Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 657)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson .. The world is changed. Nemožné se stalo skutečností a z "nezfilmovatelné" knihy vznikl (superlativy si každý doplní sám..) FILM Pán Prstenů. Celou trilogii beru jako celek, který u mě patří na první místo nej filmů. Klenot kinematografie ve kterém všechno klape, od herců, přes kameru, střih, zvuk, hudbu, vizuální efekty, scénář, výpravu, kostýmy, masky až po uchvatnou režii, a který si zasoužil každého Oscara a jiná ocenění, diváka, obrovskou popularitu, i ty dolary. Kdybych musel určit nejlepší "část" filmu, je to jednoznačně Společenstvo Prstenu. Vidět to poprvé byl jeden z nejsilnějších a úžasně strhujících kino zážitků a jsem rád, že jsem u toho byl. __ Pozdější DVD verze LOTR ve Special Extended Edition je něco naprosto jedinečného a bezchybného. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv mám jako věrný fanoušek předlohy k mnoha věcem na Návratu krále nemalé výhrady, když uvážím naprosto bezprecedentní velkolepost celého díla, nemůžu hodnotit jinak než pěti hvězdami ani kdybych chtěl. A já nechci. Absolutorium pro všechny tvůrce, jmenovitě režiséra Jacksona a kamerový tým za tu neuvěřitelnou pastvu pro oči. Škoda některých úlitebv masovému diváctvu (příklad za všechny - Legolasova likvidace olifanta) a v některých scénách skutečně přepísknuté míry patosu. To jsou však jenom jedny z těch věcí, které jsou v širším pohledu na celý film drobnostmi. 90% ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších fantasy (koneckonců jediná fantasy oceněná Oscary jako nejlepší film), ale přitom nejslabší díl trilogie. Tedy, tak slabý jak jen Pán prstenů může být (není 100%, ale 85% určitě). Na Pánu prstenů mám nejraději právě pohádkový začátek v Kraji a soudržnost Společenstva a vzhledem k tomu, že v tomto díle se především bojuje (Frodo svádí vnitřní bitvu s prstenem, ostatní válčí s Mordorem) a všichni jsou rozdělení, není to můj nejoblíbenější díl. Délka je celkem vražedná, ale i tak bych neřekla, že je konec natahovaný;bylo tam vše, co mělo být. Chyběla mi klasická pánoprstenovská hudba, nějak jí ubylo. Ale přesto se mi líbilo kouzelné Minas Tirith, cesta za armádou mrtvých, Aragorn charismatický jako nikdy a morbidní humor Legolase s Gimlim. Přes všechny mé výtky je to krásné zakončení. Ale označení některými "nejlepší díl trilogie" dost nechápu. Nebudu říkat neplačte,protože ne všechny slzy jsou špatné. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát 5* protože s nimi nesouhlasím. Ten film je výborný, ale Jackson se až příliš snaží emočně rozsekat diváka a někdy je to až nepříjemné. Všechny ty dojemné scény tato snaha minimálně z části zabíjí. Kolik tu je scén, při kterých bych vytahoval kapesník? Skoro půlka filmu a to není moc zdravé. K tomu fosfor na platně?A Legolas? Ten digitální hraje možná lépe než skutečný... Asi sem jeden z mála co pochybuje o dokonalosti závěrečného dílu, ale přes jeho geniálnost a našlapanost je to na můj vkus příliš prvoplánovitě směrovaný film na city diváků. PS:Odula je slabá, čekal jsem o hodně více ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Jackson mě smetl hned na několika frontách, z nichž nejvíce vyčnívá potřeba sahat každých deset minut pro kapesník nebo zvedat čelist z podlahy nad úžasným ztvárněním jinde neviděných fantasy prvků (potřebu hmatat po třech hodinách po nočníku opomíjím ;). A je skvělé, že studnice inspirace zůstala naplněna až do úplného konce! Finiš si zaslouží malou ódu na perfektní načasování, půlhodina co následuje po něm, se nesla v libých tónech rytmického posmrkávání snad skoro všech v sále. Bohužel může někomu připadat příliš zdlouhavá a osobně se obávám, že při třetím čtvrtém zhlédnutí z ní vyšumí kýžený efekt. Hlavní bitva Středozemě je naprosto fascinující, pokud dojde na detaily, ale vrtulníkové záběry na špendlíkové hlavičky uprostřed digitálního vojska už neberou dech takovým způsobem, jako se to dělo u Dvou věží. Přesto platí, že je to jedna z nejlépe ztvárněných bitev ve filmu vůbec a jestli letos Jackson nedostane Oscara, akademikům se určitě po předávání cen přihodí něco moc ošklivého. Celkově cením, že Jackson znatelně přidal na vývoji těch postav, které v minulosti lehce zanedbával nebo jim přikládal menší váhu (to co provádí v Návratu krále se Smíškem a Pipinem nestihl za oba předcházející díly dohromady) a naopak taktně posílá do ústraní postavy provařené – Gimliho a Legolase si pořádně užijete jen dvakrát třikrát. Je konec filmu, trilogie, zrodu nové filmové kapitoly. Není proč se těšit na leden, protože Frodo už tam na nás nečeká. To je tak nepopsatelně smutné, že je jednomu až do breku. Běžte plnit pokladny a doufejte, že ten Hobit přece jen za pár let přijde... ()

Galerie (195)

Zajímavosti (206)

  • Scéna, ve které Sam (Sean Astin) obviní Gluma (Andy Serkis) z toho, že sebral elfský chléb, se točila 24. listopadu 1999 v sále pro squash. Randy Cook, režisér animace, hrál provizorního Gluma, neboť role ještě nebyla obsazena. (lemon_zobak)
  • Ve scéně, kdy se Pipin (Billy Boyd) vypraví za Gandalfem (Ian McKellen) kvůli záchraně Faramira (David Wenham), Gandalf pořád drží svoji kouzelnou hůl, avšak jakmile se dostane k Faramirovi, už ji nemá. Nejde však o filmovou chybu, protože v prodloužené verzi se dozvíme, že než k Faramirovi dojel, setkal se s Pánem nazgûlů (Lawrence Makoare), který mu hůl zlomil. (Lauri)
  • V závěrečné scéně, kdy orel letí s Frodem (Elijah Wood) v drápech, Frodovy nevlají vlasy, což neodpovídá rychlosti letu ani síle větru. (cepice)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama