Reklama

Reklama

Nejtroufalejší zlodějíčci ve zvířecí říši

(TV film)
  • Velká Británie Nature's Boldest Thieves
Velká Británie, 2015, 49 min

Obsahy(1)

Jezevci, lišky, veverky a rackové používají stále troufalejší techniky, aby nás připravili o kousek svačiny nebo se vloudili do našich zahrad... Velkou Británii sužují loupeživé zvířecí hordy. Ukradnou vám cokoli, čekají jen na vhodnou příležitost. Kradou ve skupinách, mají to perfektně zorganizované. Pozor na střemhlavé útoky racků. Města zase zaplavují lišky. Hluční požírači odpadků! Zvířecí lupiči neváhají krást lidem jídlo doslova před nosem. Vypasení jezevci hloubí pod domy tunely, do kterých by se vešel i člověk. U některých z nich už lze hovořit doslova o invazi. Např. obyvatele Cardiffu znepokojují právě rackové. V současné době jich žije v britských městech téměř čtvrt miliónu. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Neotrely dokument o zviratech. V rumunskem hostelu na kraji pohori Bucegy k nam take na veceri na zahradu chodila liska, ale byla hubena. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Mnohé povedené záběry nabízejí na zvířata jiný úhel pohledu, vyzdvihl bych experiment s racky. Komentář nicméně mohl být střídmější. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jezevci, lišky, veverky a konečně i rackové a vlastně všechna ostatní zvířata nemohou za lidskou nenažranost a roztahovačnost. Oni byli na všech místech na planetě dřív. Takže mají plné právo se na ni roztahovat stejně jako my lidé. A je tak s podivem, že se lidstvo rozčiluje nad tím, že se jim jak zvířata tak i hmyz sem tam stěhuje do do domovů, když oni sami ten svůj čím dál víc ztrácejí. Já se tomu nedivím. Je zajímavá, která zvířata přesně byla v dokumentu zmíněna. Je mezi nimi totiž značný rozdíl. Zatímco jezevci si hloubí nory pod baráky, není řečeno, že by nějak výrazně škodili, tak racci kradou potraviny doslova přímo od úst. To je ale také jejich jediná negativní vlastnost. Obyvatelé to ví a mohou se tak před nimi chránit, být ostražití a dávat si pozor. To ale oni nedělají. Dál sedí na plážích a vlastně bych řekl, že jsou pak rádi. Mají historku k dobru a možná v duchu rackům fandí. Dále třeba veverky nejsou vůbec žádným problémem. Ti lidem vůbec neškodí. V pořadu je o nich jen kraťoučká zmínka ve smyslu jejich dovedností a odvahy. Takže proč zlodějíček? Toto označení navíc nesedí ani na lišky, které nejenže nic nekradou - většinou vyjídají popelnice, ale obyvatelé je vlastně krmí. Tak nač si ale pak stěžují? Tvrdí, že jsou odvážné a lidí se nebojí, ale sami si je ochočili, vykrmili a navykli. Ostatně ani jezevci nemohou být považováni za zloděje. Takže se v konečném výsledku bavíme zase jen o raccích. Některé pokusy byly sice zajímavé, ale jinak dokument nepřináší z hlediska objevnosti vůbec nic nového. Vlastně spíše jen reflektuje fakt, že se na jednom místě v Británii zvířata začínají k lidem chovat stejně invazivně, jako se lidé chovali po statisíce let. Ach, ty zvířata...to na ten nápad přišli až teď? ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama