Reklama

Reklama

Město lží

  • Velká Británie City of Lies (více)
Trailer 1

Detektiv losangeleské policie Russell Poole (Johnny Depp) nedokáže vyřešit svůj největší případ - vraždy hudebních legend Tupaca Shakura a Christophera Wallace přezdívaného Notorious B.I.G. Případ zůstává i po dvaceti letech otevřený. Reportér Jack Jackson (Forest Whitaker), který se zoufale snaží zachránit svou pověst a kariéru, je odhodlán zjistit proč. Spojí síly s Poolem, aby případ konečně uzavřeli. Poole odhaluje neuvěřitelný příběh o moci, korupci a zločinu a Jackson rozplétá síť skandálů a podvodů. Oba muži neúnavně pátrají po pravdě. Podaří se jim rozbít základy losangeleské policie? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (60)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ty nie si policajt.“ Absolútne sa mi do toho nechcelo, ale nakoniec z toho vyliezol síce dlhý, ale prekvapivo vydarený film. Solídna kriminálka stojaca (logicky?) prevažne na výkonoch Johnnyho Deppa a Foresta Whitakera (ktorý vyzerá fakt diabolsky). Obaja medzi sebou majú veľmi zvláštnu, ale dobrú chémiu. V scenári som sa sem-tam strácal a vlastne ani neviem povedať, o čom to celé bolo: či o vyšetrovaní vraždy, či o rasizme, či o korupcii policajného zboru. Asi o všetkom. A nakoniec (ako to už v takých prípadoch chodí) tak trošku, nuž... o ničom. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Přesně jeden z těch uplně průměrnejch filmů. Nemám rád filmy, který prakticky nejsou dořešený, třeba Zodiak. Tady je to vlastně to samý. Sice se to celou dobu točí okolo vyšetřování vraždy jednoho černýho chlapíka, ale na konci filmu se stejně nedozvíš vůbec nic. Další mínus je tempo filmu, který je tak nějak rozvleklý a občas né zrovínka chytlavý. Johny hrát umí, ale krapet se bojím, že to nej z jeho kariéry už má asi za sebou. I když, mohl by se ještě vytasit s nějakou parádičkou, nechám se rád překvapit. Ať už je to jak chce, vyšetřování z reperskýho prostředí u mě nepadlo na úrodnou půdu, ale to sem tak trochu tušil... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh o vyšetrovaní smrti Tupaca a tlustoprda Biggieho. Škoda že len neprináša priveľa nového. Mnoho z verzií kto, koho, kedy a prečo nechal zabiť sme mohli vidieť v životopisných filmoch o oboch nebožtíkoch a hlavne v mnohých kvalitných dokumentoch (napríklad aj v seriáli Posledných 24 hodín života). Na film som sa tešil, no nedostal som tak veľa než som očakával. Skôr som dostal len potvrdenie, že "čierna" kultúra je o drogách, neviazanom sexe, kluboch, zbraniach, násilí, kriminalite a pár milionároch, ktorí vedia rýmovať. A to má podľa mňa ďaleko od kultúry. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Brad Furman má kriminální snímky rád. Obstaral Obhájce, kterého uchopil sebejistě a poměrně chytře. Jakožto velký hudební nadšenec se zdá být tenhle projekt jeho srdcovou záležitostí. Na cenu Grammy čtyřikrát nominovaný rapper The Notorious B.I.G. to léta páně 1997 rovněž čtyřmi kulkami koupil. Mezi rappery nebyl jediný. Jeho vraha dosud nevypátrali. Nejblíž objasnění byl zarputilý policejní detektiv, kterého ztvárnil Johnny Depp, což je pro fanoušky dobrá zpráva. Přeci jen toho pitvoření v povrchních kouscích bylo v posledních letech z jeho strany až až. Stejně jako investigativní novinář Forest Whitaker podává solidní výkon. Ruku v ruce s kvalitou na poli hereckém jde také řemeslná jistota filmu. V delším horizontu sice snímek nemá šanci na úspěch a místy vychytralá konverzačka v druhé polovině diváka ještě víc zahltí jmény, přesto je tenhle kousek o policajtech s nečistým svědomím a nevyřešených popravách Afroameričanů slušným příslibem uvadající kariéry Johnnyho Deppa. A to se počítá. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Do city of lies jsem šel s představou o nudné, tuctové kriminálce o zabití Tupaca a Biggieho, která nebude ničím moc zajímavá. Do zhlédnutí filmu jsem ani nevěděl, co a jak se tehdy stalo, a musím říct, že film mě od první minuty dokonale vtáhl do děje a až do poslední třetiny jsem hltal každou scénu. Jednak proto, že to bylo dost komplikované a byla celkem fuška se v tom orientovat, ale taky proto, že to mělo po celou dobu dost záhadný a mysteriozní styl vyprávění, který odkrývá jednu stopu za druhou a vyvolává v divákovi touhu zjistit pravdu. Ke konci to možná trochu haprovalo a začínalo s filozofičtějším podtextem než se samotným dokončením případu, které by filmu ubralo potřebných 20 minut. Za mě kvalitní, místy dost temný příběh dvou nejslavnějších rapperů, jejich west/east-coast rivalitou a tehdejší angažovanosti LAPD v zabití Biggieho. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama