Reklama

Reklama

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

  • USA The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (více)
Trailer 1

V dávných dobách byl vykován kouzelný prsten, který vlastnil pán Mordoru Sauron. Jeho moc začal využívat k šíření zla, ale o prsten nakonec v boji přišel, a ten na dlouhá léta zmizel. Nakonec ho našel hobit Bilbo Pytlík, který díky němu přestal stárnout. Na naléhavou žádost čaroděje Gandalfa předá prsten synovci Frodovi. Ten se svými kamarády Samem, Smíškem a Pipinem odcházejí do Hůrky a Gandalf se vydává pro radu za svým učitelem, čarodějem Sarumanem. Ten se však přidal na stranu zla a zajme ho. S pomocí tajemného hraničáře, přezdívaného Chodec, Frodo a jeho kamarádi uniknou jen o vlásek devíti černým jezdcům, kteří vyrazili z Temné věže, aby prsten našli a přinesli svému pánovi Sauronovi. Do Roklinky je svolána velká porada lidí a elfů, která rozhodne, že prsten musí být zničen. To je možné pouze tam, kde byl prsten zrozen, v ohni Hory osudu. Odvážný Frodo se nabídne, že tam prsten odnese. Nebezpečí je však příliš veliké, a tak se mu, jako jeho ochránci, postaví po bok čaroděj Gandalf, trpaslík Gimli, elf Legolas, bojovník Boromir, hobiti Sam, Smíšek a Pipin a také Chodec. Zrodí se Společenstvo Prstenu, které se vydává na nebezpečnou cestu plnou nástrah a nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Uživatel palox smazal svůj příspěvek.

MoziMedve

MoziMedve (hodnocení, recenze)

Plánuje se promítání v kinech? Letos to bude 20 let od premiéry návratu krále, během výročí Společenství jsem nic nezaznamenal ale to byl COVID. Rád bych dostal příležitost shlédnout trilogii na velké obrazovce. V Letech 2001-2003 jsem moc do kin nechodil a mrzí mě, že jsem to prošvihl. 

na příspěvěk reagoval Merengues9

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

fabecc1222

Aspoň že tak, ale aj ten nápad je mi nepríde ako nič iné, len stávka na značku. Doba a nedosiahnuteľná latka, ktorú Pán prsteňov nastavil, neumožňuje obstojný film zo Stredozeme.

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Echelon1

Na to se nechystaj, chtějí rozšiřovat současný svět PP. Spíš nás tak čeká dříve zmiňovaný příběh mladého Aragorna, nebo příběhy dalších postav z filmů.

na příspěvěk reagoval Echelon1

Shakers

Shakers (hodnocení, recenze)

Echelon1

Lenze na prvy vek prava nemaju. Iba na LOTR + dodatky a Hobita.

Druhy vek s dodatkov robi Amazon a zvysok- Silmarilion a ostatne knihy patria pod Tolkien Estate a ti len tak prava asi nepredaju.

Na jednu stranu by som si rad nieco pozrel ako sam hovoris v zavoji LOTR lenze nemaju moc s coho cerpat.

na příspěvěk reagoval Echelon1

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Shakers

"Šancu" som myslel, že by som to možno chcel vidieť v závoji štýlu LOTR, ale inak sa za natočenie nebijem. Koherentne sa prakticky nedá natočiť nič, najväčší potenciál má možno prvý vek, dať nejaký úvod zhrňujúci podstatné udalosti (ako začiatok Spoločenstva prsteňu) a film vyvrcholiť bitkou hnevu. Ale aj to by podľa mňa bolo neosobné a vypadalo ako sfilmovaná počítačová hra. Čiže nech nechajú LOTR legendu legendou.

na příspěvěk reagoval Shakers

Uživatel Echelon1 smazal svůj příspěvek.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Shakers

Jackson hlavně neměl točit Hobita. Posral, co se dalo. Měl to dělat del Toro. Možná by to posral taky, ale aspoň by to bylo jiné.

na příspěvěk reagoval Shakers

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Shakers

Ak by to bola pôvodná produkcia a Jacskon s dostatkom času, plánovania a finaciami, dal by som tomu šancu (a "Prstene moci" nech naveký ostatnú len ako internetový vtip).

na příspěvěk reagoval Shakers, Shakers, Ainy

Ufololog

Ufololog (hodnocení, recenze)

Nevíte jestli je někde k sehnání aspoň s cz titulky jak se točí ty filmy o filmu,jak se to natáčelo ,atp? nya youtube to je ke každýmu dílu,ale piču tomu rozumim

na příspěvěk reagoval Shakers

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

O čem tu diskutujete (special edition vs director's cut) je už asi minimálně deset let známá věc (minimálně to je velmi přehledně vysvětlené na en.wiki). Vedle standardní verze (theatrical) je verze prodloužená (nový materiál) a pak verze prodloužená s dalšími minutami navíc, kdy jde o děkování fanouškům. Nic dalšího se vedle těchto tří verzi neobjevilo a minuty filmu navíc jsou vždy v prodloužené verzi a v té ještě delší nikoliv.

Na novém remasterovaném vydání těch prodloužených verzí na blu-ray by mělo jít zase o ty nejdelší možné verze (navíc to, co nebylo v kině plus extra dlouhé titulky), což nemůžu potvrdit, protože jsem je ještě nerozbalil. 

Fido

Fido (hodnocení, recenze)

Belbo

Na uložto.to mají nejdelší verzi 3:48:18 (228 min.), což je ta verze s děkovačkou na konci, přičemž děkovačka začíná na 3:28:24 (208. minuta) a trvá 20 min. Takže žádný "Director´s Cut" ve smyslu dalších nových scén skutečně neexistuje.

Uživatel Fido smazal svůj příspěvek.

Belbo

Belbo (hodnocení, recenze)

Ufololog

Na ulož.to, aspoň tam byla, ale nevím, mám radši tu 208 minutovou.  Tahle se docela táhla, z přidaných scén, nebo jen rozšíření se mi líbila jedna (spojující příběh s Hobitem).

na příspěvěk reagoval Fido, Fido

curunir

curunir (hodnocení, recenze)

Ufololog

To je to isté.  Možno sa mohlo stať, že zo záverečných titulkov vystrihli tú strašne dlhú ďakovačku fanúšíkom.

na příspěvěk reagoval Echelon1

Ufololog

Ufololog (hodnocení, recenze)

Kde je ke stažení ta Director's Cut: 228 min ? mám jen prodlouženou Special Edition: 208 min ,těch 20 minut navíc mě zajímá :-)

na příspěvěk reagoval Shakers, curunir, Belbo

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Vecernicek

10. prosince 2001 byla světová premiéra Společenstva prstenů v Londýně.

19. prosince pak šlo Společenstvo do kin v USA.

Nevím jak ve zbytku světa, ale řekl bych, že i u nás už bylo do konce roku uvedeno.

Dvojčata spadla 11. září, tedy o tři měsíce dříve.

Vecernicek

Vecernicek (hodnocení, recenze)

To není možný, že je to dvacet let. v roce 2001 spadli dvojčata a to pán prstenů nebyl. Máte tam chybu v tom datumu. 

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

L_O_U_S

Výborne, toto sú farby Stredozeme. Ale predsa mi tam chýba porovnanie záberu z Caradhrasu, ktorý bol asi najvýraznejší. 

na příspěvěk reagoval L_O_U_S

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Tak nevím, zda mám být šťastný, že neudělali na bluray zelenou příšeru jen z mého milovaného Near Dark, ale i z těchhle trháků, nebo prostě jen brečet nad tou zhovadilostí. Vypadá to, že za chvíli budou stará DVD vydání ceněna nad zlato.

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

L_O_U_S

taky mi to přijde jako zbytečnost. Někde ta změna sice ani nejde téměř poznat, ale ve většině ukázkách je to až nepříjemné pro oči. Ta zelenomodrá se mi opravdu nelíbí.

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

L_O_U_S

Mne sa modré ladenie farieb páči, ale na správnom mieste. Napríklad Terminátor 2 vypadá výborne a je to pre ten film špecifické. Ale musí to k filmu patriť, úplne zmenený vizuál a atmosféra, ako tá scéna na Caradhrase, mi už vadí.

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Echelon1

Upřímně mi tenhle "modrozelený" trend moc nesedí. Nikdy jsem sice neviděl ty nové Jurské parky, ale dost mě od nich odrazuje, že tam všechno vypadá jako dělané přes modrozelený filtr.

na příspěvěk reagoval Echelon1

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Echelon1

Ono to tady vede k prastaré otázce - zda by filmy měly být sledovány pokud možno v podobě nejvíc věrné té, v jaké byly promítány poprvé, nebo zda jsou do nich možné zásahy a korekce. Pokud s tím nemá problém Peter Jackson a spol., nevnímám to jako kdovíjaké zlo ani já (a bez toho videa bych to možná ani nezaregistroval). Na druhou stranu je film určitým svědectvím doby a jeho úpravy jen proto, aby vypadal "moderně", navíc za barevného zkreslení, mi moc šťastné nepřijdou. Patří sem i přidávání dalších efektů, ořezy pro televizní obrazovku atd. Pak dávají lidi dohromady projekty jako Star Wars Despecialized Edition, které se snaží zvrátit někdy necitlivé zásahy do původních verzí.

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Gryphon

Mne ten Matrix až tak nevadil (stratilo to trochu na atmosfére, ale napríklad tváre to zlepšilo), zato Terminátor 1 sa mi v tých úpravách vôbec nepáči.

Gryphon

Gryphon (hodnocení, recenze)

Echelon1

Mňa skôr prekvapilo ako zmenili Matrix. To vôbec nebolo k lepšiemu. Okrem iného tam pridali kontrast čo malo za následok stratu kresby.

na příspěvěk reagoval Echelon1

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

L_O_U_S

Nemám väčší problém s upravenou verziou. Ako povedal človek vo videu, v tejto úprave vypadá LOTR modernejšie. Na druhú stranu pôvodný jas, farby a kontrast sú pre LOTR veľmi dôležité, nie len pre charakteristický a nezameniteľný vzhľad tejto trilógie, ale aj pretože vytvárajú hranicu atmosféry jednotlivých prostredí (príjemný a hrejúci Kraj, seversky-inšpirovný Rohan, temné miesta Morie, Mordoru...). Caradhras samotný súhlasím, vôbec to nevypadá dobre, o niečo menej mi nesedí ale aj napríklad les v Amon Hen.

na příspěvěk reagoval Gryphon, L_O_U_S, L_O_U_S

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Možná už to tady proběhlo, ale tohle video srovnává barevné ladění původní kinoverze s novými edicemi. Jsem sám, komu ten posun do modré přijde (zvlášť u přechodu Caradhrasu) jako zbytečnost?

na příspěvěk reagoval Echelon1, Ainy

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Shakers

Tu vidieť poctivé premyslenie detailov, kedy režisér vedel, čo dať a čo nedať a PREČO nedať. Keď riešime len to, čo sa múdro nedostalo ani do predĺženej, tak som hlavne rád, že vynechali 2., o tom bezpochýb. Tiež pochvala, že Arwen nebola ukázaná v Helmovom žľabe (jej odlúčenie od Aragorna by bolo v podstate úplne negované).

Keď už sme pri tom, kto ešte nevidel/nevie, tu je postrihaný vynechaný súboj Aragonra a Saurona.

https://www.youtube.com/watch?v=9MvcaQg_auk&t=0s

Související novinky

Nový Pán prstenů na cestě?

Nový Pán prstenů na cestě?

24.02.2023

Poté, co se koncem minulého roku podařilo švédské korporaci Embracer pořídit veškerá zbývající práva na značku Pána prstenů (seriálová koupil předtím za nemalé peníze Amazon), uzavřela nyní studia… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Warner Bros. zkouší prodat Pána prstenů jako NFT

Warner Bros. zkouší prodat Pána prstenů jako NFT

20.10.2022

Někdo by měl nejspíš říct studiu Warner Bros., že NFT nebyly populární už loni, natož letos, a že celá kryptokomunita pomalu ale jistě umírá. Společnost totiž čerstvě oznámila, že hodlá prodávat… (více)

Reklama

Reklama