Reklama

Reklama

L'impressionniste fin de siècle

  • Francie L'illusionniste fin de siècle (více)
Krátkometrážní
Francie, 1899, 1 min

Obsahy(1)

Tentrokrát Georges Méliès "čaruje" s pomocí baletní tanečnice, kterou nejprve nechá zmizet, poté zase objevit, posléze ji promění ve sněhové vločky a nakonec se sám Méliès v tuto tanečnici promění, aby se pak stal opět sám sebou... (Stegr)

Recenze (38)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Méliesovy rané filmy, co jsem měl možnost vidět, jsou v podstatě v práci s efekty pořád dokola to samé, ale to pravé KOUZLO nepostrádá ani jeden. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Méliés - filmový mág konce 19. a počátku 20. století - omezil v roce 1899 klasické "lumiérovské" plenérové záběry a věnoval se stále více trikovým filmům. Impresionista z konce století je pro diváka o necelých sto let mladšího než tento snímeček krásnou ochutnávkou autorova mistrovství, které mělo dosáhnout vrcholu v následujících pěti letech. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Vrámci kategórie trikových filmov, v roku 1899 Cheorges Méličs robil čo mohol. Zaujímalo by ma, aké triky by dokázal so súčasnou technikou??:) ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tento film má dva názvy. První je "The Conjuror" a druhý potom "An Up-To-Date Conjuror". Dokonalé! Bravo! Je vidět, že Mélièse kouzlení opravdu baví a musím uznat, že se mu to setsakramentsky daří. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

"The logical end of impressionism is the cinematograph. The state of mind of the impressionist tends to become cinematographical." (Ezra Pound) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Opäť veľa ďalších trikov. Opäť treba konštatovať, že Méliès bol pán umelec. Iluzionizmus, kúzelníctvo, ktoré sa dostalo na plátno a mohlo inšpirovať, ktovie, či si z toho ľudia ako Copperfield niečo zobrali. Nápadité a zábavné. ()

Reklama

Reklama