Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tady chtěl někdo ulovit spoustu much jedním máchnutím - no myslím, že nakonec ulítly všechny.... Když se zpočátku vykrádají "Ghostbusters", tak je docela sranda. Pak se začnou přidávat další ("Duch", "Nebe počká"...) a divák najednou neví, co si vybrat. Komedie už to být přestává a horor ? Já tedy nevím, čeho se báli ostatní, ale hororových prvků je tu velmi málo .... Nicméně - režisérův potenciál je tu znát a vidět (i když asi jen jednou) se to dá - 50%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Přízraky“ se nezařadí k mým velmi oblíbeným filmům, myslím, že to je jeden z těch filmů, které jsem rád, že jsem viděl, ale jednou to stačí. Nic to nemění na tom, že jsem se skvěle bavil, že mě Michal J. Fox zase uhranul, a že je to pořád film, který má skvělé hororové prvky, jež fungují, a to i v kontrastu s poměrně humorně pojatým příběhem, který se skvěle hodí ke klasickým Peterových raným hororům. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson ve svém pokusu o komediální horor lehce postrádá tah na branku. Michael J. Fox se snaží jak může, ale nestačí na, co se týče tempa, nezvládnutou komedii s mnoha duchy, kteří působí velmi svěže a příjemně vtipně. Malé režisérovo cameo také potěší, ale je jen malou třešničkou na dortu, který obsahuje jednu z nejzajímavějších duchařin 90tých let. Přízraky jsou posledním filmem před trilogií Pán prstenů, což ve mě trochu vyvolává otázku, podle čeho byli jeho kvality označeny za dostačující k tak obrovskému třídílnému projektu, který patří mezi veledíla filmové fantasy. Moje 4* jsou lehce nadhodnocením tohoto příjemného, ale málo vtipného snímku, protože mám velmi rád hlavního hrdinu a celý příběh se pohybuje v prazvláštním světě duchů. ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

První studiová zkušenost Petera Jacksona a bezpochyby nejhorší film jeho filmografie. Film má nezapiratelný rukopis Jacksonovy předešlé tvorby, ale postrádá náboj, težko se to charakterizuje, je prostoupen skvělými nápady, slušným herectvím, kvalitními triky, ovšem některé pasáže jsou naopak vcelku nepříjemné (převážně ty s pošahaným agentem FBI)... celek pak působí zmateným dojmem. Slib, který dal Jackson po relativním neúspěchu tohoto filmu svým fanouškům (že se vrátí ke své předešlé tvorbě) sice nedodržel, ovšem málokdo mu to bude mít za zlé ;o) Ačkoliv... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

co se týká mě, tak je to nejlepší film tohohle režiséra, kterej jsem viděl. (a viděl jsem ještě vesmírný kanibaly a pána prstenů a konga). Je škoda, že duchařský komedie moc nikdo netočí, protože je vidět, že kdy to má neotřelej nápad a dobrej scénář, dá se natočit příjemnej a zábavnej film. Plus samozřejmě Michael J. Fox, můj nejoblíbenější herec z dětství (v 88 sem viděl návrat do budoucnosti snad stokrát), jehož to byla za posledních deset let určitě nejlepší filmová role. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Během prací na filmu na Novém Zélandu se Michael J. Fox definitivně rozhodl dát přednost rodině před časově náročným natáčením filmů. Vrátil se na televizní obrazovky a příležitostně se ukázal ve filmu ve vedlejší roli. Jak se nakonec ukázalo, Přízraky se staly posledním filmem, v němž ztvárnil hlavní roli. (HellFire)
  • Režisér Peter Jackson a výkonný producent Robert Zemeckis usilovali o uvedení filmu do kin na Halloween, ale nepovedlo se jim přesvědčit studio, které zvolilo letní slot. Toto rozhodnutí se ukázalo jako nešťastné, protože film si na sebe v kinech nevydělal. (HellFire)

Reklama

Reklama