Reklama

Reklama

Česká kuchařka

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Divadelní adaptace největšího českého bestselleru všech dob! Domácí kuchařka Magdaleny Dobromily Rettigové vyšla poprvé v roce 1826, ihned se stala samozřejmou součástí téměř každé domácnosti a počtem vydání snadno předstihla všechna velká díla české literatury. Mnohem méně jsou známé osudy její autorky, Magdaleny Dobromily Rettigové, ženy činorodé, podnikavé, nápadité, která láskou k lidem, dobrotou, citem a touhou po kráse překonávala osobní trápení. Víme, co se odehrávalo na jejím kuchyňském a psacím stole. Co se ale dělo v její duši? V inscenaci Česká kuchařka, jejímž scenáristou, scénografem a režisérem je Šimon Caban, hraje Magdalenu Petra Tenorová, Dobromilu Ivan Vodochodský, Rettigovou Alena Štréblová. Na jevišti se nejen ukazuje česko-německé prostředí a způsob života vzdělaných vlastenců, ale také se tam vaří a stoluje. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako sled nudných / trapných scének z pořadu O poklad Anežky české, akorát je to roztažené do celovečerní délky. Přerušování děje kuchařem ze současnosti mi nevadilo, spíš naopak, ale celkový dojem to stejně nezachránilo. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Scénky ze života M.D.Rettigové a obrozeneckého prostředí jsou zajímavé a poutavé, bohužel spojování děje vložkami ze současnosti s populárním (bodrým a halasným) kuchařem působí neústrojně a výsledek sráží do průměru. ()

Reklama

Reklama