Reklama

Reklama

Pán prstenů: Dvě věže

  • USA The Lord of the Rings: The Two Towers (více)
Trailer 1

Po smrti Boromira a rozpadu Společenstva se cesty jeho členů rozdělily. Hobbit Frodo se svým sluhou Samem putují k Hoře Osudu, jen tam mohou sprovodit ze světa obávaný Prsten moci. Musí se však vypořádat se skřetem Glumem, který se snaží Prsten ukrást, ale hobiti ho přemůžou, spoutají a donutí ho, aby je vedl k bráně Mordoru. Aragorn s elfem Legolasem a trpaslíkem Gimlim se vydávají po stopě skřetů, aby osvobodili z jejich zajetí hobbity Smíška a Pippina. Mezitím však sílí moc temného pána Saurona, který se spojil se zrádným čarodějem Sarumanem a společně upínají všechny síly k získání Prstenu. Kdyby ho znovu získali, pak by byla Středozem definitivně odsouzena k zániku. Naše hrdiny tak čeká ještě dlouhé putování a mnohé nástrahy, než se jim podaří Prsten moci jednou provždy zničit. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 287)

golfista 

všechny recenze uživatele

Asi jsem udělal chybu. Půjčil jsem si "Dvě věže", těšil jsem se na ně a pro "oživení" jsem si před nimi pustil "Společenstvo Prstenu" prodlouženou verzi. No ... v konfrontaci obou filmů jsem byl druhým dílem zklamán. Je to pořád výborně natočené a vím že režisér nemá pro obsáhlost předlohy jednouduchou práci, ale roztříštěnost děje na několik rovin je taková, že nedá čas ztotožnit se s některou postavou tak, jak tomu bylo u prvního dílu. Nezanechalo to ve mně takový dojem jak jsem čekal, ale musím přiznat, že první díl po první projekci také ne... Schizofrenní Glum by ovšem zasloužil několik hvězdiček navíc :)________ Ježíšek nadělil čtyřdiskovou rozšířenou verzi a ta už se těm pěti hvězdičkám blíží víc. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Rýchlejšie, akčnejšie a výpravnejšie než Spoločenstvo Prsteňa. Tri hodiny ubehli ako voda. Nehovoriac o tom, že skvostami, akým bol v prvom filme súboj s Balrogom, sú Dve veže presýtené do prasknutia. Ale Spoločenstvo Prsteňa sa mi i tak páčilo viacej. Bolo rozťahanejšie a pomalejšie, ale obsahovo plnšie a konzistentnejšie. Dve veže sú skratkovité a všetku tú dych berúcu akciu a výpravnosť servírujú v podobe leporela krásnych, ale príbehovo slabšie previazaných obrazových skvostov. Aj keby šlo tento handicap filmu odpustil, pretože ide "iba" o prostredník medzi dvomi monumentami, stále mi tu zostáva ďalšia výtka - humor, ktorý filmu uberá na dôstojnosti a dramatickosti (Golum pri varení ryby, Gimli na hradbách). Po vizuálnej stránke ale skutočný skvost s bezkonkurenčne najprepracovanejšou a "najlepšie zahranou" digitálnou postavou (Golum), aká kedy vstúpila na filmové plátno. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Mám stejné dojmy jako z knihy. Zvolna se rozjíždějící řežba. První polovina je trochu slabší, děj není tak strhující jako v druhé půlce, i proto bych označil Společenstvo za povedenější. TT dávám "jen" čtyři hvězdičky, protože má na můj vkus až příliš mnoho nedostatků (hlavně příprava na bitvu v dojemných zpomalených záběrech mi lezla krkem). Místy těžká nuda, místy nádhera. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Velkolepější akce, svižnější tempo, dechberoucí (byť ne vždy dokonalé) triky, jejichž vrcholem je digitálně vytvořená postava Gluma, která nemá nejmenší chybičku. Krásně natočený monumentální snímek, jenž si divák (narozdíl od Společenstva) pořádně vychutná a zamiluje až po opakovaném zlédnutí. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Dvě věže jsou takovou emoční a obrazovou kanonádou, že mozek napoprvé není schopen vstřebat vše co vidí a po skončení jsem si nemohl vzpomenout na to, co jsem viděl na začátku. Tohle není film na jedno shlédnutí. Vstřebá se až napodruhé, napotřetí. Zarytí fynoušci knihy budou asi prskat znechucením, jaktože si Jackson dovolil pozměnit děj a charakter Faramira. Mně to je jedno a naopak - myslím si, že ony změny filmu velice prospěly. Dokonce i tolik kritizovaná scéna s Arwen se mi moc líbí a patří ve filmu k tomu nejlepšímu. Film je prostě film a kniha je kniha. Dva rozdílné světy. Mně zajímá film a ten je natočen skvěle, je velkolepý a parádní. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Je to u mě sice až 3. místo, ale i tak... One Ring to rule them all... One Ring to find them... One Ring to bring them all... And in the darkness bind them... In the land of Mordor, where the shadow lies. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Aleluja, chvalme našeho pána Petera Jacksona. Všichni se mě ptají, jestli je TTT lepší než Fellowship - na to můžu říct jenom, že to říct nejde. Rozjezd je pomalejší než v prvním díle, ale proboha, Helmův Žleb, entové, Éowyn, Gandalf The White, Gríma Wormtongue, Gimliho hlášky a hlavně Sméagol/Glum, to všechno ve stejně skvělé grafické podobě, možná s trochu slabší (rozuměj ponuřejší) muzikou než jakou jsme si naposlouchali ve Společenstvu, jsou perly bez kazu. Ale proč se tu objevuje Arwen, to je mi záhadou. I když za ty Vrrčí Jezdce to možná stálo. A co takhle Andy Serkis for Oscar? ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkné, ale pět hvězdiček to není. Díky prvnímu dílu již druhý tolik nepřekvapuje a chybí mi více vychytaných záběrů (jako když Aragorn rozrazí po své těžké cestě dveře). Glum je skutečně dokonalý, ale paradoxně je právě on tou nejpropracovanější (myšleno charakterově) postavou... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Rozhodně megafilm, úžasný megafilm, jen jsem se nemohl zbavit dojmu, že to celé bylo natočené pouze kvůli té závěrečné řeži. Všechno ostatní docela zaniklo, což je vzhledem ke kvalitě knižní předlohy veliká škoda. Pro mě nejslabší díl celé filmové trilogie. 90% Zajímavé komentáře: Tosim, tron, Dan9K, Amarcord_1, novoten, Faidra, kitano, VerteX, mls, Indy , dawydx, Mat32 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Šílenost. Neberte to prosím špatně, souhlasím s Limou, první i druhý snímek z trilogie Pán prstenů (a počítám, že i ten třetí) má opravdu šílené, ne-li vražedné tempo. Když jsem si chtěl v paměti vybavit, o čem bylo Společenstvo, jaksi mi to nešlo. Říkal jsem si: "sakra, vždyť já si nepamatuju ani jména některých postav!" Ovšem POZOR!!! Není to chyba onoho filmu, není to vlastně žádná chyba, spíš výhoda, protože k tomu, aby si člověk film řádně vychutnal, je IMHO potřeba tři až pět zhlédnutí. A to je divákův orgazmus. Protože emocionální zížitek se s přibývajícími shlédnutmi měnit nebude, spíš bude stoupat. Podle mě by Peter Jackson měl zfilmovat více knih (takových výpravných) protože je vidět, že zapálení, s jakým tvůrci k látce přistupovali, vychází se srdce a toto vše není jen něco, za co by dostali zaplaceno a bylo jim jen cizí, ale to, že mají svou práci opravdu rádi. Vivat! Možná je to zvláštně napsané, trilogie LOTR se v jakémkoliv mém žebříčku oblíbených filmů asi neobjeví, nicméně se k ní budú dál vracet a nikdy, ale opravdu nikdy na ni nedám dopustit... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nelze popřít, že tenhle film už neměl ono fantastické vizuální kouzlo jedničky. Ale jen proto, že před jedničkou byli všichni v napjatém očekávání, o jakou pastvu pro oči to vlastně půjde, zatímco u dvojky už onu pastvu brali jako samozřejmost. I přesto musím přiznat, že bitva o Helmův žleb byla naprosto monumentální a předčila veškerá má očekávání. Z jednotlivých postav tentokrát dostal velmi velký prostor animovaný Glum, jehož rozpolcenost je také nejvýraznějším prvkem celého druhého dílu. Už se nemůžu dočkat trojky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Druhá část ze světa Středozemě, která neztrácí na svižnosti a vysoké laťce, kterou nastavil první díl téměř nic. Na konci prvního dílu se dozvíme, že se Společenstvo rozdělí na dvě části. Tedy první Frodo a Sam s prstenem a zbytek Společenstva (Gimli, Legolas, Aragorn aj.) Druhá část se zaobírá spíše Společenstvem a ač narazí Frodo na Gluma je druhá část Společenstva o mnoho zajímavější. Umírá řada důležitých postav a je zde podle mě největší a nejhezčí bitva celé trilogie o Helmův Žleb. Zpracování naprosto unikátní a zakončení této části velice obstojné a připravující na vyhrocení celé události kolem jednoho, ačkoliv velice důležitého prstenu. --- Bitva o Helmův Žleb skončila Bitva o Středozem teprve začne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $94miliónovTržby USA $341,786,758Tržby Celosvetovo $925,282,504║ Podarilo sa pozrieť rozšírenú verziu a tá výborné dotvára postavy, hlavne ma potešilo vidieť tam nové scény s Boromiraoma jeho púti za prsteňom. Neviem čo sa stalo s temnou stránkou príbehu, lebo tu sa to všetko ako také temno znesie len na postavu Gluma a jeho vnútornej roztrieštenosti. Potom to strašne v príbehu o zle chýba, hlavne keď išlo o monumentálne súboje na hradbách Helmovho žľabu, kde sa to zbytočne odľahčovalo komickými vsuvkami či vtipkovaním o počte zabitých, práve tento moment my pokazil tento diel a preto si nepomôžem a musím ho hodnotiť len ako mierne nadpriemernú, aj keď solídnu fantasy podívanú. Taktiež dejové prestrihy v prebiehajúcom boji o žľab, nasmerované k rozhovorom medzi Entmy zbytočne spomaľujú a kazia beztak nesúrodý súboj. /videl v kine: 70%/ nemôžem ináč než sa prikloniť v rámci tejto trilógie k nižšiemu hodnoteniu, čiže k 3hviezdam ()

imf 

všechny recenze uživatele

Bez diskuze důstojné pokračování Společenstva, které polechtalo jeho vysoko nasazenou laťku. Jackson (v duchu knihy) přitvrdil a ve zběsilém tempu servíruje jednu stránku knihy za druhou. Je to úchvatný pohled a při všem tom zapálení divák skoro přehlédne, že Jacksonovi se ze stránek sypou písmenka a celý příběh postrádá konzistenci... a i když se chrabrý novozélanďan pral s předlohou ze všech sil (a vykouzlil mj. největší bitevní scénu všech dob, nejvěrnější počítačem animovanou postavu a dovedl do dokonalosti Legolase, který je v jednu chvíli dokonalým hitmanem kosícím skřety počítajíc přítom fragy ;), zvítězit se mu nepodařilo - aby Dvě Věže dosáhly vyváženosti Společenstva, potřebovaly by minimálně čtyřhodinovou stopáž - nevím jestli by to publikum vydrželo, ale myslím že výsledek by byl potom o pověstný krůček blíž k dokonalosti. Nicméně vězte, že Dvě Věže k ní mají hooodně blízko.... zajděte na ně do kina a těšte se na Extended verzi ;) Sláva Jacksonovi... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nejrozporuplnější díl trilogie... Marná sláva, to že je film opravdu hodně dobrý po všech stránkách, vynikne naplno až v rozšířené verzi, ve které se konečně zacelí jinak dost rozbitá příběhová rovina Smíška, Pipina a Stromovouse; rozvine se příběh Faramira (nakonec jedné z nejlepších změn) a celý film dostane švih. Nikoli švih ve smyslu "dynamický úprk vpřed", ale švih ve smyslu "ano, běží to sice pomalu, ale chtěl bych, aby to běželo ještě pomaleji, neboť je to neobyčejně krásné". Neskutečně mě irituje nepochopitelný Aragornův pád do propasti. Proč? Ale takhle malá skvrnka nedokáže znehodnotit dojem z velkolepé podívané. Monolog krále Theodéna před bitvou v Helmově žlebu je další z momentů, který mi utkví v paměti asi navždy, stejně jako návrat Rohirů ke králi... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čím dál více zasahuje Jackson do původní konceptu knih, ale nelze mu za to nadávat, protože asi to lépe nejde... Začínám pociťovat menší nechuť ke stále stejným, ale přesto opěvovaným scénám a bojům. Nepatřím mezi horních 10 milionů obyvatel, které baví vidět stejné nálety kamery, pohyby, detaily a poslouchat pravděpodobně na tři části rozdělený soundtrack (i když velmi kvalitní, ale větší odlišnost by se hodila). Přesto všechno jde o neuvěřitelně dobře odvedou práci, která dokazuje, že Jackson je génius. Pán prstenů ožil díky němu ve formě, která nemůže a nebude překonána. S každým dalším shlédnutím vidím další menší drobečky na stole plném nádhery, ale jsou odfouknuty lehkým vánkem, díky kterému mě nespočetně krát za celý film zamrazí.... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách překonalo toto pokračování první díl, který na mě působil dosti ospalým dojmem. U tohoto filmu jsem se nenudil ani na okamžik. Dechberoucí záběry a i když bitva u Helmova žlebu nebyla zase tak dokonalá jak jsem očekával nemohu celý film ohodnotit jinak než jako fantastický. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Fran Walsh, Philippa Boyens, Stephen Sinclair, Peter Jackson .. The world is changed. Nemožné se stalo skutečností a z "nezfilmovatelné" knihy vznikl (superlativy si každý doplní sám..) FILM Pán Prstenů. Celou trilogii beru jako celek, který u mě patří na první místo nej filmů. Klenot kinematografie ve kterém všechno klape, od herců, přes kameru, střih, zvuk, hudbu, vizuální efekty, scénář, výpravu, kostýmy, masky až po uchvatnou režii, a který si zasoužil každého Oscara a jiná ocenění, diváka, obrovskou popularitu, i ty dolary. Kdybych musel určit nejlepší "část" filmu, je to jednoznačně Společenstvo Prstenu. Vidět to poprvé byl jeden z nejsilnějších a úžasně strhujících kino zážitků a jsem rád, že jsem u toho byl. __ Pozdější DVD verze LOTR ve Special Extended Edition je něco naprosto jedinečného a bezchybného. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Rozdělením Společenstva na skupinky se děj zrychlil a filmu to dost prospělo. Navíc se objeví krásně monumentální bitvy - především ta závěrečná u Helmova žlebu, která již vešla do dějin. Při jejím vyvrcholení mi na pár sekund přestalo tepat srdce - opět úžasná kombinace obrazu a fenomenální hudby mistra Howarda. Snad mě jen trochu nudily ty věčně pochodující stromy, ale jen maličko a navíc mi to pak pěkně vynahradily. ()

Související novinky

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Lord of the Rings - The Two Towers in Concert

Lord of the Rings - The Two Towers in Concert

03.08.2023

Po obrovském diváckém zájmu o uvedení prvního dílu v prosinci 2022, uvádí JV Classics pokračování epické fantasy trilogie Pán prstenů: Dvě věže. Představení velkolepé projekce za doprovodu 230 členů… (více)

Pán prstenů: Dvě věže v O2 aréně

Pán prstenů: Dvě věže v O2 aréně

14.12.2016

Po obrovském diváckém zájmu uvádí JV Agentura pokračování epické fantasy Pán prstenů – Dvě věže. Premiéra velkolepé projekce na filmovém plátně s plochou více než 150 metrů čtverečních za doprovodu… (více)

Reklama

Reklama