Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do osobitého světa archeologů přivede pražského detektiva potřeba vyřešit otázku, kdo zavraždil dívku, která hlídala vzácný nález obsahující několik tisíc denárů. Kapitán Exner, uhlazený bonviván a lamač dívčích srdcí, řeší zločiny vždy elegantně a s vtipným nadhledem, jak se sami přesvědčíte v nové řadě televizních setkání s nejznámější postavou české detektivkářské školy natočené podle románů Václava Erbena. (TV Prima)

(více)

Recenze (9)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá část třetího dílu sice už není tolik vtipná jako první část, samozřejmě se více pátrá a hledá se vrah a zloděj, ale i tak si partička kolem Exnera zaslouží nadprůměrné hodnocení. A velice pěkný koňakový závěr je třešničkou na dortu. PS: překvapením je, jak se z Aleny Šeredové stal kus ženské:-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vysloveně slabší kousek, tak jak byl rozehrán v minulém díle, naštěstí povýšil opět na cosi sledovatelného především Viky Preiss. A samozřejmě moje dojetí nad tím, že se i v takovém seriálu našlo místo na holčičí romanci mezi Šeredovou a Poullain (Polívkovou). ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zhruba v polovině seriálu mně připadá, že si postavy sedly, zvykl jsem si na specifický humor a celkem slušnou chemii mezi Exnerem a jeho poskoky. Seriál sice není žádný zázrak televizní tvorby, ale pokud od toho nečekáte nic než průměrnou zábavu s trochou té originality, tak se ta hodinka jednou týdně u TV dá přežít... ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po týdnu jsem se v tom množství postav ztratil a nedal to. Přitom některé věci fungovaly parádně, např. trio policajtů. Vyřešení případu jsem tentokrát snad i pochytil ( Exner uviděl jistý obal v jistém autě ), ale že by to byla detektivní perla dedukce, to se fakt říct nedá. Musím vyzdvihnout hvězdné obsazení, protože to je v tomhle seriálu asi to nej - všechny role obsazeny těmi nejlepšími co nabízí tahle republika. The best of .... jenže to stejně moc nefunguje a začínám mít jistotu, že tenhle seriál bude jen průměr... Mordparta lepší o 10%, Temný kraj lepší o 5% a Polda s Matáskem lepší o 25% aspoň v zábavnosti. ( uklidnění může být, že v mých očích je Exner lepší o 25% než V.I.P. vraždy ) .... ale nevím co říkají píplmetry. PS: Když mají na Primě problém se zobrazením nahoty i u striptérek ( které jinak hezky tancovali) tak nevím proč pak tím dělaj reklamu jednomu hampejzu na Václaváku.) ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže rád bych věděl co za inteligenta nechalo rozbít každý případ do dvou dílů. To je podle mě hlavní důvod nižší sledovanosti. Jinak tento díl opět velmi dobrá profesní práce. Obsazení velmi dobré a velkým překvapením je podle mě výkon Jiřího Maryšky. ()

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně vždy ty druhé epizody spíše zklamávají. Tentokrát mi rozluštění přišlo nějak jednosměrné (kdysi jsem tuhle detektivku četl a měl jsem pocit, že to bylo zajímavější), v druhé epizodě už zcela chyběly některé zajímavé postavy z prvního dílu a i třeba archeoložka (L.Vondráčková) se tam už příliš jen mihla, aby byl srozumitelný její závěrečný povzdech. Pamatovat si přes týden postavy podle jmen se mi nepodařilo, takže první rozhovor detektivů v této epizodě jsem vlastně nechápal, o kom mluví. Příjemné mi přišly výkony všech tří policajtů a tentokrát mne zaujal i třeba vinohradský herec a překladatel Jiří Žák v roli antikváře. Nadále mi naopak scény s V.Kerekes přijdou v podstatě nanicovaté, či z jiného seriálu. ()

M_slon 

všechny recenze uživatele

Snaha zabít jednou ranou co nejvíce vysílacího času vede ke ztrátě napětí, což se dá v současné době pohodlně řešit natočením a prodlouženým večerem. Musel jsem si chvíli zvykat na postavy, ale ano, dá se to docela dobře skousnout. Asi bych dal takových 65%, ale vzhledem k tomu, že jsem před Exnerem viděl australský seriál Na jezeře, nutně jsem potřeboval, aby se na obrazovce objevila alespoň část normálních, příčetných postav. Za to děkuji a přidávám hvězdu. :-) Sedmapůl z deseti. ()

Reklama

Reklama