Reklama

Reklama

Kapitán Exner

(seriál)
  • angličtina Cpt. Exner
Česko, 2017, 11 h 1 min (Minutáž: 55–56 min, Alternativní 6x80 min)

Předloha:

Václav Erben (kniha)

Hrají:

Michal Dlouhý, Vica Kerekes, David Novotný, Jan Vondráček, Arnošt Goldflam, Petr Nárožný, Anna Polívková, Jitka Schneiderová, Marie Málková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Kapitán Exner je jednou z nejznámějších postav české detektivkářské školy. Uhlazený bonviván a lamač dívčích srdcí se vždy vymykal představě běžného kriminalisty, a to nejen v minulém režimu, kde šokoval svým veteránem-kabrioletem a kanárkově žlutým oblekem, ale také nahlíženo dnešní detektivkářskou optikou. Své případy řeší jaksi mimochodem, během svádění žen a dívek, nezřídka o mnoho mladších, než je on sám. Avšak nejen proto jsou Erbenovy romány čtenářsky mimořádně oblíbené. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (1)

Osamělý mrtvý muž – 1. část (2017) (E01) 

Sterilní nuda. Na kopyto dvojdílů Temných krajů napasovaný mustr. Postava Exnera zcela zabitá - on Michal dlouhý není špatný, dobře intonuje, umí nasadit správný tembr, ale ten humor tomu chybí. On tu nějaký je, ale křečovitý, asi jako když se pokouší vyprávět vtip akademický profesor, který nikdy neopustil svou pracovnu a knihovnu. Jirka Dvořák by tomu dodal možná trochu sebeironie a nadhledu, ale ten tu nehraje, a někdy by ty dialogy i z jeho úst zněly divně. Ony ty Erbenovy knížky nejsou taky žádná sláva a člověk si musí spoustu věcí domýšlet nebo se prokousat nudným lesem nudného textu. Ale proč to neuchopit jako tvůrci Pokladu byzantského kupce nebo ještě lépe Smrti talentovaného ševce. Ten Jirka Dvořák by ten Kodetův nadhled a sebeironii určitě uhrál. Ale chtělo by to i sevřenější děj a tím pádem méně nudy a méně vaty. Za mne to prostě nefunguje - dějem, humorem, ničím. Jak jsem napsal v úvodu - sterilní nuda. ()

Reklama

Reklama