Reklama

Reklama

Kapitán Exner

(seriál)
  • angličtina Cpt. Exner
Česko, 2017, 11 h 1 min (Minutáž: 55–56 min, Alternativní 6x80 min)

Předloha:

Václav Erben (kniha)

Hrají:

Michal Dlouhý, Vica Kerekes, David Novotný, Jan Vondráček, Arnošt Goldflam, Petr Nárožný, Anna Polívková, Jitka Schneiderová, Marie Málková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Kapitán Exner je jednou z nejznámějších postav české detektivkářské školy. Uhlazený bonviván a lamač dívčích srdcí se vždy vymykal představě běžného kriminalisty, a to nejen v minulém režimu, kde šokoval svým veteránem-kabrioletem a kanárkově žlutým oblekem, ale také nahlíženo dnešní detektivkářskou optikou. Své případy řeší jaksi mimochodem, během svádění žen a dívek, nezřídka o mnoho mladších, než je on sám. Avšak nejen proto jsou Erbenovy romány čtenářsky mimořádně oblíbené. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (3)

Osamělý mrtvý muž – 1. část (2017) (E01) 

Až moc natahované skoro nic. Exner působí spíše jako bonviván, nikoli elegán, v eleganci jej trumfuje Nárožný. Hudba připomínající léta šededesátá působí rušivě, spolupracovníci typu Pat a Mat jsou zatím divní. Uvidíme, co bude dál...ale případ by se dle mého vešel do jednoho dílu. Holt reklama si žádá své. Potěšil mě naopak semtam vtip. ()

Osamělý mrtvý muž – 2. část (2017) (E02) 

Reklama slibovala dvojité zvraty na konci, takže jsem nebyl vůbec překvapen. Co mi ale vadí hodně, je nevhodná nedobová hudba a vystupování Exnera. Navíc, ani dva díly nestačí k tomu, aby měl film pořádný konec! Zlatá Kriminálka Anděl...asi přepnu na Modravu. ()

Denár v dívčí dlani – 1. část (2017) (E05) 

Až na nechutného Exnera velice zajímavý díl. Líbilo se mi prostředí a téma, také potěšily epizodní postavy zvučných jmen (Kaiser, Preiss). Ty se ovšem vynořovaly zcela účelově, jen aby měl děj potřebný vývoj. Téměř Cimrmanovské potkávání (hodil by se nám profesor...hle, zde je profesor...!!!) a doslovná kopie Byzantského kupce, snížily originalitu díla. ()

Reklama

Reklama