Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Recenze (1 657)

FantasyPlanet.cz (Ďuro Červenák)

"Pán prstenů: Návrat krále je velkolepý, nádherný, dech beroucí film. Je bez přehánění podstatně lepší, než jsme doufali na základě výborných zkušeností s předcházejícími díly. Je strašidelný i vtipný, plný ohromujících davových scén i dojímavých drobných lidských příběhů, má krásnou hudbu, bez…" více

Filmpub.cz (Tomáš Vyskočil)

"Některé záběry sice nezapřou svůj počítačový původ, ale jsou tak působivé, že to stojí za odpuštění. Ostatně za počítačového Gluma má Weta Digital místo v trikové historii už předem jisté. Jestliže jste ve Dvou věžích souhlasně mručeli, kterak se Glum jako trik povedl, v Návratu krále se podobnou…"

Filmweb.cz (Petr Čihula)

"Návrat krále rozhodně není bezchybný, ale má tolik obrovsky emotivních, tzv. "ždímacích" chvil, že mu beze zbytku podlehnete a ty detaily necháte s radostí pro rýpavé kritiky. Což mi ostatně připomíná, jak zbytečné je dál a dál vyjmenovávat a popisovat další a další jeho pozitiva. Tohle si musíte…" více

Kinema.sk (Vladimír Kurek)

"Možno je to ako s láskou na prvý pohľad, ktorá buď zahorí, alebo nie. Tak či tak, som šťastný, že som sa dočkal týchto dní a že som - spolu s vami všetkými - mohol byť pritom. Možno som prekliaty, a na rozdiel od tých zástupov bezhranične nadšených recenzentov, odsúdený čakať na vlastného kráľa.…" více

Tiscali.cz (Tomáš Seidl)

"Problematickým místem trilogie i v poslední části zůstává obsazení, které jednorozměrně načrtnutým charakterům nedodává plastičtější obrysy: postavy definují jen jejich sošná gesta, zasmušilé pohledy a archetyp, který naplňují. Většině mužských hrdinů schází potřebné charisma platí to především…"

Tiscali.cz (Šimon Šafránek)

"Návrat krále obsahuje bez debat nejlepší scény z celé trilogie. Pellenorská bitva je jednou z nejmasivnějších filmových řeží vůbec. Frodův boj s Odulou je vybroušeným démantem horroru. Pipinův zpěv Denethorovi prokládaný Faramirovým zoufalým útokem proti skřetí přesile pak je pro mne nejsilnějším…"

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama