sa mi do toho nechcelo, ale nakoniec z toho vyliezol síce dlhý, ale prekvapivo vydarený film. Solídna kriminálka stojaca (logicky?) prevažne na výkonoch Johnnyho Deppa a Foresta Whitakera (ktorý vyzerá fakt diabolsky). Obaja medzi sebou majú veľmi zvláštnu, ale dobrú chémiu. V scenári som sa sem-tam strácal a vlastne ani neviem povedať, o čom to celé bolo: či o vyšetrovaní vraždy, či o rasizme, či o korupcii policajného zboru. Asi o všetkom. A nakoniec (ako to už v takých prípadoch chodí) tak trošku, nuž... o ničom. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pokud bych v lednu tohoto roku neviděl kvalitně natočenou a informacemi z případu nabitou minisérii Unsolved, jejíž jeden díl byl mnohonásobně napínavější, investigativnější a lépe napsaný než celý tento celovečerák, asi bych hodnotil kladněji. Scénář "City of Lies" je ovšem i sám o sobě natolik špatný, že i s Deppem je to lehce zapomenutelný průměr. 60 % ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mistrovsky natočená, sirová kriminálka točená devadesátkovou zrnitou optikou za použití šedivých kamerových filtrů je technicky a také subjektivně vzato technicky jedna z nejvydařenějších za poslední roky. Prošpikovaná dobovými záběry a všemožnými udělátky. I Depp hraje pro něj dost netradiční postavu a není to vůbec zlé. Bohužel tomu ale sráží vaz diletantský scénář, který je zmatečný, retrospektiva příliš kostrbatá a celkově tomu chybí trochu lepší přehled, stejně tak i více šťávy. Je to ale obrovská škoda, protože formálně lahůdka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Brad Furman má kriminální snímky rád. Obstaral Obhájce, kterého uchopil sebejistě a poměrně chytře. Jakožto velký hudební nadšenec se zdá být tenhle projekt jeho srdcovou záležitostí. Na cenu Grammy čtyřikrát nominovaný rapper The Notorious B.I.G. to léta páně 1997 rovněž čtyřmi kulkami koupil. Mezi rappery nebyl jediný. Jeho vraha dosud nevypátrali. Nejblíž objasnění byl zarputilý policejní detektiv, kterého ztvárnil Johnny Depp, což je pro fanoušky dobrá zpráva. Přeci jen toho pitvoření v povrchních kouscích bylo v posledních letech z jeho strany až až. Stejně jako investigativní novinář Forest Whitaker podává solidní výkon. Ruku v ruce s kvalitou na poli hereckém jde také řemeslná jistota filmu. V delším horizontu sice snímek nemá šanci na úspěch a místy vychytralá konverzačka v druhé polovině diváka ještě víc zahltí jmény, přesto je tenhle kousek o policajtech s nečistým svědomím a nevyřešených popravách Afroameričanů slušným příslibem uvadající kariéry Johnnyho Deppa. A to se počítá. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě absolutně nebavilo. Depp pro mě začíná být v posledních letech synonymem nudy a tenhle nudnej a povrchní spektákl na tom nic nezměnil. I přes délku pod dvě hodiny jsem pocitově měl dojem, že to má aspoň o hodinu víc. Hvězda za zajímavé téma, ale zpracování je bohužel o ničem.20% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ťažko bádam, kedy naposledy (a či vôbec) som videl počin s takou vysokou mierou opatere o technickú & formálnu stránku a s tak intenzívnou starostlivosťou a pozornosťou smerovanou na celkovú štylizáciu diela, od otváracej scény až po záverečné titulky. Minúta po minúte vymaznaná, vycibrená a vyšperkovaná. Od kamery a príhodných farebných filtrov cez strih, veľmi dynamickú réžiu a dôkladnú selekciu scén a zvolených udalostí až po hereckú exhibíciu dvojice Depp–Whitaker a absolútne podmaňujúcu a krk-lámajúcu použitú hudobnú knižnicu (pre film vytvorené remixy známych skladieb, ale aj novo-vytvorené, sú skutočne "inde") a spletitý scenár, ktorý sa pokúša divákovi načrtnúť doslova, ako už aj pracovný názov napovedá, labyrint korupcie a sprisahaní v Los Angeles na konci 90. rokov, frekventovane spracovaných v dokumentárnych dielach, no tu spracovaných svojsky a unikátne. Prepletené odkazmi na rôzne súvisiace udalosti, kde mnohé z nich sú divákovi dávkované značne nenápadne (niekedy len jednou vetou, inokedy len jedným záberom). Scénografia a celkový "detailing" predmetnej doby v rámci daného tematického zasadenia je iná galaxia. City of Lies je strhujúca odysea o obsesii hľadania pravdy naprieč kultúrou korupcie a gangov Mesta anjelov, o chápadlách moci a magnete ulice. Pre záujemcov témy (Death Row Records, Rampart, Tupac & Biggie) povinnosť. Za mňa totálna extáza... "I was the only idiot thinking otherwise." (x / x / x) (x / x) (x) (15.6.2019) (1.5.2022) (2x15.1.2024) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak ako všetky filmy Brada Furmana, aj City of Lies sú čistým, miernym, trojhviezdičkovým nadpriemerom, bez jediného posunu krivky smerom hore, alebo dole. Operujú s tou najznámejšou verziou Biggyho smrti (Knight), ktorej laicky verím aj ja, a rovnako ako ja nevedia nič isto, len rekonštruuju priebeh vyšetrovania, ktoré nevedelo tiež. Za zmienku vlastne stojí iba prekvapivo civilný Whitaker, bez svojich obvyklých iritujúcich ksichtov. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Téma není špatné a nevzpomínám si, že by existoval film, který by dané téma zpracovával. Bohužel je zpracování je i přes slavné herce, přinejlepším průměrné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh o vyšetrovaní smrti Tupaca a tlustoprda Biggieho. Škoda že len neprináša priveľa nového. Mnoho z verzií kto, koho, kedy a prečo nechal zabiť sme mohli vidieť v životopisných filmoch o oboch nebožtíkoch a hlavne v mnohých kvalitných dokumentoch (napríklad aj v seriáli Posledných 24 hodín života). Na film som sa tešil, no nedostal som tak veľa než som očakával. Skôr som dostal len potvrdenie, že "čierna" kultúra je o drogách, neviazanom sexe, kluboch, zbraniach, násilí, kriminalite a pár milionároch, ktorí vedia rýmovať. A to má podľa mňa ďaleko od kultúry. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus schématické a chaotické, protože jsem se opravdu ztrácela ve změti jmen, hudebních vydavatelství a gangů. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Do city of lies jsem šel s představou o nudné, tuctové kriminálce o zabití Tupaca a Biggieho, která nebude ničím moc zajímavá. Do zhlédnutí filmu jsem ani nevěděl, co a jak se tehdy stalo, a musím říct, že film mě od první minuty dokonale vtáhl do děje a až do poslední třetiny jsem hltal každou scénu. Jednak proto, že to bylo dost komplikované a byla celkem fuška se v tom orientovat, ale taky proto, že to mělo po celou dobu dost záhadný a mysteriozní styl vyprávění, který odkrývá jednu stopu za druhou a vyvolává v divákovi touhu zjistit pravdu. Ke konci to možná trochu haprovalo a začínalo s filozofičtějším podtextem než se samotným dokončením případu, které by filmu ubralo potřebných 20 minut. Za mě kvalitní, místy dost temný příběh dvou nejslavnějších rapperů, jejich west/east-coast rivalitou a tehdejší angažovanosti LAPD v zabití Biggieho. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvěle střižená kriminálka opírající se o reálné podhoubí a obsahující plejádu známých hereckých jmen. Snímek City of Lies se rovněž může pochlubit hutným soundtrackem, celkovou atmosférou a hlavně tempem, které je sice pomalejší než obvykle, avšak po chvíli zjistíte, že k tomuto tématu pasuje více než dobře. City of Lies je tedy ve finále výtečně fungující jednohubkou, která Vás bez sebemenších problémů dokáže zabavit. Skvělá práce! „I was the only idiot thinking otherwise.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co se Shakura a toho druhého týče, tak jejich hudba mi nic neříká a o jejich osudu vím jen to, že byli zavražděni. Ale nevědomost tady zase není na škodu, protože primárním tématem je propojení LAPD a vlivného černošského gangu a to by mě bavilo i kdyby se jednalo o fikci. Pokud bych měl film charakterizovat jedním slovem, bylo by to "rozvážný". Furman klade velký důraz na detail, vzdor poněkud nepřehlednému námětu se mu daří spojovat všechny nitky do smysluplného celku a případná bílá místa mu vypomáhá zakrýt berlička v podobě novinářské linky. Své si odvedli i Depp s Whitakerem a fajn byli i herci ve vedlejších rolích. Slušná práce. 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dokumentárne natočená kriminálka o stále nevyriešených vraždách Tupaca Shakura a Notoriousa B.I.G., ktorá prináša vlastnú teóriu o tom, kto za vraždami stál. V tomto ohľade mi to dosť pripomenulo Stoneov JFK, ale napriek kratšej stopáži nie je City of Lies ani zďaleka tak strhujúci. Celý film sa odvíja na základe rozhovorov policajta s detektívom, ktorý vraždy vyšetroval. Deep v civilnej úlohe je pre mňa nudný ako vždy a môj obľúbenec Whitaker ma tentoraz svojou namyslenosťou a zbrklosťou štval. Film má príliš pomalé tempo, bez poriadnej gradácie a pri finálnom vyústení mi bolo vlastne jedno, kto za všetkým stál. Je to film vhodný hlavne pre ľudí, ktorý sa o túto problematiku zaujímajú. Pokiaľ vám všetci tí motherfuckujúci negri splývajú, tak vás film príliš nezaujme. Ja patrím skôr do tej druhej skupiny aj keď Tupaka som mal rád ako herca. 5/10. ()

Martin741

všechny recenze uživatele

Viem ze vrazdy Tupaca a Notorious B. I G. stale nie su vyriesene, no mohlo to ist kludne aj bez Dzonnyho Deppa, Les BielyKer praveze az diabolsky - bal  som sa ho uz u Posledny Skotsky Kral    : 64 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Dojel sem do půlky,a tak neatraktivní podání filmu aby člověk pohledal.Zvědavej sem byl na Deppa,a na režii pana Fuhrmana,ale po dvaceti znuděnejch minutách,a s vykecanou dírou do hlavy sem to stopnul.Hrůza za jednu.20%. ()

Reklama

Reklama