Reklama

Reklama

Laura a její tygři

(koncert)

Obsahy(1)

Bílé košile, černé kravaty, černé brýle, krásné zpěvačky a rocková dechová sekce, to je záznam koncertu skupiny Laura a její tygři k příležitosti oslavy 30 let jejich existence z brněnského Sono centra... V lednu 1986 představil kapelník Karel Šůcha v mosteckém Neprakta klubu svoji novou skupinu, která vešla do dějin české rockové scény pod názvem Laura a její tygři. Energická hudba a přitažlivá pódiová show napomohly kapele k raketovému vzestupu a poté, co dobyla domácí pódia, zamířila do světa. Kapela koncertovala na festivalech a v klubech třech kontinentů. Záznam koncertu z brněnského Sono centra k 30. výročí vzniku kapely. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ž-Á-R T-R-V-Á." Za mě teda už ten žár poměrně dost vyhasl. Na přelomu osmdesátých a devadesátých let jsem se s tímto tělesem setkával při každé možné příležitosti, protože do mě bušilo svou energii a donutilo mě radostně dělat věci, které absolutně neumím - tančit a zpívat. Jenže po třiceti letech kapela zcel obměnila složení, "vyzrála", zplodila nejednu utahanou skladbu a dechy ztratily na síle. Naštěstí jsou stále ve hře staré dobré vypalovačky Bezcenná slova, Nebudeme či Jablko je vinno, které zachrání ledacos. Neomluví však absenci původní Laury Jany Amrichové ani nejuřvanějšího tygra Martina Pošty. ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Laura a její tygři mají pořád drajv. Jejich nejnovější Laura, Lucie Bakešová, zapadla perfektně a při svém mládí vypadá na výraznou osobnost. Je rozhodně nejen co poslouchat, ale i na co se koukat. ()

Reklama

Reklama