Reklama

Reklama

Město lží

  • Velká Británie City of Lies (více)
Trailer 2

Detektiv losangeleské policie Russell Poole (Johnny Depp) nedokáže vyřešit svůj největší případ - vraždy hudebních legend Tupaca Shakura a Christophera Wallace přezdívaného Notorious B.I.G. Případ zůstává i po dvaceti letech otevřený. Reportér Jack Jackson (Forest Whitaker), který se zoufale snaží zachránit svou pověst a kariéru, je odhodlán zjistit proč. Spojí síly s Poolem, aby případ konečně uzavřeli. Poole odhaluje neuvěřitelný příběh o moci, korupci a zločinu a Jackson rozplétá síť skandálů a podvodů. Oba muži neúnavně pátrají po pravdě. Podaří se jim rozbít základy losangeleské policie? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (60)

castor 

všechny recenze uživatele

Brad Furman má kriminální snímky rád. Obstaral Obhájce, kterého uchopil sebejistě a poměrně chytře. Jakožto velký hudební nadšenec se zdá být tenhle projekt jeho srdcovou záležitostí. Na cenu Grammy čtyřikrát nominovaný rapper The Notorious B.I.G. to léta páně 1997 rovněž čtyřmi kulkami koupil. Mezi rappery nebyl jediný. Jeho vraha dosud nevypátrali. Nejblíž objasnění byl zarputilý policejní detektiv, kterého ztvárnil Johnny Depp, což je pro fanoušky dobrá zpráva. Přeci jen toho pitvoření v povrchních kouscích bylo v posledních letech z jeho strany až až. Stejně jako investigativní novinář Forest Whitaker podává solidní výkon. Ruku v ruce s kvalitou na poli hereckém jde také řemeslná jistota filmu. V delším horizontu sice snímek nemá šanci na úspěch a místy vychytralá konverzačka v druhé polovině diváka ještě víc zahltí jmény, přesto je tenhle kousek o policajtech s nečistým svědomím a nevyřešených popravách Afroameričanů slušným příslibem uvadající kariéry Johnnyho Deppa. A to se počítá. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvěle střižená kriminálka opírající se o reálné podhoubí a obsahující plejádu známých hereckých jmen. Snímek City of Lies se rovněž může pochlubit hutným soundtrackem, celkovou atmosférou a hlavně tempem, které je sice pomalejší než obvykle, avšak po chvíli zjistíte, že k tomuto tématu pasuje více než dobře. City of Lies je tedy ve finále výtečně fungující jednohubkou, která Vás bez sebemenších problémů dokáže zabavit. Skvělá práce! „I was the only idiot thinking otherwise.“ ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Z mé strany viděno samozřejmě jen kvůli účasti Johnnyho Deppa, který ovšem neměl tentokrát úplně tu nejšťastnější ruku při výběru svého dalšího kariérního zářezu, a to především kvůli ploché a nezajímavé postavě, kterou zde ztvárnil a vlastně i ne zcela přesvědčivé zápletce, která se tu odehrává ve dvou časových rovinách, z nichž ale ani jedna nemá ani koule, ani není zábavná, či jakkoliv jinak poutavá. V podstatě je to taková rekonstrukce více než dvacet let starého případu, ve kterém se ovšem divák doslova velice nepříjemně rochní a bahní, ostatně vlastně stejně jako ústřední hrdinové, a ve výsledku jde stejně jen o jednak klasicky převyprávěný předvídatelný boj s větrnými mlýny a jednak o další zoufale nepřesvědčivou agitaci o porušování práv chudáčků černoušků, kdy mi znovu zcela otevřeně přišlo, že černej ublíží černýmu, ale stejně za to může bílej, no nebudu to raději rozvádět, abych nebyl obviněn z rasismu, ale už to fakt všechno v tomto ohledu začíná být neúnosný. Ale zpět k filmu. Celé té podívané každopádně chybí i nějaký styl, atmosféra, napětí, nějaké vypjaté, dramatické situace, vše se to prostě odehrává ve velmi poklidném, naprosto nezáživném tempu, bez emocí, bez gradace, bez zájmu a ve výsledku nakonec vlastně i bez nějaké hlubší pointy. Město lží zkrátka není povedený film prakticky v žádném ohledu, a to ani jak pro žánrové příznivce kriminálek, tak ani pro obdivovatele, či jen posluchače rapu, prostě a jednoduše, tato podívaná nemá koho a čím zaujmout. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Rasismus v Americe dosahoval strašlivých přečinů vůči afričanům a afroameričanům. Tady vše pokračovalo dále a ať to mohlo přímo za spoustu smrtí nebo nevyřešených případů. Vše jen, aby zůstalo všude dobré jméno, peníze a postavení. Kde se vytratila pravda, čest a oddanost. Proto tito dva Rapeři, na které bylo více zaměřeno díky jejich slávě nebyli vyhovující pro ať už opačné gangy či zkorumpované loutky. Zpívali o svých životech, tvrdém dětství a bylo to "gangsta", ale bylo to vlastně v určitém pohledu čisté a špína byla všude kolem nich. Ta je tu dál kolem nás. Pravda nemá šanci vítězit. Podvod vládne světu, kvůli zisku a peníze jsou vše. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ty nie si policajt.“ Absolútne sa mi do toho nechcelo, ale nakoniec z toho vyliezol síce dlhý, ale prekvapivo vydarený film. Solídna kriminálka stojaca (logicky?) prevažne na výkonoch Johnnyho Deppa a Foresta Whitakera (ktorý vyzerá fakt diabolsky). Obaja medzi sebou majú veľmi zvláštnu, ale dobrú chémiu. V scenári som sa sem-tam strácal a vlastne ani neviem povedať, o čom to celé bolo: či o vyšetrovaní vraždy, či o rasizme, či o korupcii policajného zboru. Asi o všetkom. A nakoniec (ako to už v takých prípadoch chodí) tak trošku, nuž... o ničom. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Dodatočnú hudbu k filmu zložil samotný režisér Brad Furman. Figuroval tu tiež na poste hudobného dozoru, rovnako ako v jeho ďalšom filme Infiltrátor (2016). (Real Tom Hardy)
  • Pracovný názov filmu vychádza zo zdrojovej knihy. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama