Bad Taste - Vesmírní kanibalové

• Nový Zéland Bad Taste
Trailer
Komedie / Akční / Sci-Fi / Horor
Nový Zéland, 1987, 88 min (Special Edition: 98 min)

V novozélandském městečku Kaihoro přistáli mimozemšťané. Ministr obrany tedy na místo poslal speciální jednotku Astro-Invasion Defence Squad (A.I.D.S.), která má za úkol místo zajistit a všechny ufony pořádně zlikvidovat. I přes takto jednoduchou zápletku oběhli Vesmírní kanibalové celý svět a odstartovali kariéru dnes již světoznámého Petera Jacksona. Ten natáčel Vesmírné kanibaly s přáteli v amatérských podmínkách dlouhé čtyři roky. Dřevěné makety samopalů, podomácku vyrobené masky mimozemšťanů, spousta umělé krve a především invence a odhodlání. Až téměř na konci natáčení si Jacksonovy píle všimla novozélandská filmová komise, a uchvácena tím, co do té doby sám vytvořil, mu poskytla finance na dokončení projektu. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Jinny

všechny recenze uživatele

Neodvažuju se hodnotit (i když čistě objektivně a z recenzentského hlediska by se hodnocení pohybovalo mezi *** a **** za ultračerný humor, ale Bad Taste je film, který se obvyklému bodování vymyká). Buď je to pro vás nechutná zhovadilost, nebo skvělá komedie. Já volím spíš to druhé. P.S. Derek je bůh. ()

Dan9K

všechny recenze uživatele

Ujetý, odporný, originální, krvavý, úchylný. Za většinu těchto přívlastků byste mohli dát předponu nej a příponu ejší a nebyli byste daleko od pravdy. Obvláště zvuky byly obzvláště vypečené. Povinnost pro lidi, co rádi navštěvují servery rotten.com a podobné. Jen mě trochu zaráží ta obrovská změna, která je v Pánovi prstenů, ve kterém je jedno klišé za druhým. Asi to ale kvůli knižní předloze ani jinak nešlo... ()

genetique

všechny recenze uživatele

Jackson mal teda poriadne zvrátené režisérske začiatky. A svojim spôsobom možno aj geniálne nápadité, čo neskôr trošku v inom štýle predviedol pri jeho životnej trilógii. Zaujímavé by však bolo aj, vidieť tento zaujímavý počin aj v hollywoodskej produkcii s lepšou vzhľadovou stránkou, čo sa týka efektov, techniky, teda vlastne rozpočtu. To by pomohlo hlavne deju a jeho miernemu zostarnutiu. Každopádne ide o poriadny nárez, neodporúča sa pre slabšie žalúdky. A to je už čo povedať, keď pár záberov prišlo aj mne doslova negustióznych. A čakal som väčšie zaťaženie bránice. 65%. ()

Sarkastic

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Braindeadu, který mě opravdu dostal, se v mém hledáčku objevil právě tento film; podle některých uživatelů slabší odvar Braindeadu a když nepočítám krátkometrážní The Valley, tak Jacksonova prvotina. Bad Taste má s Braindeadem spoustu společného; tzn. úchylnou Jacksonovu režii, trochu psychopatický černo-morbidní humor, super hudbu, neherce, výborné triky a masky, dost nechutností (např. Robertova kašička vypadala obvzláště chutně ;-)) a napínavý, nenudící příběh. Navíc na snímku Bad Taste se podílela snad celá Jacksonova rodina a sám Peter se nám představil ve dvojroli; šíleného ufouna Roberta a "ostrého" chlapíka Dereka. Po zhlédnutí vlastně ani nevím, jestli se mi líbil víc Braindead, nebo Bad Taste; každopádně to bude znovu za 5*. "Teď poznáš, jak chutná ocel, sráči!" ()

Webb odpad!

všechny recenze uživatele

Novozélandská filmová komise si všimla Jacksonovy píle a poskytla mu finance na dokončení projektu? To zní jako vtip a nejhorší na tom je skutečnost, že je to pravda. Každá jednotlivá část mi přijde špatná a není to amatérským zpracováním. Osmdesáti procentní hodnocení je lepší komedie než snímek samotný. Neuvěřitelné. ()

• Peter Jackson natáčel o víkendech po dobu 4 let. Všichni herci byli jeho kamarádi. Film si sám financoval, pouze ke konci natáčení mu byly poskytnuty peníze od Filmové komise Nového Zélandu. K filmu nikdy neexistoval scénář, točilo se vždy podle toho, co zrovna Jacksona napadlo. (HellFire)
  • Peter Jackson si sám zkonstruoval zařízení k uchycení kamery, což ho stálo pouze 15 dolarů. (HellFire)
  • Ve filmu se nevyskytují žádné ženské postavy. Jediný ženský prvek je hlas operátorky tísňového volání hned v první scéně. Je rovněž známo, že některé mimozemšťany, i když pohlavím jsou to muži, hrály také ženy. (ČSFD)