Reklama

Reklama

Illusions fantasmagoriques

  • USA The Famous Box Trick
Krátkometrážní
Francie, 1898, 1 min

Obsahy(1)

Devadesátivteřinový snímek z konce 19. století, ve kterém Georges Méliès vystupuje jako kouzelník. Při své show používá tajemnou krabici, do které nahází všelijaké předměty a pak cosi vykouzlí. (zdeny99)

Recenze (14)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Neskutečně plynulý stop-trik, v tomhle filmečku se Méliès fakt předvedl. Nejvíce pobaví závěr, ve kterém se režisér loučí úplně stejným způsobem, jako o rok později v L'impressionniste fin de siècle http://www.csfd.cz/film/47126/ , tzn. sednutím na stolek, zmizením v oblaku kouře a následným zjevením se ve dveřích. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Na sklonku 19. století velká novinka, dnes už zcela triviální záležitost, myslím tím tu výrobu dvojčat pomocí sekery, samosebou. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Rozpůlení chlapečka sekyrou na dva stejné chlapečky je jen jedním z mnoha triků, které se do jedné minuty Meliésovi podařilo dostat. Hodně rychlý sled filmových kouzel. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nedá sa režisérovi uprieť, že sa počas jeho kinematografických počiatkov zastavil nedopatrením v kamere film. A vlastne môžme za to iba ďakovať. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kouzelník Méliès opět čaroval a i když se to od jeho podobných filmů neliší, pořád to má kouzlo a pořád je to velmi příjemné. Takže proč ne. Závěr pobavil. 4* ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Georges Méliès rozpoznal zavčas potenciál filmu, sám se věnoval kouzelnickému umění, a tak stanul na počátku komerčně umělecké branže dnes již korpulentního světa filmu. V dílku Fantasmagorické iluze skloubil Georges Méliès svou zanícenou lásku kouzelnictví s převratnými trikovými možnostmi filmu. Filmový výsledek je milý, tok vynalézavý, závan magický, pohyb plasticky přiléhavý. Svěží pobavení filmu v plenkách. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Perfektní nápad na ušetření času, peněz a nervů. Vypiplat si jen jedno dítě, a když je mu tak 20-30, nebo i 40 let a konečně se osamostatní, rozseknout ho na víckrát, ať se pak líp dokáže postarat o rodiče. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Méliès jako eskamotér, který přemění holubici na chlapce, toho jedním zásahem rozdvojí, aby toho druhého doslova skartoval a nechal toho původního zmizet. A to vše během necelé minuty včetně klanění a dalších efektů. ()

Reklama

Reklama