Reklama

Reklama

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

  • Nový Zéland Bad Taste
Trailer

Obsahy(1)

V novozélandském městečku Kaihoro přistáli mimozemšťané. Ministr obrany tedy na místo poslal speciální jednotku Astro-Invasion Defence Squad (A.I.D.S.), která má za úkol místo zajistit a všechny ufony pořádně zlikvidovat. I přes takto jednoduchou zápletku oběhli Vesmírní kanibalové celý svět a odstartovali kariéru dnes již světoznámého Petera Jacksona. Ten natáčel Vesmírné kanibaly s přáteli v amatérských podmínkách dlouhé čtyři roky. Dřevěné makety samopalů, podomácku vyrobené masky mimozemšťanů, spousta umělé krve a především invence a odhodlání. Až téměř na konci natáčení si Jacksonovy píle všimla novozélandská filmová komise, a uchvácena tím, co do té doby sám vytvořil, mu poskytla finance na dokončení projektu. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson má parádně zvrhlý smysl pro humor a ještě parádnější talent. Ačkoli je tenhle snímek amatérský od hlavy až k patě, je natočený mnohem lépe než převážná většina "oficiální" splatterové produkce. Sice jsou veškeré rekvizity i použité efetky průhledné až hrůza, ale přesně o to v Bad Taste jde. Óda na špatný vkus, příšerný scénář, mozek, racky, střeva a mobilní BEATLES se vyžívá v neumělosti a béčkovosti, slastně si v ní rochní a těží z ní všechno dobré, co těžit může... zábavu, černý humor, přehnanou zvrhlost, zabijácky nevkusnou hudbu, blbnutí namísto herectví (sám P. J. si svou roli opravdu užil, to mu kouká z těch jeho přitupělých očiček), krystalicky čistou akci. Bavilo to ty, kteří to dělali, baví to i ty, kteří to sledují. Jednoduchá rovnice. Takže pokud se vám při vyslovení slov splatter a gore nezvedá automaticky kufr, vítejte v Jacksonově lahůdkářství. Prosil bych dvacet deka sleziny, metr střev a tamhleten uleželý mozeček najemno nakrájet motorovou pilou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové béčko, alebo ak chcete tak nízkorozpočtový trash, na ktorom si ale jeho tvorcovia dali poriadne záležať. Kamera, strih a zvuk sú využité veľmi inovatívnym spôsobom, herecké výkony sú schválne otrasné a všetko je tak extrémne uletené, že ide o dielo typu "ber alebo nechaj byť". S filmom nemám spojené žiadne nostalgické spomienky na VHS éru, respektíve som sa k nemu nedostal ani počas LOTR mánie, takže z tohto hľadiska Bad Taste hodnotiť nedokážem. Za mňa surrealistická zaujímavosť od jedného veľmi slávneho režiséra, ktorú som si v istých momentoch užil oveľa viac ako v ďalších. Braindead mám ale na vyšších priečkach obľúbenosti. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Je mi líto... čekal jsem levnou a na koleně splácanou, nicméně taky hyperzábavnou a brutální řež, která se nekonala... Jistě, jsou tu šílené momenty, vtip nechybí a na rozdíl od italských laciných prasáren se tenhle film nebere ani trochu vážně - významné plus. Brutalit a nechutností není příliš, zaujmou spíše díky upgradům v oblastech vynalézavosti a neuvěřitelné uhozenosti (viz scény s rozseknutou lebkou a venčícím se mozkem - s jejím majitelem je zábavy vůbec nejvíc), ale... možná jako odkojenec Raimiho ranou tvorbou asi neumím kanibaly řádně brutálně ocenit. Jackson každopádně býval prvotřídní úchyl. (: ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Podstatnou chvíli mně trvalo, než jsem tomu přišel na chuť, než jsem pochopil, jak k tomuto naprostýmu úletu přistoupit. Poté, co jsem zjistit, že je třeba zavřít dveře mezi očima a mozkem, jsem si začal užívat jednotlivých šíleným způsobem předimenzovaných výjevů, amatérských ultrašpatných hereckých výkonů a naopak též amaterských, ale brilantních nechutností. Nebýt pozvolnějšího rozjezdu a zbytečně dlouhého akčního konce, šel bych i výš. Určitě si to už nikdy nepustím, takže nad 3,5* jít ochotný nejsem, 69% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Opravdu nikdy nezplodil Náhlovský dítě na Novém Zélandu? Ale to jen tak na okraj. Bad Taste je plné černého humoru. Nejvíce jsem se bavila u Jacksonových hrátek s mozkem. Na filmu je samozřejmě vidět nedostatek peněz, ale z tohoto nedostatku dělá Jackson přednost. Tam, kde jiní tvůrci selhávají, neboť se berou nesmírně vážně, tropí Jackson legrácky. Rozhodně jsem se bavila mnohem lépe, než u filmů s mnohonásobným rozpočtem. A jelikož je Bad Taste vlastně amatérský počin, je nutné ho tak hodnotit. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Ve filmu se nevyskytují žádné ženské postavy. Jediný ženský prvek je hlas operátorky tísňového volání hned v první scéně. Je rovněž známo, že některé mimozemšťany, i když pohlavím jsou to muži, hrály také ženy. (ČSFD)
  • Veškeré zbraně byly vyrobeny z hliníkových trubek a herci s nimi třásli, aby znázornili zpětný náraz. Světelné a zvukové efekty byly později doplněny. (Vampireman)
  • Dodávka, kterou Derek řídí, je Ford Thames 5cwt z roku 1961 speciálně upravený pro invalidní vozíky. Jejím majitelem je Derekův představitel Peter Jackson. (ČSFD)

Reklama

Reklama