Reklama

Reklama

Město lží

  • Velká Británie City of Lies (více)
Trailer 1

Detektiv losangeleské policie Russell Poole (Johnny Depp) nedokáže vyřešit svůj největší případ - vraždy hudebních legend Tupaca Shakura a Christophera Wallace přezdívaného Notorious B.I.G. Případ zůstává i po dvaceti letech otevřený. Reportér Jack Jackson (Forest Whitaker), který se zoufale snaží zachránit svou pověst a kariéru, je odhodlán zjistit proč. Spojí síly s Poolem, aby případ konečně uzavřeli. Poole odhaluje neuvěřitelný příběh o moci, korupci a zločinu a Jackson rozplétá síť skandálů a podvodů. Oba muži neúnavně pátrají po pravdě. Podaří se jim rozbít základy losangeleské policie? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (60)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Město lží je filmem o vraždách, která za celou metráž filmu nebyly objasněny. Na stranu druhou, film alespoň na průměrné úrovní drží ten šilhající černoch z Matrixu, který se poměrně amatérsky snaží šťourat do Johnnyho, který se tím dostává mimo svou komfortní zónu, což způsobí záplavu vzpomínek jako z myslánky. 60 % Celosvětový příjem k 7. 10. 2019: $1,605,775 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Z mé strany viděno samozřejmě jen kvůli účasti Johnnyho Deppa, který ovšem neměl tentokrát úplně tu nejšťastnější ruku při výběru svého dalšího kariérního zářezu, a to především kvůli ploché a nezajímavé postavě, kterou zde ztvárnil a vlastně i ne zcela přesvědčivé zápletce, která se tu odehrává ve dvou časových rovinách, z nichž ale ani jedna nemá ani koule, ani není zábavná, či jakkoliv jinak poutavá. V podstatě je to taková rekonstrukce více než dvacet let starého případu, ve kterém se ovšem divák doslova velice nepříjemně rochní a bahní, ostatně vlastně stejně jako ústřední hrdinové, a ve výsledku jde stejně jen o jednak klasicky převyprávěný předvídatelný boj s větrnými mlýny a jednak o další zoufale nepřesvědčivou agitaci o porušování práv chudáčků černoušků, kdy mi znovu zcela otevřeně přišlo, že černej ublíží černýmu, ale stejně za to může bílej, no nebudu to raději rozvádět, abych nebyl obviněn z rasismu, ale už to fakt všechno v tomto ohledu začíná být neúnosný. Ale zpět k filmu. Celé té podívané každopádně chybí i nějaký styl, atmosféra, napětí, nějaké vypjaté, dramatické situace, vše se to prostě odehrává ve velmi poklidném, naprosto nezáživném tempu, bez emocí, bez gradace, bez zájmu a ve výsledku nakonec vlastně i bez nějaké hlubší pointy. Město lží zkrátka není povedený film prakticky v žádném ohledu, a to ani jak pro žánrové příznivce kriminálek, tak ani pro obdivovatele, či jen posluchače rapu, prostě a jednoduše, tato podívaná nemá koho a čím zaujmout. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ťažko bádam, kedy naposledy (a či vôbec) som videl počin s takou vysokou mierou opatere o technickú & formálnu stránku a s tak intenzívnou starostlivosťou a pozornosťou smerovanou na celkovú štylizáciu diela, od otváracej scény až po záverečné titulky. Minúta po minúte vymaznaná, vycibrená a vyšperkovaná. Od kamery a príhodných farebných filtrov cez strih, veľmi dynamickú réžiu a dôkladnú selekciu scén a zvolených udalostí až po hereckú exhibíciu dvojice Depp–Whitaker a absolútne podmaňujúcu a krk-lámajúcu použitú hudobnú knižnicu (pre film vytvorené remixy známych skladieb, ale aj novo-vytvorené, sú skutočne "inde") a spletitý scenár, ktorý sa pokúša divákovi načrtnúť doslova, ako už aj pracovný názov napovedá, labyrint korupcie a sprisahaní v Los Angeles na konci 90. rokov, frekventovane spracovaných v dokumentárnych dielach, no tu spracovaných svojsky a unikátne. Prepletené odkazmi na rôzne súvisiace udalosti, kde mnohé z nich sú divákovi dávkované značne nenápadne (niekedy len jednou vetou, inokedy len jedným záberom). Scénografia a celkový "detailing" predmetnej doby v rámci daného tematického zasadenia je iná galaxia. City of Lies je strhujúca odysea o obsesii hľadania pravdy naprieč kultúrou korupcie a gangov Mesta anjelov, o chápadlách moci a magnete ulice. Pre záujemcov témy (Death Row Records, Rampart, Tupac & Biggie) povinnosť. Za mňa totálna extáza... "I was the only idiot thinking otherwise." (x / x / x) (x / x) (x) (15.6.2019) (1.5.2022) (2x15.1.2024) ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Hvězdný herecký obsazení, který si rozhodně zasloužilo lepší scénář. Je to totiž neskutečná nuda, vlastně tam nenastal moment, kterej by byl nějak napínavej. Sice jde samozřejmě o známej případ a zase tady vychází na světlo světa rasová problematika, která v Americe trvá dodnes, nicméně na tohle téma jsou k vidění určitě lepší filmy. Čekal jsem od toho určitě víc, zvlášť s touto ústřední dvojicí. Ale jak jsem už psal, není to jejich chyba. Když nemají co hrát, film nezachrání. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co se Shakura a toho druhého týče, tak jejich hudba mi nic neříká a o jejich osudu vím jen to, že byli zavražděni. Ale nevědomost tady zase není na škodu, protože primárním tématem je propojení LAPD a vlivného černošského gangu a to by mě bavilo i kdyby se jednalo o fikci. Pokud bych měl film charakterizovat jedním slovem, bylo by to "rozvážný". Furman klade velký důraz na detail, vzdor poněkud nepřehlednému námětu se mu daří spojovat všechny nitky do smysluplného celku a případná bílá místa mu vypomáhá zakrýt berlička v podobě novinářské linky. Své si odvedli i Depp s Whitakerem a fajn byli i herci ve vedlejších rolích. Slušná práce. 80% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo priamo v Los Angeles počas decembra 2016 a skončilo v máji 2017. (Real Tom Hardy)
  • Dodatočnú hudbu k filmu zložil samotný režisér Brad Furman. Figuroval tu tiež na poste hudobného dozoru, rovnako ako v jeho ďalšom filme Infiltrátor (2016). (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama