Reklama

Reklama

Kapitán Exner

(seriál)
  • angličtina Cpt. Exner
Česko, 2017, 11 h 1 min (Minutáž: 55–56 min, Alternativní 6x80 min)

Předloha:

Václav Erben (kniha)

Hrají:

Michal Dlouhý, Vica Kerekes, David Novotný, Jan Vondráček, Arnošt Goldflam, Petr Nárožný, Anna Polívková, Jitka Schneiderová, Marie Málková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Kapitán Exner je jednou z nejznámějších postav české detektivkářské školy. Uhlazený bonviván a lamač dívčích srdcí se vždy vymykal představě běžného kriminalisty, a to nejen v minulém režimu, kde šokoval svým veteránem-kabrioletem a kanárkově žlutým oblekem, ale také nahlíženo dnešní detektivkářskou optikou. Své případy řeší jaksi mimochodem, během svádění žen a dívek, nezřídka o mnoho mladších, než je on sám. Avšak nejen proto jsou Erbenovy romány čtenářsky mimořádně oblíbené. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele DAPDO k tomuto seriálu (2)

Kapitán Exner (2017) 

Po prvním dvojdíle jsem Exnerovi nevěřil (viz můj komentář k prvnímu příběhu). Další dva příběhy byly už o něco lepší, ale pořád mě připadalo, že jeden díl o hodně předčí kvalitou to druhý pokračování, který bylo o poznání horší. Od přehoupnutí seriálu do druhé poloviny se ale něco zlomilo, přišel jsem tomu na chuť. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem si pustil oba díly naráz a nemusel čekat týden na pokračování, kdy jsem za tu dobu zapoměl souvislosti, nebo prostě ty příběhy byly zajímavější než ty předchozí. V Exnerovi nečekejte nějáký akční scény, nebo že by jste napětím nedýchaly, o tom to není a nikdy nebylo. Čekejte jednoduchý a srozumitelný vyšetřování, ve kterým mi sice občas uniklo, jak na to ten Exner takhle logicky přišel, ale tenhle typ kriminálek mě prostě baví. K hereckýmu obsazení není moc dodat. Michal Dlouhý jako Exner byl bez chyby, Beránek s Vlčkem taky bez problémů, ( i když mi ze začátku Novotný jako kriminalista moc nevoněl ), oba ukázali, že jsou výborní herci, hlavně u Vondráčka nechápu, že je tak málo obsazovanej. Velký překvapení pro mě bylo obsazení vedlejších rolí, v každým díle byla spousta známejch herců, kteří si zahráli třeba jenom pár minut. Takže jedinej, kdo mi tam tak trochu neseděl, byla Vica Kerekeš jako přítelkyně Exnera, přiznám se, že ji moc nemusím, ale to už je na chuti každýho soudruha, překousl jsem ji. Nakonec mi přišla v pohodě i hudba, která mi v prvním díle neskutečně vadila. Celkově je za mě Kapitán Exner první krimi seriál na Primě, na kterej se dalo fakt koukat bez problémů, pocitu trapnosti a nebudu mít nic proti, kdyby se jednou pokračovalo dál. ()

Osamělý mrtvý muž – 2. část (2017) (E02) 

Pro mě byl nejlepším kapitánem Exnerem, ztvárněným na plátně Jiří Kodet. Jeho charisma, nadhled a elegance nejde napodobit, ale Michal Dlouhý jako Exner mi vůbec nevadí. Výběr hlavní postavy určitě nebyl krok vedle, nevadí mi ani jeho kolegové Novotný s Vondráčkem, i když mi hlavně prvně jmenovaný nesedí do role kriminalisty už poněkolikátý po sobě. Všechny jmenovaný převyšuje jednoznačně Petr Nárožný, takže s takovou dardou herců by nemusel být problém natočit něco koukatelnýho. Takže proč tak nízký hodnocení ? Je to jasný, už poněkolikátý po sobě se ukazuje, že pro Primu je problém natočit nějakej krimi seriál hlavně díky dobrýmu scénáři. Rozdělenej případ na dva se hodně podobá dřívějšímu Temnýmu kraji, těch hluhejch míst bylo v obou dílech tolik, že se z dvou dal udělat v pohodě jeden. První díl naprosto nekoukatelnej, přišlo mi to točený spíš jak parodie nebo komedie. Druhej díl už o něco lepší, ale všechno zabíjí otřesná hudba, která je místy až otravná. A nevím, kdo říká té maďarské fuchtli hozené přes Dunaj herečka, ale ta se spíš než na plátno hodí radši do zubařskýho křesla. No byly to první dva díly, jestli si budu moct vybrat v nedělní večer Exnera, nebo na druhé komerční stanici Modravu, dám přednost určitě Četnickým humoreskám:-). Určitě jsem neviděl poslední díl, tak nějak doufám, že Exner půjde s kvalitou nahoru, jeho postava by si to vzhledem k předešlým filmům a hlavně k osobě předlohy zasloužila. ()

Reklama

Reklama