Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do osobitého světa archeologů přivede pražského detektiva potřeba vyřešit otázku, kdo zavraždil dívku, která hlídala vzácný nález obsahující několik tisíc denárů. Kapitán Exner, uhlazený bonviván a lamač dívčích srdcí, řeší zločiny vždy elegantně a s vtipným nadhledem, jak se sami přesvědčíte v nové řadě televizních setkání s nejznámější postavou české detektivkářské školy natočené podle románů Václava Erbena. (TV Prima)

(více)

Recenze (12)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší z případů elegantního Exnera. Je sice z hlavního tématu cítit hlavní přednost Erbenových předloh (vzpomeňme na Poklad byzantského kupce), leč tentokrát epizodní postavy sehrané takovými jako je Vondráčková (Plekancová) celku poněkud škodí. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na nechutného Exnera velice zajímavý díl. Líbilo se mi prostředí a téma, také potěšily epizodní postavy zvučných jmen (Kaiser, Preiss). Ty se ovšem vynořovaly zcela účelově, jen aby měl děj potřebný vývoj. Téměř Cimrmanovské potkávání (hodil by se nám profesor...hle, zde je profesor...!!!) a doslovná kopie Byzantského kupce, snížily originalitu díla. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doktorka archeoložka nachází spoustu mincí z dávné doby. Tento poklad nepoklad je samozřejmě zcizen a navíc je zavražděna mladá pomocná síla. Exner je povolán se svým týmem, aby vypátral vraha a zloděje a zároveň potkal řadu bizarních historicky vzdělaných postaviček. Díl po dějové stránce ničím úžasným, ale Beránek s Vlčkem naprosto neskutečně hláškují a z tohoto dílu dělají vysoký zábavný nadstandard. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zase díl, který má exkluzivní mnohostranné obsazení od Preise, Kaisera alá Indiana Jones až po Šantal a až po nadabovanou Šeredovou, tentokrát to má i celkem zajímavý kriminální případ, trojka vyšetřovatelů celkem šlape jako hodinky... jenže má to svoje ale... ten způsob vyprávění je hrozně nudný a to opakovaně takže to není náhoda. Pomale plynoucí děj by nevadil, ale ty odbočky směrem k dialogům, které jsou zbytečné a nejsou ani jako komická výplň prostě ten problém prohlubují a to nemluvím, že to roztáhnutí případu na dva díly tomu nepřidá ( Vaculíkův Temný kraj dokázal tu pozornost diváka upoutat na dva díly lépe). Možná by tvůrci měli mrknout na Strachův Labyrint, aby se poučili jak udělat, aby se divák na další díl vyloženě napětím těšil. Pokud by chtěli něco svižnějšího a zábavnějšího, tak by možná stačil Matáskův Polda. Začínám mít obavu, že tenhle seriál propásl svou šanci ( .. a to jsem mu upřímně fandil) . Myslím, že za ty peníze měli lidi z Primy zavolat mě, abych jim vysvětlil, jak udělat úspěšný seriál. ()

Jehan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jo. Dávám 4 hvězdy. Důvody mám už zcela zhovadilé. Galerie superstárs českého (potažmo evropského!) šoubuzince pokračuje. PhDr. Vondráčková hraje PhDr. Už jen proto! :-D . Do toho svěže dle bulváru zalesbená Šantal se Šeredkou Bufonkou, no to mě podrž, lachtane!!! Osvědčená šarže pošahaných postarších vědátorů tu je taky, arci v luxusním obsazení. Rutinér Preiss, švejkovsky brblající Kaiser (asi už nemůže mluvit normálně); a jako perla ze škeble se vyloupl dávno zapomenutý starý komouš Hardt. Kupodivu životaschopný! Inu, v předchozím díle (dílu) jsem konstatoval, že jde o panoptikum, na čemž trvám. Exner měl prima návleky a jinak zůstávám příznivcem série stále více z jakési úchylné setrvačnosti. :-D ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čím dál lepší. Nedivím se ale klesající sledovanosti. Žádné kozy, střelba, digitální šílenosti. Mně to ovšem nevadí. Jediné co mě na tomto seriálu dost vadí, je zbytečné rozsekání případů do dvou dílů. I to podle mě přispívá k nižší sledovanosti. ()

pumlic 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbí a to že to má dva díly mě alespoň zaměstnává můj mozek něčím jiným než klasickými starostmi. Mám čas popřemýšlet a zároveň se těšit, jak to dopadne. Ten dabing paní Šeredové je šílený, to se moc nepovedlo. Mám ráda takové ty klasické české detektivky, ale Jiří Vala jako kapitán Exner byl takový energičtější. ()

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál prostě ničí jeho roztrhání do dvou dílů a reklamy. V této epizodě mne překvapil (příjemně) Antonín Hardt, kdysi divadelní ředitel a funkcionář. Na výkonech některých hlavních představitelů, byť dobrých herců, je trochu vidět, že se to točilo asi hodně narychlo. Jenže dobrá detektivka nejde točit jako nekonečné seriály, kde herci opakují neustále několik stejných gest a emocí. ()

Reklama

Reklama