Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (948)

Boss321 

všechny recenze uživatele

V životě jsem neviděl nic ohavnějšího! Peter Jackson nemůže být normální člověk, protože to by jinak nemohl natočit tohle! Určitě se jedná o perfektní parodii na horory a také o jeden z nejoriginálnějších filmů co jsem kdy viděl, ale já jsem z toho opravdu nebyl tak nadšený jako větsina zde. Ani jsem se u toho moc nebavil a to si myslím, že mám celkem dobrý smysl pro humor. Tři hvězdičky je maximum, které mohu udělit spíš je to tak dvě a půl. Ačkoliv se ve valné většině shoduji s hodnocením většiny uživatelů, tak u Braindead toto nadšení nesdílím........ ()

Viktooorka odpad!

všechny recenze uživatele

Malá hádanka na začátek. Myslíte si, že se bude film líbit milovnici zvířat, když se první zombíí pochoutkou stane nádherný německý ovčák? Mezi tím, co se budete snažit přijít na odpověď, já si popláču. Odpornější, zvrácenější, nechutnější slátaninu jsem ještě neviděla. Cože na tom mělo být vtipného? Dereku kde jsiiiii? Maminko, že ty takto nezmutuješ? ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Masaker, masaker a ešte raz masaker. Prvotriedna, fekálna záležitosť, kde slovo "krv" nepozná hranice. Ak nemáte záujem o výplach žalúdka, z osobnej skúsenosti odporúčam.. jednoducho nejesť hodinu pred a po filme. Scény, kde farár "kick ass-uje" trojicu živých-mŕtvych alebo zápas Lionela so šeredným bábätkom sú viac menej (skôr viac) geniálne. Kde na to ten Jackson chodí? Je pochopiteľné, že od cesty z Braindead až po LOTR ubehlo pár rôčkov, no aj tak nemôžem uveriť, že ten istý človek, čo vydal príkaz masakrovať zombie kosačkou, dal rozkaz aj na zničenie onoho prsteňa. Jednoducho obrovský žánrový skok. Film sa dá hodnotiť rovnými piatimi hviezdami, ale taktiež odpadom. Záleží len na vašom osobitnom vnímaní. ___ Najbrutálnejší film (všetkých čias), aký som mal možnosť vidieť. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Co dělal Peter Jackson před trilogií Pán prstenů? Natočil jeden z nejlepších zombie filmů všech dob! Jackson už tehdy předvedl svou neskutečnou filmařskou kreativitu a především dokázal natočit výtečnou kombinaci hororu a komedie. I přesto, že humor v Braindead rozhodně nesedne všem. Především je to ale neskutečně brutální. A přesto zvráceně vtipným způsobem. Brutálnější a vtipnější zombie film nejspíš nikdy nevznikl. Především je to ale celé zároveň skvěle natočené a Jackson už tehdy předvedl, že by mohl s větším rozpočtem předvést ještě impozantnější zážitky. Už s rozpočtem, který byl vystaven na 3 miliony totiž Jackson předvedl věci, kterým by člověk klidně věřil trojnásobek...... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Brutálnější film neznám.Brutalita zde přesahuje několikanásobně hranice únosnosti, lžička napříč mozkovnou už je jen třešínka na dortu.Díky naprosto demetním hereckým výkonům (herci přehrávaj až na půdu), dokonale trapné hudbě, a za uši přitaženému scénaři máme co do dočinění s jedním z nejoriginálnějších filmů všech dob.. (nebo aspoň z těch co sem viděl :) Šel sem do toho na slepo, při první useklý ruce se propoükl v hurónský smích, při scéně na hřbitově sem začal mít pocit, že mě má někdo za opravdu velkýho vola a a eště dva dny sem měl žaludek jako na vodě.... Výborně pane Jackson, jen tak dál ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Španělský název filmu je Braindead: tu madre se ha comido a mi perro (Braindead: Tvoje matka sežrala mého psa). V názvu byla použita hláška z filmu, pronesená španělskou herečkou Dianou Peñalver (Paquita Maria Sanchez). (Kulmon)
  • Když Lionelova matka (Elizabeth Moody) v noci usne, tak její hnis z rány pocáká fotku zesnulého manžela. Ráno je ale obrázek čistý. (pygmalion)

Reklama

Reklama