Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v zoologické zahradě usmrtí ve výběhu hroch mladou ženu, vypadá to jako nešťastná náhoda. Detektivové ovšem tuší, že pravda je jiná. Kapitán Exner, uhlazený bonviván a lamač dívčích srdcí, řeší zločiny vždy elegantně a s vtipným nadhledem, jak se sami přesvědčíte v prvním z nové řady televizních setkání s nejznámější postavou české detektivkářské školy natočené podle románů Václava Erbena. (TV Prima)

(více)

Recenze (20)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je báječné až bezva rozuzlení prvního případu Exnera v podání Dlouhého? Ale tak nijak zvlášť oslnivé, ale zcela jistě přijatelné. Vysloveně jsem se pobavila tou matinkou zralou na vdávání svého syna v podání Jitky Sedláčkové, líbila se mi Máša Málková, na kterou jsem zvyklá z MDP, k zahození nebyla ani dvojice starých kriminálních živlů Tesařová - Nárožný. Místy to má dobré nápady, na pokračování jsem zvědavá a to je mnohem více, než Prima dokázala v několika posledních svých seriálech. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reklama slibovala dvojité zvraty na konci, takže jsem nebyl vůbec překvapen. Co mi ale vadí hodně, je nevhodná nedobová hudba a vystupování Exnera. Navíc, ani dva díly nestačí k tomu, aby měl film pořádný konec! Zlatá Kriminálka Anděl...asi přepnu na Modravu. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve druhé části prvního dílu stále za příjemných a pohodových tónů Exner došetřuje vraždy muže a ženy. Brzy vyplývá na povrch spojení obou činů, okruh podezřelých se zvyšuje. V tomto díle se už opravdu pátrá (i když zcela jinak než jsme u jiných seriálů zvyklí) a závěrečné vyřešení rozhodně není špatně napsané. Rozhodně důstojné ukončení prvního dílu, raději bych to vše ovšem viděl v jednom trochu delším dílu a trochu akčnější. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Díky vcelku překvapivému konci mi ty tři hvězdičky nepřijdou přehnané. Michal Dlouhý coby elegantní kapitán Exner se mi docela líbí. I hudba Ondřeje Brouska mi přišla poměrně zajímavá. Jen jako to natahování té "soukromé" linky mezi Dlouhým a Kerekes několika odchody kapitána Exnera z "rande" v restauraci mi v průběhu těch prvních dvou dílů přišlo trošku zbytečné. I když třeba Ve smrti talentovaného ševce to na konci dopadne mezi Kodetem a Bouškovou dost podobně... ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zklamání... fandím tomu protože ta hudba, ten bonviánskej styl Dlouhého, obsazení atd tak naznačuje, že to potenciál má, ale tenhle druhý díl byl prostě nudný a stylem vyprávění moc do děje nevtáhl a to nemluvím o detailu, že pachatelé unikli spravedlnosti. Hereckým výkonům vévodil Petr Nárožný a dvojka vrahů ze ZOO, ale herecké výkony Novotného a Vondráčka, ( naprostí borci) jsou znehodnoceny, že jejich scény nejsou vtipné a jsou celkem zbytečné. Michal Dlouhý v tomto díle je taky mimo hlavní proud pozornosti a Vica Kerekes tady byla asi dvě minuty v restauraci na rande. PS: Nevím, zda jsem v té nudě ztratil kontakt ve vyprávění, ale naprosto mi uniklo jak ten Exner vlastně přišel na toho vraha chlapíka z parku. Prostě na něj ukázal... PS2: "Máte pěkné auto"" To mám po dědovi. " ( ty vole, celá republika za socialismu jezdila ve škodkách a děda Exnera měl rovnou cabrio jaguára? ty vole to byl ústřední tajemník ne? ) ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

50% — Co se týká rozuzlení, bylo zajímavé, nikoliv neočekávané, protože mě to napadlo už v první díle, ale vzhledem ke způsobu vraždy jsem tuto možnost zase opustil. Za to ovšem můžeme poděkovat především panu Erbenovi, který to takhle vymyslel. Tvůrci filmu to jenom převzali a naštěstí nezkazili. Vica Kerekes nepatří mezi ženy, které by navštěvovaly mé tajné sny, takže její vztah k Exnerovi mě nechává chladným, bohužel se smiřuji s tím, že se bude asi vyskytovat ve všech dílech. Jinak se samozřejmě negativně začalo projevovat zvolené schéma dvou dílů na případ, takže některé situace byly zbytečně natahované a děj byl mírně rozvleklý. Uvidíme, jak to bude působit v dalších dílech.Dialogy nejsou zrovna vytříbené, je to holt Prima. Paperbackové oddechové čtení na víkend. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Exner je zaměstnancem Ministerstva vnitra, nebo soukromý očko?Při rozhovorech s Kerekéšovou mám dojem, že se jedná o novou reklamu na Reifeisen, za což může ta příšerná hudba. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě byl nejlepším kapitánem Exnerem, ztvárněným na plátně Jiří Kodet. Jeho charisma, nadhled a elegance nejde napodobit, ale Michal Dlouhý jako Exner mi vůbec nevadí. Výběr hlavní postavy určitě nebyl krok vedle, nevadí mi ani jeho kolegové Novotný s Vondráčkem, i když mi hlavně prvně jmenovaný nesedí do role kriminalisty už poněkolikátý po sobě. Všechny jmenovaný převyšuje jednoznačně Petr Nárožný, takže s takovou dardou herců by nemusel být problém natočit něco koukatelnýho. Takže proč tak nízký hodnocení ? Je to jasný, už poněkolikátý po sobě se ukazuje, že pro Primu je problém natočit nějakej krimi seriál hlavně díky dobrýmu scénáři. Rozdělenej případ na dva se hodně podobá dřívějšímu Temnýmu kraji, těch hluhejch míst bylo v obou dílech tolik, že se z dvou dal udělat v pohodě jeden. První díl naprosto nekoukatelnej, přišlo mi to točený spíš jak parodie nebo komedie. Druhej díl už o něco lepší, ale všechno zabíjí otřesná hudba, která je místy až otravná. A nevím, kdo říká té maďarské fuchtli hozené přes Dunaj herečka, ale ta se spíš než na plátno hodí radši do zubařskýho křesla. No byly to první dva díly, jestli si budu moct vybrat v nedělní večer Exnera, nebo na druhé komerční stanici Modravu, dám přednost určitě Četnickým humoreskám:-). Určitě jsem neviděl poslední díl, tak nějak doufám, že Exner půjde s kvalitou nahoru, jeho postava by si to vzhledem k předešlým filmům a hlavně k osobě předlohy zasloužila. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Opět se potvrdilo, že primácké seriály stojí za něco. A konkrétně: Nepovedené použití (zneužití) známé postavy, zdlouhavé a táhlé vyprávění, které by získalo ořezáním do jednoho dílu. Dvoudílné příběhy, vysílané po týdnu, se logicky zabíjejí samy. Kapitán české kriminálky působí spíš dojmem, že pro naši policii pracuje na živnostenský list. A už vůbec se k takto zpracovanému tématu nehodí jako hudební doprovod jazz. Naopak chybí jakékoliv zvýraznění dramatičnosti. Takže děkuji, stačilo, budeme se zase dívat na něco, co nás zajímá (já a můj pes, v sobotu byl se mnou poprvé v letním kině). ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při dnešním druhém díle jsem zažil pocit fyzické bolesti a vzteku, co za bláboly vychází z úst herců a jak supernevtipné ty pokusy o humor jsou. Nechápu, co jsou scénáristé zač, ale příčetní nejsou rozhodně a potvrdilo se mi, že jedině Petr Nárožný je super. Už asi radši stačilo. 20% ()

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím to nevypadá špatně. žel tomu ubližují dílčí věci - rozsekání příliš dlouhými reklamními bloky. Michalu Dlouhému uškodili vizážisti, kteří z něj udělali příliš naondulovaného panáka. Kdyby jej, byť trochu v rozporu s původními knihami, nechali jako sportovního frajera a s běžným účesem, který herec Dlouhý, nosí; tak by jako svůdce byl i se svým bourákem dnes věrohodnější. Obsazení Vicy Kerekeš je bohužel úplný omyl a scény s ní jsou nudné. Naopak potěšili Nárožný, Polívková, Tesařová i dva mladí představitelé nešťastných vrahů ze ZOO. ()

Josef.Svejk

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dva díly jsou zatím trapná parodie. Phil Marlowe meets 007. Česky policajt v Jaguáru XK-E jako ve svém kazdodenním autě, denně vyžehlené obleky z čistírny site na míru atd atd? :) V Miami Více alespoň vysvětlili, že Sonny Crockett jezdil ve Ferrari Testarossa, protože byl undercover agent a auto bylo části jeho utajení. Kapitán české policie by musel být bud dědicem nějaké velké kupy peněz po (hodně bohatem) dědečkovi nebo na výplatní pásce mafie, aby si mohl dovolit XK-E jako svůj denní dopravní prostředek :) Kam na tyhle debilní nápady scenáristé chodi je opravdu otázka :) ()

bohzde odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nuda. Na knižní předlohu nedosažitelné - scénárista a režisér dostali za úkol natahovat děj??? Dialogy tahají za uši. Michal Dlouhý v roli Exnera je spíše za bonvivána. Pat a Mat v podání Davida Novotného a Jana Vondráčka jsou spíš detektivové k pousmání. Arnošt Goldflam v roli patologa - to už je fakt moc. Ale největší výhrady mám k Vice Kerekes - proboha jak to mluví? Proč jí nenechat mluvit slovensky, ta čeština je příšerná!!! ()

Reklama

Reklama