Reklama

Reklama

L'Exposition de 1900

všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 1900, 8 min

Obsahy(1)

V krátkometrážnom filme je zachytený Paríž z roku 1900 a rušný život naokolo, kde sú cesty zaplnené kočiarmi so zapriahnutými koňmi a chodníky preplnené ľuďmi. Ponúknutý je aj pohľad z Eiffelovej veže alebo aj pohľad priamo na túto známu vežu. (T2)

Recenze (11)

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Je to něco docela jiného, než co Méliés obvykle produkoval, ale i tak to má své kouzlo. Nápaditě dokáže dokument oživit třeba kamerou, když jí postaví do výtahu Eiffelovky a nechá jí stoupat... Doba se nezapře, protože v těchto letech se už s filmovým pohybem začíná pracovat... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mélièsova kamera nadobro přestala být statická a zachytila dobovou Paříž. jen by mě zajímalo, ke kolika dopravním nehodám tehdy docházelo, když byl v Paříži tak hustý provoz. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Natáčení v centru Paříže. V záběru vidíme jízdu kočáry, městský ruch a Eifelovu věž. Kameraman natočil jízdu výtahem v Eifelově věži, jedoucího směrem nahoru a následný záběr zeshora. Dále potom záběr z jedoucího kočáru na zdravící lidi vedle, odehrávajicí se na mostě. Loď plujicí pod mostem, v přístavu a okolo centru města. Video trvá 8 minut a pět vteřin. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Prostě úžasné. Filmová pohlednice z Paříže v době fin de siecle, kdy byla Eiffelovka ještě žhavou novinkou, navíc v podání Georgese Meliese. Záběry jsou nápadité, inovativní, důmyslné, celek (se skvělou hudbou), přestože nemá obsah ani děj, zachycuje atmosféru dobové Paříže - co víc se vůbec od filmu dá vůbec chtít? http://www.youtube.com/watch?v=ZJ9M0kvsEQI ()

Greny 

všechny recenze uživatele

beru to spíše jako pokus, který měl za následek lepší práce s kamerou v pohybu. I kdyý při pohledu historickém se jedná o cenný dokument... ()

niska98 

všechny recenze uživatele

Prostě Paříž :)...jinak příjemně udělaný snímek trošku delší než většina ostatních......ale je to hezké ()

Reklama

Reklama