Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka Carmen je matkou náctileté dcery a ženou v domácnosti. Její manžel Carlos pracuje na stavbě, má rád pivo a je zarytým fanouškem fotbalu. Pár je pozván na svatbu, kde Carlos svým obhroublým chováním způsobí ostudu. Během večera je na programu vystoupení kouzelníka a hypnotizéra Pepeho. Carlos si ho veřejně dobírá tak moc, že ho Pepe vyzve na pódium. Během seance se však omylem do Carlosova těla dostane zbloudilý duch jiného muže a bláznivá španělská komedie může začít. (Film Europe)

(více)

Recenze (21)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Abrakadabra je trošku scénáristický úlet. Hned z kraje nám tu představí Carlose. Carlos je hulvát, taky je fotbalový fanoušek, na svůj Real nedá dopustit a z pozice ležícího střelce ho pravidelně sleduje na gauči s plechovkou piva v ruce. Vágus, jak se patří. Protivnej, když jde Real do šance a nepromění, tak silně protivnej, zkrátka partie, na kterou byste nedali dopustit. No a tomu do těla vstoupí duch vraha a v tu ránu film nabírá na obrátkách. Jenže už ztrácí na tom vulgárním vtipu, který si hned na začátku tak osvojil. V tu ránu jsem vlastně ani netušil, co film chce. Špatný není, ale komedie to taky není. Tak co to je? ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Stejně jako ve Sněhurce Pablo Berger elegantně kombinuje fantaskní a reálné, tentokrát ale v současném a výrazně méně opulentním podání. Jednoduchý koncept podpořený předními španělskými herci jemně balancuje na hranici vážného a humorného a možná i vy si během sledování postesknete proč něčeho takového nejsou schopni čeští filmaři. 7/10. P.S. Fotbaloví fanoušci si prvních 15 min. užijí o něco více než ostatní. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nemohla se rozhodnout mezi dvěma muži (nebo taky dvěma zly v jednom těle). Tak si šla hledat třetího, tentokrát už jistě pana Dokonalého (měla jsem to štěstí takového najít). Hlavní hrdince Carmen jsem od začátku fandila a držela palce. Komedie Abrakadabra mi přijde pro ženy vyloženě užívací, zato chlapům může připadat spíš nasírací. Záleží na úhlu pohledu a pohlaví. Je to film který mi sedl a moc jsem si ten ponor do ženské duše užila. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

U fotbalu oči poulí, pivo loká, drbe kouli.“ Ač muž, Pablo Berger natočil feministický film, dokazující platnost evoluční teorie Charlotty Darwinové, že muži pocházejí z opice. Živočišná Španělka Maribel Verdú může potvrdit. A také to, že život se někdy točí v kruzích. Coby 28letá Louisa v Mexické jízdě měla za milence dva 16leté kluky, o 16 let později se jí do staré ložnice nasáčkoval duch 28letého mladíka. A měla dilema (už zase), kdo ji má líbat. Lhostejný opičák, macho par excellence Carlos nebo romantik s vysavačem Tito? Získá její lásku šikovný číšník, schopný nakrájet dort i se svatebčany? Nechte se překvapit. STAVEBNÍ OKÉNKO: [][] Ve Španělsku musí žadatel o jeřábnický průkaz prokázat, že umí: A) Fandit Realu Madrid i v kostele! B) Honit imaginárního šimpanze po ramenu jeřábu tam a zpět. C) Dokonce i s pořádnou opicí (cca 2 ‰) usadit cokoli kamkoli, na milimetr přesně, D) Usadit svoji manželku i dceru tím, že jim kakao a algebru omlátí o hlavu. [][]  Správná odpověď: Chlapi jsou pakáž, jeden jako druhej a Carmen odchází středem. Třikrát ji nožem píchnu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Fakt to nenapsala a nenatočila ženská? Když pominu ty mysteriozní hrátky s prohozenými dušemi v tělech, které to měly ozvláštňovat, ale nikam nevedou a nijak nejsou blíž vysvětleny, tak je to moderní stereotypní pohled na chlapa jako blba, co čumí na fotbal, vyřvává, o manželku se nezajímá a jen chlastá pivo. Ne, že by takoví neexistovali, ale ve filmech poslední doby je snad jen tahle sorta. A cílevědomá žena si zase musí pomoct sama. Vlastně ani nevím, jak ten film skončil a co se stalo s tělem a co s duší Carlose, ale o to autorovi nijak nešlo, šlo mu o tu ženskou podstatu. Jinak se to snaží být občas i vtipné a skutečně jeden dva fórky tady fungují, ale jinak je to často přehnané a trapné vtipkování. A s tou opicí jsem to nějak nepobral - jestli šlo o vnitřního démona Alberta, proč ji viděl Carlos, že? Přijde mi to prostě nedotažené. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

"Jsi krásná! Vypádaš jako Madonna." "Jakej Maradona? Děláš si ze mě prdel kvůli Barceloně, ty sráči?" Neurotický fanda Realu Madrid projde po prodělané hypnóze proměnou a stává se z něj pozorný manžel a otec. Jenže i tady je nějaké to "ale". V jedné rovině je to výborná komedie, která na začátku potěší všechny fotbalové fanatiky, v té druhé nadpřirozený thriller a konečně v třetí vztahové drama s originálním zakončením. První rovina je nejvýraznější, ale je to taková komedie, během které má člověk občas husí kůži. Vedle originálního pojetí mě bavili i herci. Antonio de la Torre je v roli "napraveného" hříšníka výtečný a jeho osobnostní přepínání baví a Maribel Verdú je osvědčenou značkou, což dokázala i tady. Dobré to bylo. 80% ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Začátek se mi docela líbil, nejlepší byl asi vtípek s Madonnou a Maradonou, ale po první nadějné čtvrthodince se to zvrtlo v dost velkou slátaninu, při jejímž sledování se humor místy úplně vytrácel. Některé situace hraničily s trapností, především ty rádoby dramatičtější scény s opičákem. Snad jen taneční vsuvka z klubu s celkem fajn muzikou mě ještě pobavila. Váhala jsem mezi dvěma nebo třemi hvězdičkami, ale těch pitomostí tam na můj vkus bylo až příliš. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Menší magořina, která dělá něco podle svého uvážení, kdy adaptuje dost podobný příběh, který tu byl už mnohokrát, akorát nyní ještě zmagořená španělskými vlivy, nějakou krvavostí a podobně. Občas docela nový styl pojetí, občas docela sranda, občas naprostý úlet, který jde absolutně mimo vás. I tak bych ale lhal, kdybych řekl, že jsem se nebavil. To je docela ultimátní zabiják všeho. Škoda. Kdyby to nechtělo být tolik "svý" mohlo to být lepší i úspěšnější. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

já jsem se výsostně pobavila.Což byl záměr filmařů.Člověk by i chvílemi se nechal do toho duchaření vtáhnout.Josep Maria Pou byl ve své roli báječný.Trochu mi to připomělo Profesory zločinu.Paráda. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Mockrát jsem tu psal, že se mi líbí " jiné " filmy, jdoucí proti proudu většinového diváka. Toto mě však moc nebavilo. Začátek nadějný (fotbal, svatba, Madonna - Maradona ). Hypnóza a proměna Carlose fajn, ale to převtělování a "opičí " scény se mi nelìbily. Celé to pak od komedie zklouzlo spíše k dramatu, což by nebylo na škodu, ale popravdě jsem tomu pak moc nerozuměl. Z mého pohledu tedy podprůměr. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

30% - komentář 20ti slovy: Žánrový bordel...ani vtipné a ani nějak poutavé. 2 vtipné hlášky, 2 vtipné scénky a ve finále vlastně nevím, co tím kdo chtěl říct. +++ SPOILER 20ti slovy: Do týpka se dostane duch vraha a žije jeho život...na venek jako schizofrenik. Manželka pomocí hypnózy "ducha""zabije" a protivného manžela opustí. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola vážne donebavolajúca hovadina. Asi som veľmi hlúpy divák, ktorý nevie oceniť nejaké umelecké dielo, lebo ak toto malo niečo podobné s umením, tak ja som ho teda nezachytil v žiadnej forme. Komédia, pri ktorej som sa ani raz nezasmial, len som neveriacky krútil hlavou, o čo v tomto filme vlastne ide. Celé zle. Hviezdička z milosti. 20 % ()

Aquila 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, zpočátku trochu nijaký, působící jako lacinější komedie, ale postupem času se zdramatizoval a zhoustl, takže nakonec z toho vyšel docela zajímavý a svižný útvar. ()

Reklama

Reklama