Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (948)

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď zabaviť, tak nech to má poriadne grády. A tie nestráca Jacksonov, doslova unikát, ani na minútku. Neskutočná zombieovská nakladačka, ktorá valcuje všetky filmy svojho žánru doposiaľ aj odposiaľ. Najvrytejšie scény, čo sa nechutnosti týka obsahuje práve tento snímok a že nás nimi pani tvorcovia teda nešetria. Niektoré som si dokonca párkrát za sebou pretočil. Ak tento silnožalúdovský film zvládnete, vrelo odporúčam! Však koho by nezaujímalo milé zombie dieťatko, sexujúci kung-fu kňaz, beztrupí skinhead a ďalej nepokračujem, je tam toho oveľa viac, z tohto šťavnatého zoznamu. A aspoň pri záverečnom masakre prosím - nekonzumovať! Brutal. 100%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

„Dokonalé!“ Režisér Peter Jackson ma na plnej čiare presvedčil o svojom talente ale v rámci hororu, aj keď voľnejšieho s prvkami odľahčenej komickosti v rámci nehoráznej brutality, no proste neskutočnú podívanú natočil, bez jedinej citeľnej chybičky v rámci ohavností, len som vykulene pozeral a krútil hlavou, prípadne som sa ako blázon smial, lebo taká nápaditosť tu doteraz aspoň z toho čo som videl nebola. A nie Pán prsteňov mal dostať 11Oscarov ale presne tento počin, je to neprekonateľné do špiku kosti. Timothy Balme ako milovaný synáčik Lionel si to vo svojej úlohe po hereckej stránke doslova užíva, aj keď to po celý čas musí ako že zachraňovať v rámci príbehu aby sa tie nestvúry nedostali do ulíc a až potom by bola paseka. A dajte si pozor na jeho mamu, sakriš ohava, blee... ║Rozpočet $3miliónovTržby USA $242,623Tržby Celosvetovo $324,000║ za tie peniaze natočil fakt niečo čo stojí za to, Američania sa môžu od neho len učiť ()

Reklama

Tom Riddle odpad!

všechny recenze uživatele

Braindead je v rámci odpadu sice na úplně opačném konci než třeba takový Birdemic (což je dost možná nejstrašlivější film, který jsem kdy spatřil, mimochodem), ve výsledku je ale stejně nesympatický, hloupý a ubohý, takže si jiné hodnocení zkrátka nezaslouží. Nebudu uměle přidávat hvězdy jen proto, že je to Jackson. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Dobrou půlku filmu jsem si říkal, že to zase takový terno není, ale když se objevil karate farář, zombie-prcek a kulervoucí závěrečný masakr, málem jsem se pozvracel a zároveň udávil smíchy. Tolik nápadů pokupě se vážně jen tak nevidí a Jackson je dostatečně zvrácený magor, aby se nebál všechno plácnout na talíř. Sekačka rulezz, a nejen ona. Btw. nepamatuju si, že bych někdy viděl tak komplexní parodii od hororů až po telenovely. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Braindead pro mě znamenají opravdu jedinečný filmový zážitek - ještě nikdy se mi nestalo, aby se mi během sledování filmu doopravdy zvedal žaludek a v naprosto stejném okamžiku abych vybuchovala smíchy. Peter Jackson natočil snad nejlepší parodii, jakou jsem kdy viděla. Ze začátku je to opravu nechutné... a na konci taky. Jenže s přibývajícím časem taky přibývá neskutečná salva naprosto absurdní srandy. První dokonalá scéna, která to všechno rozjede, je okamžik, kdy Lionel krmí u stolu čtyři zombíky "chutným" obědem a následně farář-zombík začne nejen pokukovat po sestře-zombici. Následující v podstatě nepřetržitá série smrtí nebo velmi originálních a inovativních pokusů o zastavení, zabití, znehybnění či zpomalení zombíků je prostě totální nářez. Zombík s trpaslíkem místo hlavy, pochodující plíce se střevy, květináč naražený na lebku zombíka (musím říct, že toho když jsem vždycky zahlédla, padala jsem ze židle), žárovka, nebo celá scéna s "venčením" zombíčete...Tarantino i Mel Brooks se můžou jít zahrabat, tohle je vrchol vtipného masakru a král parodie. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Film byl natočen za 11 týdnů. (Zdroj: ČSFD)
  • Pôvodný zostrih filmu bol zakázaný v Nemecku, Južnej Kórei a Singapure. Zákaz vo Fínsku bol zrušený v roku 2001. (Paldiny)

Reklama

Reklama