Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom z pražských antikvariátů je parašutistickým útokem nožem zavražděn slavný herec Boris Materna. Jsou příčinou jeho násilné smrti peníze nebo neuspořádané vztahy? Kapitán Exner, uhlazený bonviván a lamač dívčích srdcí, řeší zločiny vždy elegantně a s vtipným nadhledem, jak se sami přesvědčíte v nové řadě televizních setkání s nejznámější postavou české detektivkářské školy natočené podle románů Václava Erbena. (TV Prima)

(více)

Recenze (12)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vysloveně okouzlující pokračování hereckého případu. Kanyza a Němcová v rolích filmových a rozhlasových režisérů, Navrátil šéfující 1. podzemnímu antikvariátu, Pat a Mat pátrající, Exner slušící, já jsem happy. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl má rozhodně daleko lepší druhou část než první. Tentokrát je pátrání hodně zajímavé, často sledujeme Beránka na výzvědách, ale přidá se i Vlček a samozřejmě Exner. Celé to vrcholí Exnerovým plánem, ve kterém bude v ohrožení nejenom on sám. Díl je uvolněný, poklidný a možná by mu trošku slušel i dramatičtější podtón, no ale budiž. Druhý díl ukázal, že parta kolem Exnera i role Vici Kerekes nebudou k zahození. PS: když Exner zve do domu manželky oběti všechny sousedy, nelze si nevybavit přesně tento typ závěru pátrání u dílů geniálního Poirota:-) ()

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední pád mistra Materny jsem shodou okolností (již asi poosmé) dočetla před 14 dny a o to víc jsem byla zvědavá, jak bude vypadat filmová verze. Dlouhý opět hrál Exnera bez jiskry, úplně mylně obsazená Issová byla unylá jako vždy (ten její pohled plaché laně mě irituje čím dál víc), celé je to divně ploché a samotné finále - v knize skvěle gradované - stálo za... Že se tvůrci přesně nedrží knižní předlohy jsem schopna pochopit. Erben se vyžíval v různých odbočkách od hlavních hrdinů, v psychologických hrách se čtenářem, stejně jako v překvapivých zvratech. Po čtyřech odvysílaných dílech mám pocit, že nikdo z tvůrců ani protagonistů Erbenovy knihy asi nikdy nečetl. Tedy možná až na Karla Zimu, který toho blba elektrikáře zahrál úplně přesně. Aspoň něco. Díky. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Furt tomu seriálu fandím, protože ten styl, Michal Dlouhý, naprosto špičkové obsazení atd. ve mne vzbuzuje naději, že by se to mohlo odlišovat od průměrnosti ( ikdyž to, že by to mohlo fungovat jako komedie jsem už vzdal).....jenže co naplat, doufat můžu, ale zrovna tenhle díl byl povídací nuda a trochu to bylo fajn asi jen deset minut před koncem. Potvrzuje se, že ten příběh neupoutá pozornost přes dva díly. Tak snad příště. ()

adelina8 

všechny recenze uživatele

Je to takové rozvleklé, zbytečně natahované a přestylizované. Spousta kvalitní herců to nezachrání. Dám tomu ještě šanci, ale popravdě se do dalších dílů nutím. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Tak jo, vydržel jsem dva dvojdíly a myslím že to bohatě stačilo. Přesně to zapadá do těch primáckým Temných krajů, Modrých kódů a podobně - zoufalství a nic než zoufalství. Tohle třeba ale narozdíl od Modrého kódu, kterému se dá smát a vysmívat v každé druhé scéně, bohužel není ani k tomu smíchu. Jakože kriminálka, přitom se vlastně vůbec nevyšetřuje, ale hlavní hrdina se tam promenáduje a trousí svoje rádoby moudra, a když je 10 minut do konce, tak se to jako "rozlouskne" víceméně samo od sebe. ()

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel mne začíná ten seriál postupně zklamávat. Ne, že by byl špatně natočen, ale ničemností je jeho roztrhání na dvě části, a samozřejmě ještě roztrhaný reklamami. V této druhé epizodě se hlavní antihrdinka (Z.Stivínová) objevila až v posledních dvou scénách a předtím vůbec ne. To ztrácí kouzlo a podstatu exnerovek, jak jsem je kdysi četl v osmdesátých letech, jejichž hlavní devizou vedle postavy detektivka přece bylo, že člověk jako v detektivce (nikoliv v kriminálce) postupně zkoumal jednotlivé možné postavy a z jejich reakcí se snažil uhádnout strůjce zločinu, tohle v televizním podání vůbec není možné, když se tam strůjkyně zločinu ani neobjeví. Škoda. Navíc to roztrhání reklamami vyvolává až nechtěný humor, když tam opakovaně nejprve naskočí známá reklama s herci (Vyorálek, Žáčková) a člověk nejprve myslí, že jsou také součástí exnerovky - a když pochopí, že nikoliv - tak už mu nezbývá, než se usmívat i nad celým seriálem. ()

wooloong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna detektivka na hodinu a půl a pokud možno bez reklam. U mě by to zvedlo hodnocení alespoň o jednu hvězdu. Ztratila by se utahanost, nutnost odcházet od televize v době reklamního bloku, čímž se ztrácí návaznost. Fajn, tak aspoň ne tři dlouhé reklamní bloky do hodinového pořadu, to je fakt brutalita, která nutí diváky nesledovat pořady online, čímž se ovšem původní smysl vkládané reklamy ztrácí. ()

Reklama

Reklama