Reklama

Reklama

L'homme orchestre

  • USA The One-Man Band
Krátkometrážní
Francie, 1900, 3 min

Obsahy(1)

V tříminutovém snímku Georges Méliés kopíruje sebe sama, aby si posléze zahrál v orchestru, kde každá jeho kopie hraje na jiný hudební nástroj. (Stegr)

Recenze (32)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Orchestr složený jen z naklonovaného Meliése. Sedm židliček, sedmkrát ten samý. Poté několik dalších triků s mizením a tak dále. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Star-Film // Nato, že to je z roku 1900, je to celkom pôsobivé, ale žeby ma to chytilo za srdce, tak to nie. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu parádička. Myslím, že s trikovými kvalitami a nápady, kterými tento Mélièsův vtipný minutový filmeček disponuje, by mohla televize diváky bavit i dnes. L'Homme orchestre je přes sto let starý a já se snad zdráhám uvěřit tomu, že to tak skutečně je. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Škoda jen, že se Méliès při natáčení obyčejně omezoval na statickou "fotografii" proscénia v jediném celku. O kolik jsou tím jeho kouzelnické kejkle ochuzeny! ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Výborná scénka, kterou napodobil např. i Buster Keaton ve filmečku Frigo na divadle. Skvělá ukázka Méliésova trikového umění. Pěkně je tento snímek popsán i v dobovém katalogu Méliésovy společnosti: "...všichni hudebníci jsou současně na plátně a jsou si naprosto podobni. Je velice zábavné pozorovat jejich grimasy a pohyby při hudební produkci. Úplná novinka!" ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tady by se ti hoši, kteří mají k dispozici celá triková studia s nejvýkonnějšími počítači, měli učit. A bylo by co. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Skvělá ukázka toho, čemu se na počátku 20. století lidé smáli, co je rozsmávalo a snad i trochu děsilo.... Meliese mizí, vybuchuje, množí se na několik Meliésů a přitom se různě pitvoří... ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Výsledkem klonování je to,že vidíte sedm stejnych Meliesu.. V dnešní době by se tento trik prováděl v počítači, ale před 105 lety ? ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Vizionářské dílo trikového průkopníka z dob úplného počátku filmu. Vidět to v té době, tak budu zírat jako když jsem coby osmiletý klouček viděl Copperfielda nechat zmizet vlak. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ďalšia Mélièsova paráda. Opäť vysoko inovatívne, so zaujímavými trikmi, komikou a pohybmi. Tento pán bol borec, tak režijne ako aj herecky, rodený umelec. Film o chlapíkovi multiumelcovi a zabávačovi, je to ozaj chuťovka. ()

Reklama

Reklama