Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Entebbe je politický thriller inspirovaný skutečnými událostmi z roku 1976 o únosu letu Air France na cestě z Tel Avivu do Paříže. 248 pasažérů, 12 členů posádky, 4 teroristé. Němečtí radikálové Brigitte Kuhlman (Rosamund Pike) a Wilfred Bose (Daniel Brühl) společně se dvěma členy lidové fronty pro osvobození Palestiny přinutí letoun přistát v Entebbe v Ugandě. Požadují výkupné ve výši 5 milionů dolarů a propuštění palestinských vězňů v Izraeli, jinak začnou zabíjet rukojmí. Operace Entebbe byla jedna z největších a nejnákladnějších záchranných akcí v historii. (Bioscop)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (217)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jak je vidět tak nejúspěšnější protiteroristický zásah v dějinách je pro filmaře pořád vděčné téma. Nevím kolik zde hodnotících vidělo předchozí verze. Toto je totiž již čtvrté zpracování této události a i když nemůžu mluvit o nějakým průseru, tak tomu kdo se o tuto problematiku zajímá bych spíš doporučil starší verze Operace blesk a Operace Entebbe. Tohle je dost zkratkovité. Vzhledem k stopáži to mohla být strhující jízda, ale je tu zbytečně moc nepodstatných scén na úkor těch důležitých. Každopádně kvalitní filmařina to nepopírám a ty slabší 4* bych dal, ale hvězdu dolů sráží nezvládnuté a odfláknuté finále. No a prostříhávat finální přestřelku záběry na tanečnici která nezvládá své kreace a padá na hubu opravdu nebyl šťastný nápad.65% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek 7 Days in Entebbe se opírá o dramatické události roku 1976, což by logicky mělo vyústit v hutnou podívanou se svižným spádem. Bohužel, výsledek je všechno možné jen ne dobrý. 7 Days in Entebbe se totiž po většinu času věnuje přípravám na únos a poté "hloubavým" úvahám na téma smrti a nakládání s unesenými lidmi. Celý tento filmový "guláš" obsahuje pochybnou třešničku na dortu v podobě prostřihů na nějaký skupinový umělecký tanec. Upřímně, po většinu stopáže jsem nevěřícně kroutil hlavou nad tím, jak moc jde zkazit tak zajímavá a poutavá látka. „If your government does not cooperate, I will kill two children every twenty-four hours.“ ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

7 různých lidí v sále chrápalo a určitě víc jich spalo tiše. A vůbec se jim nedivím. Taky jsem od pochrupování neměla daleko. Takhle nezáživný film jsem už dlouho neviděla. Dějově dost nezajímavé a hlavně už ohrané. Velice pomalé tempo a herecky teda taky průšvih. Jinde geniální Brühl to tady táhne velice průměrným výkonem. A Pike tady byla tak nesympatická, že jsem jí měla chuť vrazit facku. Bohužel. Tenhle film je pro mě jeden z nejnudnějších. A vůbec nechápu to propojení s tancem. Choreografie pěkná a hudba super, ale vůbec se to nehodilo. Jak kdyby se jim tam zamotaly scény z jiného filmu. Bohužel 2* ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co k tomu napsat, ani jestli se mi vůbec chce. Můžu to pojmout čistě po filmové stránce, v té mi to nepřijde nějak dvakrát ohromující či poutavé. To ale nejednou u skutečnými událostmi inspirovaných filmů bývá. Jo, a ty tanenčí prostřihy mě dost sraly. Můžu to pojmout obsahově, k tomu bych vlastně řekl jen, že, ne že bych chápal první vlnu RAF, ale nikdy jsem nechápal ty další, těm už šlo hlavně jen dostat z vězení jejich předchůdce a hlavně, obecně, omezovali lidi, které chtěli osvobozovat. Izraelsko-Palestinský konflikt je fakt komplikovaný. V tomhle ohledu je třeba ocenit, že film není nějak očividně jednostranný. Takže to shrnu a zaobalím asi takhle - Rosamund Pike má hrozně sexy pupík (i zbytek těla). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chceš obsadit Ugandu, Šimone? - Při odchodu jim ji vrátíme." Já tedy úplně přesně nevím, zda mám fandit hodným Palestincům v boji proti zlým Izraelským okupantům či hodným Izraelcům při obraně své země před zlými Palestinskými teroristy. Ten problém je na mě příliš složitý a jsem rád, že ho nemusím řešit. Na druhou stranu jsem si jist tím, že nemám rád stavění pomníků teroristům, takže bych jména Brigitte Kuhlmann, Wilfried Böse, Andreas Baader či Ulrike Meinhof znal raději pouze jako odstrašující případ z hodin dějepisu. Ale když už jsou tady, tak mi připadalo, že únos byl nudný, jednání izraelské vlády zajímavé, záchranná akce podivná a u toho poskakování na židlích si nejsem jistý tím, zda bylo geniální nebo dementní. Ať bylo jakékoli, tak je to jediná část filmu, na kterou určitě nezapomenu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Již čtvrté filmové zpracování riskantní protiteroristické mise. (Zdroj: Febiofest)
  • Izraelská formace letadel letěla k cíli ve výšce okolo 30 m., aby unikla pozornosti radarů okolních zemí. Prvek překvapení byl zachován i při přistání prvního letounu C-130, ve kterém byla záchranná jednotka. Letoun se ve správný čas odpoutal z formace a přistál v závěsu za pravidelným zásobovacím letem. (Cocacolix)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. února 2018 na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu. (BMW12)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama