Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Entebbe je politický thriller inspirovaný skutečnými událostmi z roku 1976 o únosu letu Air France na cestě z Tel Avivu do Paříže. 248 pasažérů, 12 členů posádky, 4 teroristé. Němečtí radikálové Brigitte Kuhlman (Rosamund Pike) a Wilfred Bose (Daniel Brühl) společně se dvěma členy lidové fronty pro osvobození Palestiny přinutí letoun přistát v Entebbe v Ugandě. Požadují výkupné ve výši 5 milionů dolarů a propuštění palestinských vězňů v Izraeli, jinak začnou zabíjet rukojmí. Operace Entebbe byla jedna z největších a nejnákladnějších záchranných akcí v historii. (Bioscop)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (217)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nevidel som predosle verzie spracovania tejto udalosti, ale aj tak som mal cely film dojem jak keby som tento typ pribehu videl uz milionkrat. Unos lietadla a finalne vyslobodenie su natocene totalne nezazivne. Trochu zaujimave je len to politicke zakulisie v Izraelskej vlade, ktora sa snazi vymysliet ako to vyriesit. Rozmyslal som ci dam aj tretiu hviezdicku, ale imbecilne tanecne vsuvky pocas scen vyslobodenia uplne znicili akekolvek naznaky napätia. Ked som po skonceni filmu zistil, ze to reziroval José Padilha, tak som neveril vlastnym ociam. Je to jednoznacne jeho najslabsi a po kazdej stranke nevyrazny film. 4/10. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek 7 Days in Entebbe se opírá o dramatické události roku 1976, což by logicky mělo vyústit v hutnou podívanou se svižným spádem. Bohužel, výsledek je všechno možné jen ne dobrý. 7 Days in Entebbe se totiž po většinu času věnuje přípravám na únos a poté "hloubavým" úvahám na téma smrti a nakládání s unesenými lidmi. Celý tento filmový "guláš" obsahuje pochybnou třešničku na dortu v podobě prostřihů na nějaký skupinový umělecký tanec. Upřímně, po většinu stopáže jsem nevěřícně kroutil hlavou nad tím, jak moc jde zkazit tak zajímavá a poutavá látka. „If your government does not cooperate, I will kill two children every twenty-four hours.“ ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $3,326,885 Tržby Celosvetovo $8,654,768▐ José Padilha akosi zaspal na vavrínoch, snaží sa tam nacpať umeleckú avangardu s dejovými skokmi na pódium divadla, ktorá tu moc nepasuje, dejové linky všelijaké len nie pútavé, rovnako tak postavy nestrhnú. /50%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Letoun mířil do Paříže, ovšem během mezipřistání v Athénách po přistoupení dvou Palestinců a manželského páru změnil trasu a přistál v ugandském Entebbe. Radikální čtveřice totiž nechtěla poznávat krásy Eiffelovy věže, ale cestující držela v opuštěném hangáru a požadovala propuštění odsouzených palestinských teroristů. Izraelská vláda měla ale toho času jiný názor. Známá to událost.. Zapáchá to možná lehce agitkou, tvůrci se nicméně snaží postavy polidštit a hledat důvody k jejich krokům. Výsledek ale nestrhne. Únosci Daniel Brühl nebo Rosamund Pike přitom hrají skvěle, jsou plní pochybností, chybují, dumají, skvělé momenty má i mistr vedlejších rolí Eddie Marsan. Strhne i metaforický závěr, sestříhaný mezi útok elitní jednotky a živelný tanec za energetického bubnování na židovskou skladbu Echad Mi Yodea, ač je mi jasné, že zdaleka nesedl každému. Zbytek je ovšem utahaný, bez nápadu a bez šťávy, takže na čtyři hvězdy jít prostě nechci. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Herecky i příběhově slušné zvládnuté téma (Eddie Marsan je docela slušně děsivý), které zvládá vytáhnout i docela zajímavou atmosféru místy, nicméně celá ta snaha provázat film uměleckou vložkou úplně nefunguje a byť je střih na hudební složku ve finále docela slušně zvládnutý řemeslně, nicméně jako film to úplně nefunguje a výsledek je tak trochu rozpačitý. Film zkrátka neví moc čím chce být a ve výsledku díky tomu docela trpí nesourodostí a ten závěrečný střih finálního útoku a hlubokomyslných tanečních scén je fakt úplně mimo. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Izraelská formace letadel letěla k cíli ve výšce okolo 30 m., aby unikla pozornosti radarů okolních zemí. Prvek překvapení byl zachován i při přistání prvního letounu C-130, ve kterém byla záchranná jednotka. Letoun se ve správný čas odpoutal z formace a přistál v závěsu za pravidelným zásobovacím letem. (Cocacolix)
  • Pôvodné kódové označenie operácie bolo Blesk (alebo operácia Guľový blesk). Misia však bola spätne premenovaná na operáciu Jonatán, na uctenie pamiatky padlého veliteľa a trvala v skutočnosti od pristátia prvého izraelského lietadla do odletu posledného len 57 minút. (Raccoon.city)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama